קערת טאפרוור

oisdvib

New member
קערת טאפרוור

יש לי קערה/טבעת של טאפרוור. איזה רעיונות יש לכם לשימושה? מוסים וכו' אשמח לקבל מתכונים מומלצים.

פאטה טונה של אודטה

שלחתי לפורום ומופיע למעלה במאמרים. הפאטה מחליק נהדר מתוך הטבעת ואני מקשטת אותו בתוך החלל עם עגבניות שרי ומסביב בירקות. אני מכינה אותו פעמים רבות לארוחות מזנון ובראנצ' ומאד אוהבים אותו.

oisdvib

New member
מצאתי מוס טונה של צוצונת רק מה

זה עם שמנת חמוצה. אני לא יודעת איך זה מסתדר. מישהו ניסה? את הפטאה לא מצאתי. אנסה שוב

oisdvib

New member
שוש......... תקשיבי

3 טונה 2 ביצים קשות 2 בצל ירוק 8 כפות מיונז 1 שמנת חמוצה מל, פלפל ג'לטין 1/2 כוס מיים רותחים את טעמת/ הכנת ? מה עושה השמנת החמוצה? סלט טונה כולנו מכירים עם בצל רגיל או ירוק אבל מה השמנת ?

גם אני, CLCL, ואמא של פיונה בלענו

את המוס טונה הזו, אין מילים ממש מעדן, היא הביאה את זה למפגש שהיה אצלי בבית. - כן, היה בזה שמנת. מומלץ מאודדדדדדדד.

מתכון מומלץ מאד: פאטה טונה-אודטה

מתכון: פאטה טונה רכיבים: 2 קופסאות שימורי טונה מסוננים מהשמן 14 גר' ג'לטין (שקית) 8 כפות מים רותחים (חצי כוס) 4 כפות מיץ לימון טרי 8 כפות מיונז 1 שמנת מתוקה (250 סי.סי.) 1 כף שמיר קצוץ אופן הכנה: מעבדים את הטונה במעבד מזון. ממיסים את הג'לטין בחצי כוס מים רותחים ומוסיפים למעבד. מוסיפים מיץ לימון, מיונז ושמנת מתוקה לא מוקצפת, ומערבלים יחד. מוסיפים את השמיר ומערבבים היטב. שופכים לתבנית טבעת של טאפרוור או מצפים תחתית ודפנות של תבנית אינגליש קייק בניילון עטיף, שופכים את העיסה פנימה, ושמים במקרר. אפשר לשים בפריזר לשעה ולהפוך לצלחת הגשה, או להכין יום אחד מראש. הערות: מקור המתכון: אודטה הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

oisdvib

New member
דרומית - מצאתי במאמרים

דומה למתכון של צוצונת רק ששלך עם שמנת מתוקה ושלה עם שמנת חמוצה. דרך אגב ראיתי גם מוס תפוזים שלך אפשר בתבנית של טאפרוור?

oisdvib

New member
דרומית-כשמגישים בתבנית אינגלישקייק

או בטבעת טאפרוור כל אחד פורס לו?

ולענין ההגשה...

בתבנית אינגלישקייק שמים קודם נילון עטיף ומעבירים את הפאטה למגש מתאים ואז כל אחד פורס לעצמו. כנ"ל לגבי הטבעת טאפרוור. היופי הוא לראות את הפאטה מוגש בצורה של טבעת ומקושט ולא לפרוס מראש. ולגבי ההתלבטות באיזה מתכון לבחור, השמנת המתוקה משמינה יותר אבל לטעמי התוצאה מאד מעודנת. גם השמיר מאד מעדן.

לגבי המוס תפוזים

לא הכנתי אותו בתבנית טבעת, אבל אין סיבה שלא. במקרה כזה כדאי להקפיא לפני שמעבירים את המוס לצלחת הגשה שטוחה. אם לא מחליק בקלות, אפשר לשחרר בעזרת מגבת חמה מסביב לתבנית.

למעלה