קפה קר - שותים?

קפה קר - שותים?

אני מכורה לקפה קר וכן אני יודעת שאלה שמוכרים בבתי קפה יש בהם 10 כפות סוכר!!! לכן אני מכינה בבית איזו אכזבה היתה שנה שעברה עלית הפסיקה לייצר את הקפה קר שלה כזה שהגיע בקופסאת פח בצבעי תכלת ואז עברתי להשתמש בליקר וניל ואיזה פלא גם אותו הפסיקו להביא לסופר ואני תוהה האם באמת זה מקרי שהפסיקו למכור מוצרי קפה קר רק במסעדות ובתי קפה הוא ניתן להשגה??? כן כן אני מוצאת שיטות להכין לבד ובכ"ז מתגעגעת לתערובת הטעימה

restסF

New member
אני מכינה אייס קפה

עם אבקת קפה נמס של עלית בטעם וניל... מתקבל טעם עדין ומתקתק כמו של מילקשייק טעים, ואפשר להשתמש באותה האבקה גם להכנת משקאות חמים :)

rubber duck

New member
הקפה הקר שלי ../images/Emo13.gif

2 שוטים של אפסרסו ארוך 3 קוביות קרח 100 סמ"ק חלב מעט סוכר לפי הטעם מכינים את האספרסו וממיסים בו את הסוכר בבלנדר שמים את הקרח מוספים את האספרסו ואת החלב מפעילים את הבלנדר עד שמתקבלת תערבות חלקה ומעט מוקצפת מוזגים לכוס גובהה עם קש ולרוויה ומי שאין לו איך להכין אספרסו אז כםית וחצי נס קפה + סוכר / סוכרזית ב חצי כוס מיים רותחים , להתמתין מעט שיתקרר כדי שהקרח לא יימס מיידית שרון

kdr

New member
למה לדרוך על יבלות ?

פעם נכנסתי לסוכנות משקאות חריפים. היה לי זיכוי של איזה 800 שקל ולא ידעתי מה לקנות (אני לא שותה אפילו יין). קניתי מלא יינות למשפחה לחג ואז ליד הליקרים ראיתי סט בקבוקים שמצאו חן בעיני. קניתי וכמו אהבל לקחתי בקבוק מתנה לחברים, רק אחרי שסיימו לשתות התגלה שזו תוספת לקפה. מכ'פת לי, הם שתו.

noa555555

New member
אף פעם לא הבנתי מה יש בו בקפה קר שצריך לקנות

תערובת מוכנה אלק. מה הקטע? אני מכינה עם כפית נס קפה (מה שאוהבים) , ממתיק או סוכר כמו שאוהבים, מומסים ביחד במעט מים רותחים, ואז במקום מים רותחים בהמשך שופכת בכוס מים קרים קרים, וחלב, כמו בקפה רגיל. לזה אפשר להוסיף קרח אם רוצים, גלידה אם רוצים. כל מה שרוצים. מה יש בזה? כולה קפה קר. כך אני מכינה אותו וזה טעים מאוד.

אליה ל

New member
נו באמת..........

תכיני לעצמך תערובת כלבבך? אצלי זה: בכוס כפית נס שלטעמי....... עם כפית סוכר (שטוחה), מעט מים רותחים להמס את הקפה ועל כל זה חלב קר כקרח - לרוויה. אפשרות נוספת ומגניבה: בסיר מרתחים מים וחלב בחלקים שווים ומוסיפים נס וסוכר בהתאמה.......... כשמתקרר מכניסים למקררררר ושותים בהמשך......... כדאי להכין כמות גדולה - ממכר

ayeletba

New member
אז ככה:

מרתיחה קומ קום. שמה כפית נס משובח+כפית סוכר שמה מעט מים רותחים רק להמיס את הסוכר והקפה השאר - שלושת רבעי כוס מים קרים מהמקרר+רבע חלב ולמעלה - גלידה - רצוי מוקה או וניל. ובולעים בשלוק או שמתפננים עם זה שעה במרפסת הלחה והמהבילה.

kdr

New member
קפה קר בטעמים

חצי כוס נס קפה ללא ממתיק היתר גלידה בטעם האהוב.

ashra

New member
התוספת שהורסת ../images/Emo13.gif

בעצם שתי תוספות... כפית שטוחה של נוטלה ו..קוביות קרח מחלב להוסיף לקפה קר רגיל ... בליייי כל הבולשיט הזה ...
יום נפלא וטעים

kdr

New member
כרגע מדברים על אייס קפה עם דיאטנית

לדבריה יש בכוס 560 קלוריות. לדעתה עדיף לאכול ארוחה במשך זמן ארוך ולהנות מאשר ללגום ב5 שניות אייס קפה. היא טוענת שאיכול ארוך מונע השמנה כמו מכוס מהירה. עשה לי חשק לאייס קפה
נתן זהבי צוחק ממנה שבפעם הבאה היא תספר גם שזה הגורם מספר אחד לסרטן הקיבה. הדבר היחיד שנכון לגבי זו כמות הסוכר.

noa555555

New member
לא ברור לי איך היא הגיעה ל 560 קלוריות.

