קעקוע מגרד

Ginger L Honey

New member
קעקוע מגרד

מצחיק, שלקח לי יותר מעשור לשאול על זה, אבל למה מידי פעם הקעקוע מגרד???
את הקעקוע (הנדוש במיוחד) הראשון שלי עשיתי מעל לקרסול לפני 11 שנים, ואחת לתקופה הרגשתי גירוד מעצבן מאוד באיזור הקעקוע, לפעמים הייתי מגרדת עד זוב דם.
לפני כשנתיים עשיתי קאבר מעל לאותו קעקוע (בחיי, שלדעתי צריך להגביל את גיל הקעקועים ל 21 ומעלה, זה יחסוך מהרבה אנשים את הקאבר של האות היפנית/דולפין/שמש-ירח שבגיל 18 הם חושבים שהם ירצו לנצח
אבל אני גולשת מהנושא)
ואחת לכמה חודשים הקעקוע הישן עדין מגרד ומתנפח. הקאבר שעשיתי (ותודה לבוריס מויז'ן) כ"כ טוב שביום רגיל לא ניתן אפילו לדמיין שהיה קעקוע אחר תחתיו, אבל כשמתחילים הגירודים קווי המתאר הישנים כ"כ נפוחים שהם אפילו בולטים לעין.
בגלל שהגרודים מגיעים עם שינויי מזג אוויר, אני מנחשת שבקעקוע הישן שלי יש מתכות..
האם זו הסיבה?
האם אי פעם יעלמו הגירודים, או שאני תקועה איתם לנצח?

oikeroi

New member
אופציות

תנסי לברר עם עצמך מתי זה מתחיל לגרד, באילו חודשים.
אם זה בא והולך ולא קבוע אז הייתי מוריד מהפרק דלקת או זיהום (כמובן אני מניח שאין אודם\כאבים\בצקת...). גם תגובה אלרגית חריפה לא בא בחשבון שהרי עברו מספר שנים.
אז מה זה?
האם תקופות הגרד הן סביב חילופי עונות? האם יותר באביב (עכשיו???).
יש מצב שנראה atopic dermatitis שנקרא בשפת העם "אסטמה של העור". יכול הליות שמדובר בזה. אופייני לתופעה הזו שהיא מתרחשת בחילופי עונות. נכון שברוב המקרים מדובר על עור "רגיל" ולא מקועקע, אבל יכול להיות שאצלך יש שילוב של השניים.
כמו כן הייתי בודק דברים כמו בגדים חדשים\סבון חדש\ אבקת כביסה או מרכך חדשים.
אני לא בטוח שישנה דרך לברר האם התגובה הזו היא בגלל מתכות בצבע הישן, אני גם לא בטוח שיש מה לשעות עם זה.
בכל אופן אני ממליץ לך מה שאני ממליץ לכולם, לכי לראות רופא עור. אנחנו לא יכולים לראות את הקעקוע ומה שקורה לו, ויש גבול כמה את יכולה לתאר את זה במילים.

ozshomer

New member
מאחר ומדובר על קווי המתאר

ובחילופי עונות, נראה לי שמדובר בתופעה המוכרת של הדיו שחור, זה קורה לכולנו, אין מה להתרגש, אבל אם זה באמת מטריד אותך, כמובן שאף פעם לא מזיק לפנות לרופא עור, כפי שכתב לך אורי (האדום, שהוא רופא).

Fanty S

New member
דיו שחור מתנפח די מהר כשחם

ומגרד מאוד. זה ממש מרגיש כמו תבליט של הקעקוע.
אני מניחה שיש בו ריכוז גבוה של מתכות.

MissSin7

New member
בדיוק אותו דבר

קורה גם לי בחילופי עונות.
שמתי לב שזה קורה כשיש מעבר בין מזג אויר קר לחם בעיקר.
או כשמאוד חם בכלליות.
קווי המתאר בולטים ומגרדים בטירוף בדיוק איך שאת מספרת.
אני תמיד משתדלת להתאפק ולא לגרד, או רק בקטנה.

מקלחת קרירה עוזרת לי להרגיע את האיזור אם הוא ממש מציק.

Fanty S

New member
קורה לי גם בדיו השחור

חוץ מהעובדה שזה מגרד בטירוף זה דווקא די מגניב שזה בולט כל כך

Ginger L Honey

New member
תודה כולם, מה שמוזר הוא

שהקאבר על הקעקוע הישן רובו שחור, אבל אינו מגרד כלל, רק האיזור של הקעקוע הישן מגרד.
והקעקוע השני שלי על הגב גם הוא רובו שחור ואף פעם לא מגרד...

אבל טוב לדעת, שזה לא חריג

oikeroi

New member
מה שמוזר הוא

שאת חברה בפורום ועדיין לא העלית תמונות של הקעקועים !!!!

היויו

New member
זה! בדיוק!

וגם אצלי לפעמים מגרד על קווי המתאר העבים. את הדקים אני לא מרגיש מבחינת גירוד, אבל כשהם "מתנפחים" זה כיף, אני ככה עובר עליהם בעדינות עם האצבע... סתם נחמד כזה :)

Ginger L Honey

New member
אני צריכה לחפש תמונות... אבל

אני לא חושבת שהקעקועים הקטנים שלי מעניינים מספיק בשביל הפורום

oikeroi

New member
את זה תתני לנו להחליט

יאללה, חלאס תמונות של מטוסים.

Ginger L Honey

New member
עדין לא עשיתי את הקעקוע של הצנחן

או איך שמאמארוני כינתה אותו "מצנח הנצח" אני מחכה עם זה לסוף הקיץ.

אז זה מפתח הסול שלי, בין היתר היה לי עבר מוזיקלי כושל ביותר

מאז שעשיתי את הקעקוע הזה לפני כשבע (אולי אפילו שמונה) שנים, יצא לי לראות מפתח סול על אנשים נוספים בישראל.
אבל פה בארה"ב כמעט אף אחד אפילו לא יודע מה זה ובשנתיים שאני פה לא ראיתי מפתח סול מקועקע על איש מלבדי

התמונה מעט מטושטשת, ואני מניחה שהגיע הזמן לרענן מעט את הצבעים, אבל יש שם תלת מימדיות קלה שאני מאוד אוהבת.
אני חושבת שדווקא בגלל שאני מאיירת ומציירת (עוסקת האנימציה תלת מימדית במקצועי) מעולם לא הרגשתי ששום ציור שעשיתי או שמצאתי הוא בדיוק מה שאני רוצה, ואם רגע אחד אני מרגישה שציירתי/מצאתי את הקעקוע המושלם עבורי, אחרי יום-יומיים אני מרגישה שזה לא מספיק טוב.
אבל דעתי אינה משתנה לגביי סמלים נקיים, ולכן שני הקעקועים שיש לי הם יותר סמל מציור, וכך גם הסקיצה לקעקוע החדש שאעשה בקרוב.
וכולם מסמלים משהו חשוב לחיי.

כאמור מפתח סול מסמל את עברי בעולם המוזיקה

אני רואה שממש התחברת לשם

והתמונות פשוט מקסימות (כמובן את זו שמקסימה בתמונות, אבל גם הבעל, השמלה, הקעקועים, הלוקיישן....) בקיצור קבלי ים של מחמאות

Ginger L Honey

New member
תודה

התחתנו שם בפארק.
החתונה היתה באווירה של פיקניק, ארגנו הכל בעצמנו. העלות של כל הארוע 3000$, כשחצי מהסכום היה עבור אלכוהול

ozshomer

New member
לא יפה לעשות דברים כאלה

העם דורש תמונות של הקעקועים, תודה.

למעלה