קפה או לא קפה

skcazy

New member
קפה או לא קפה

ברור , אני מניח , לכולם שקפה טוב לפני או במהלך רכיבה זה לא עניין לצחוק - אז לפתע מחקר חדש חסר אחריות גוזר קפה רק ארבע (!) שעות לפני או אחרי בגלל ירידה משמעותית של נפח כלי הדם הנכנסים ללב וכמות החמצן בדם כתוצאה מכך . ואני שואל האומנם ... ומה לגבי כל חטיפי האנרגיה המכילים קופאין ? בקיצור עוצו עצה ותופר..

ALFI G

New member
אם אתה מצטט כזה מחקר,תן את המקור

או פרטים שניתן יהיה לבודקו....

Infin1ty

New member
הגעתי לכמה מסקנות מה"מחקר" הזה

שפירסמת. 1) אתה אישה בהריון 2) אתה עכבר, חיית מעבדה שעושים בה ניסויים 3) אם אני אגיד לך לקפוץ מהחלון אתה תקפוץ ובוא נראה כמה דיבובי שטויות שנכתבו בצילום הזה: 1) אין פה שום הוכחה לזה שנכתב שמי ששותה מעל ל 5 כוסות שמכילות קפאין (לא רשום גם כמה מ"ג קפאין, איזה סוג צמח, מאיזה מקור\ארץ הצמח, מה התזונה הכללית של הנבדקים, משקל, בעיות בריאותיות אחרות) יש לו יותר סיכוי לחלות במחלת לב או חלילה לקבל התקף לב, בכל מקרה, אני מבין שהבנת שזה לא מחקר וזה כמו שאני אכתוב בספר שמי שתייה מסרטנים ב 100% לטווח הארוך כי הם מכילים זה וזה וזה... 2) דעתם של הרבה רופאים לא כל כך מעניינת אף אחד, כל עוד אין מחקר בפועל. הרבה רופאים אומרים לקליינטים שלהם שאסור להם לאכול פחמימות ואסור להם לאכול אחרי השעה 7 בערב כי אחרת הם ישמינו, אז? זה נכון? 3) שוב פעם, רשום לך למטה בפירוש שמעל 10 גרם קפאין שנצרך ביום זה אולי רעיל וגם זה לא בטוח. אתה יודע מה זה 10 גרם!? זאת כמות שגם אם תרצה לצרוך תצליח רק דרך טבליות. אני מבין שאתה דוגל באידיאולוגיה כלשהי אבל אל תנסה להוכיח אותה בכוח אם אתה לא יכול. יש לי כבוד רב לאנשים שבאמת צימחוניים או אוכלים רק אבל ממש רק אוכל בריא מסיבה כלשהי, אבל הכבוד שלי אליהם יורד ואני רואה בהם טיפשים כאשר הם מנסים להוכיח ע"י שימוש באמצעים לא נכונים ושיקריים.

ItsikH

Member
כמו תמיד, שאלה של מינון אם אתה שותה קפה (או כל משקה עתיר קפאין כמו קולה) בקביעות מן הסתם הקפה שלפני/במהלך/אחרי רכיבה לא ממש משנה. אחרת, הטענה היא שלקפה לפני רכיבה (שחור, בלי חלב) יש השפעה חיובית על הביצועים וגם על האפקטיביות של האימון. נכון? לא נכון? כמה קפה? תופעות לואי ונזקים אפשריים? לא יודע. וד"א יש לו אפקט אחד שלילי ביותר שהוא משתן וזה ממש מפריע.

skcazy

New member
הידיעה על הקפה הפוגע בכמות החמצן

... בדם מתפרסמת ב BYCICLING האחרון הטענה שם מדברת על פגיעה חמורה בכמות החמצן אם צורכים 200 מ"ג קופאין (שתי כוסות) סמוך לרכיבה.