אולי אם ממלאים את כל הכוס בגלידה. כל כפית סוכר כמה זה, עשרים קלוריות? נגיד הכי הרבה שתייים? ארבעים? כמה קלוריות יש כבר בחלב? ואם שמים כפית גלידה? גם לא סוף העולם . זה לא כמה מאות קלוריות. משהו מאוד מוזר לי שם.

kdr

New member
בחיי, נשבע שזה מה שהיא אמרה ברדיו

תשאלי את גבי גזית ונתן זהבי שדיברו איתה

noa555555

New member
בואו נפעיל שניה אחת כולנו את השכל.

יש מישהו שיכול לשתות משקה שמכיל 10 כפות סוכר - בבת אחת? (אלא אם כן הוא בבדיקת סוכר בקופת חולים???) אולי זה מכיל 10 כפות לכל החבילה הקנויה, אבל בטח שלא לכוס. תנסו פעם להמיס 10 כפות סוכר ולשתות את זה ותגידו לי אם זה בר שתיה. זה לא. זה להקיא על המקום הרי. אם למישהו יש אריזה של האבקה המוכנה להכנת משקה קפה קר קנוי אשמח אם יגידו לי כמה קלוריות יש שם לכוס משקה מוכן.אמור להיות כתוב על האריזה לפי חוק. אם מישהו שותה 10 כפות סוכר בכל כוס שתיה קרה שלו, שיבושם לו. לא נשמע לי הגיוני . אני אמשיך להכין את זה עם כפית סוכר אחת או ממתיק , כפית נס, ומעט חלב וזהו. קלוריות כמו קפה רגיל. ושאף אחד לא יספר לי סיפורים. וזה טעים לא פחות, עולה הרבה פחות, ואחלה כיף, ואפילו אפשר להוסיף כף יפה של גלידה ולא אסון.

BiggPoppa

New member
שימי לב

חיפוש קצר באינטרנט העלה שבפחית קולה יש בערך 36 גרם סוכר. בכפית סוכר יש כ- 4 גרם סוכר. כלומר בפחית קולה יש כ-9 כפיות סוכר.

noa555555

New member
עוד לא הוציאו את הקולה אל מחוץ לחוק??

שומר נפשו ירחק בכל מקרה. מאמינה, נו. מה לעשות , כל אחד ובחירותיו. מי שרוצה לשתות תשע כפות סוכר בכוס קפה קר אחת , שיבושם. בעיני זה טירוף. וזה עוד יותר טירוף כשאפשר להכין את זה בבית כמו שצריך, עם מאית ממספר הקלוריות. מי צריך את כל המתוק הזה לעזאזל? לי מספיק כפית , נגיד שתיים במקרה הכי מתוק, מה צריך יותר מתוק מזה???לא ברור לי, ממש לא ברור לי. (הכי טוב מים קרים, מה רע חחחח)

נכון , ולכן אני לא קונה מוכן

ז"א אייס קפה בבית קפה מכיל כ"כ הרבה קלוריות אני בבית מכינה מחלב 1 אחוז שומן ללא סוכר - ולכן יש לי צורך בממתיק וניל או תחליף במקומו וכל מי שטוען שמכין עם סוכר וקפה - אז זה לא באמת קפה קר אמיתי בקפה קר יש טעם ונילי גלידה בקפה קר זה גם כבר לא ממש קפה קר

noa555555

New member
חלב דל שומן הוא פחות בריא בהרבה מחלב מלא רגיל

שמכיל 3 אחוז שומן, בעיקר לנו כנשים, שעלולות לקבל אוסטאופורוזיס עם הגיל.(אבל גם גברים צריכים ספיגת סידן, כן). ספיגת הסידן ממוצרי חלב נפגעת פלאים כשמורידים להם את אחוזי השומן הטבעיים שלהם. (קרי, 3 אחוזים). הכי גרועים הם מוצרי החלב 0 אחוז. זו פשוט פגיעה בבריאות שלכם .(ואני כבר לא מדברת על הטעם והמרקם). לכל מי שרוצה לקבל תועלת ממוצרי החלב שלו, בצורה סידנית לפחות, ושזה גם ייספג לו, לא לקנות דל שומן. רק לשתות או לאכול קצת פחות וזהו, לא להוריד אחוזי שומן.

noa555555

New member
אם כבר מדברים על מקורות לסידן,

אז גם לא כל הגבינות, אלא בעיקר צהובות, והכי הכ - סרדינים מקופסה, כן. כי אוכלים אותם עם העצמות שלהם, וזה המקור הכי עשיר לסידן שיש. לדתי כל מקור אפשרי לסידן - צריך לשמור עליו נכון ולספוג ממנו נכון. זה כל מה שאני באה להגיד. כי יש כאלה ששותים חלב ולא אוכלים גבינות ולא סרדינים. נכון? בכל אופן, רק רציתי ליידע שלא תמיד דל שומן זה בריא כמו שחושבים, אלא שיש לזה גם חסרונות לא קטנים וצריך להיות מודעים לכך. (היום גם עושים גבינות דלות שומן...אותה בעיה).

למעלה