odedbc

New member
קצת פרופורציות בנוגע לקפה

קפה הוא אחד המשקאות הניצרכים ביותר בעולם המערבי. כמויות הקפה החודרות לקרבינו מדי יום\חודש\שנה פשוט דמיוניות. גם מבלי להיות מדען דגול, די ברור שאילו כל הנגעים שמייחסים לקפה נכונים, היינו רואים מגפה משתוללת של "מכת הקפה" לפחות בסדר גודל של סרטן ריאות בעקבות עישון. העולם המערבי אומנם סובל ממגיפה מטבולית של השמנה שגורמת לתחלואה ותמותה גבוהים, אך לצריכת הקפה יש חלק מזערי ונטול חשיבות בגורמי המגיפה. קפה, כמו כל חומר שמכניסים לגוף, עלול לגרום בכמויות גדולות לתופעות לוואי שליליות, בחלקן חמורות. (אך זה נכון גם לגבי חומרים אחרים כמו גזר, חלבונים ואיסלאם) במצבים קיצוניים, למשל בגובה רב, לקפה יש השפעה שלילית על הביצועים (זרימת הדם בנימי הדם למשל). ובהחלט יתכן שלשתיית קפה מרובה בזמן ההריון, יש השפעה שלילית על התפתחות העובר. ונכון גם שלקפה יש תכונות של משתן, שעלולות לפגוע באימון רכיבה. מאידך, לקפה בכמויות נמוכות (עד מספר ספלים ביום) יש השפעות חיוביות על ההרגשה הכללית. אז בשורה התחתונה, לכל אלו שאינם בהריון באופן קבוע או זמני, ואינם מתאמנים לאיירונמן של הרי ההימליה, ומוכנים להתפשר על עצירות שירותים יותר תכופות, בא לכם קפה על הבוקר לפני\במשך\אחרי האימון? עושה לכם טוב? אז למה לא.... אני ממשיך עם קפה על הבקר.

DRIM4

New member
הוכח

מעל לכל ספק.. קפה שהוכן בלי אהבה..בלי חבוק אוהב.. גורם למחסור תמור בחמצן באנדרופינים ושאר מעוררים.. ואיכות הרכיבה בהתאם.

העצה שלי?לא להתייחס למחקרים../images/Emo3.gif

תמיד יהיו מחקרים שיסתרו את המחקרים בקודמים או את הבאים או את את שאר הירקות. אני אוהב קפה. אני מתחיל את הבוקר באספרסו (בכוס גדולה בהרבה מהרגיל) שיכול להעיר פיל בהנג אובר ובמשך היום אני מתחזק את השפיות המנטאלית בעוד כמה כאלו. אבל אני לא דוגמא ובטח שלא מחקר.

forester404

New member
כן בכלל כל הקטע הזה של המדע

לא משהו, הרבה יותר פשוט לשאול את הרבנים ואת כוהני הוודו

aabramovich

New member
"מחקרים מדעיים הראו"

כל מה שמי שמימן אותם רצה להראות. "בדקתי ומצאתי" אמרה ג.... וכוווולם מאמינים
יש מחקרים רציניים. ויש מחקרים פסאודו רציניים. דיבורית מקטינה את הקרינה למוח. דיבורית מגבירה את הקרינה למוח. טלפון סלולרי מסרטן. טלפון סלולרי לא מסרטן (מי מימן את המחקר?). קפה טוב לכח הגברה, קפאין רע לזיקפה... היום אנחנו כצרכנים נדרשים לרמה גבוהה של סינון ושל סקפטיות לגבי מחקרים שמפורסמים בקרב הציבור. המחקר שלי בדק ומצא - כל המחקרים משקרים.... (פרדוקס השקרן...) רק מחקר אחד אני יודע שהוא נכון ב 100% - המחקר של נתי. אין לבחור שקל מיותר על התחת - אין סיכוי שמישהו שיחד אותו...
עזריאל

@David

New member
אחי, לא תיתן לנו חנינה ותשחרר אותנו

לפני 40 שנה? בחיאת דינק - מערוף קטן?? (בצחוק בצחוק בצחוק - אתה בסדררררר, רק תרגע קצת מהפנטיות הבריאותית הזאת, זה מה זה מזיק לבריאות (שלנו אני מתכוון)...)

אגב, הספר שאתה מציג

וגם אתרי אינטרנט שהסתכלתי בהם ברפרוף, מדברים על כמויות דמיוניות של קפאין, שאף אדם לא חולם לצרוך ביום. 80-100 כוסות ביום, זה הכמות שמביאה לתופעות הרציניות. וגם אז - התופעות הרציניות פחות רציניות ממשהו ששווה התייחסות רצינית מאנשים רציניים שמתייחסים ברצינות לבריאותם. ברררר,סליחה, אני אחרי כוס קפה.

skcazy

New member
בספר" inside the postal bus"

מסופר בין הייתר (שווה קריאה)על מכונת האספרסו העובדת שעות נוספות באוטובוס המפואר של "פוסטל" זצ"ל.כנראה שזה לא ממש אסור לפני רכיבה..

ORGANICfood

New member
למה 80-100 אני גם ראיתי

שהוא דיבר על 5 ולא בחרתי להתעלם כמו הרבה אנשים ..והוא גם דיבר שם על עוד הרבה מאד מגרעות שיש בקפה וגם מהן לא צריך להתעלם !

למעלה