קסם וודוו

Sophalin

New member
קסם וודוו

חשבתי על זה, מה דעתכם על מישהו שיתחיל לעשות כל מני כשפי וודוו על כל מני גורמים במדינה? הרי ברור שוודוו זה כישוף אמיתי - יש לזה הרי הוכחות.

deathcaster

New member
מה ז'תומרת "יתחיל"?

קמיעות של הרב כדורי, משפחת איפרגן (הרנטגן, ה-MRI האולטרסאונד), "שחור" בקפה ו"בחור" בשביל לבטל אותו. גירושי דיבוקים מהבוהן של הרגל, פולסא דנורא, קללות רבנים וכד' כל זה זה וודו, אבל וודו כשר. עשו פולסא דנורא על אריאל שרון, על רבין, גרשון אגרון, איל רגוניס, אהוד אולמרט.... תראה מה קרה להם... טפו טפו טפו חמסה חמסה

Sophalin

New member
אוקיי אני אבהיר

מה אם מישו יתחיל לעשות וודוו אמיתי - וודוו פגאני על מנהיגי החרדים?

deathcaster

New member
לא הבהרת

הדברים שתיארתי שקיימים זמן רב מאוד ביהדות, מדוע אתה חושב שזה לא וודו אמיתי? מה שונה בין פולסא דנורא וקמיעות ובין טקס עם בובת וודו שתוקעים בה מסמרים? מה עושה את הוודו היהודי לפחות אמיתי?

Sophalin

New member
לפי הראיות. מה זאת אומרת?

תראה עשו למיטב ידיעתי עשרות טקסי פולסא דנורא והוא עדיין חי ובועט! לעומת זאת תסתכל בכל הסרטים שבהם יש טקסי וודוו. זה תמיד עובד שם! תמיד! לא משנה איזה סרט!

deathcaster

New member
ממממ...

מי עדיין חי ובועט? אבל אתה צודק, אם בוחנים את הראיות המבוססות על סרטי קולנוע, בהחלט יש בסיס מוצק להצעה שלך, ייתכן ואשלח אותה כהצעת חוק בכנסת.

Sophalin

New member
סורי אני בעבודה

פרס כמובן. הצעת חוק למה? להגביל? אני בעד לפתח את זה! תחשוב המדינה היחידה בעולם שבה מותר לעשות כשפים והם באמת עובדים!!!

deathcaster

New member
למה?

באיזו מדינה כשפים אסורים? וכיצד אתה יודע שבמדינות אחרות הם לא עובדים? (אגב... טקסי פולסא דנורא ממש לא מוגבלים לישראל)

Sophalin

New member
בארץ למשל

אסור לך להטיל כשפים על אנשים. אם הטלת כישוף על אדם כלשהו, אפשר לעצור אותך (וזה כבר קרה בעבר) ולא אמרתי שבמדינות אחרות זה לא עובד. אמרתי שכישוף וודוו כן עובד. מה שלא ברור לי זה מהי הצעת החוק שאתה רוצה להציע?

בליעל

New member
אאל"ט החוק מנוסח בצורה הפוכה

הסעיף הרלוונטי לחוק העונשין מטיל עונש על התחזות לעשיית קסמים ו\או קבלת תמורה בעד מעשה הכישוף, ולכן אם הכישוף אמיתי, ואינו נעשה כדי לקבל תמורה, החוק הזה אינו רלוונטי. לענ"ד, עדיף להשתמש דווקא בכישוף ממקורות יהודים משתי סיבות. הראשונה היא שהדתיים עשויים להאמין שכישוף של עבודת אלילים לא תופס, והשנייה היא שלמדינה תהיה בעיה להפלות באכיפה של החוק, בחינת למה לחילונים אסור ולמקובלים למיניהם מותר? __________________ * סעיף 417 לחוק העונשין: (א) המתחזה לעשות מעשה כישוף בכוונה לקבל דבר, דינו – מאסר שנתיים; קיבל דבר בעד מעשה הכישוף או על פיו, דינו – מאסר שלוש שנים; לענין סעיף זה, "כישוף" – לרבות מעשה קוסם והגדת עתידות. (ב) הוראות סעיף קטן (א) לא יחולו על מעשה קוסם או הגדת עתידות שאינם חורגים מגדר שעשוע או בידור, והשעשוע או הבידור ניתנים ללא תמורה, או שתמורתם היא מחיר הכניסה בלבד למקום עריכתם.

Sophalin

New member
אוקיי שאלה

מה קורה אם אני מטיל כישוף לא מתוך כוונה לקבל דבר מה אבל מתוך כוונה לפגוע במישהו (למשל לגרום לו לחלות במחלה נוראית) והוא אכן נעשה חולה במחלה הנוראית הזו?

בליעל

New member
אם זאת עבירה, אבל לא על 'חוק הכישוף'

הסעיפים שהזכרתי מחוק העונשין אינם מכסים את המקרה הזה.

Sophalin

New member
אוקיי אולי השאלה לא הייתה ברורה

מה קורה אם החולה מחליט לתבוע את המכשף לדין בעקבות מחלתו?

בליעל

New member
...

אחלק את תשובתי לשניים: א. למיטב הבנתי הבלתי-מומחית, חוק העונשין שייך לתחום הפלילי, ולכן רק המדינה יכולה לתבוע אנשים על עבירות לפי חוק זה. האזרח יוכל להגיש תלונה במשטרה או לתבוע לפי סעיף אחר בחוק. ב. חוק העונשין אינו מטיל עונש על מי שעושה \ עוסק בכישוף, אלא על מי שמתחזה לעשות \ לעסוק בכישוף. העלאת סעיף זה תסתור את עצם הטענה שהמחלה נגרמה עקב הכשוף (כי הנתבע לא כישף, אלא התחזה כמי שכישף), ולכן יש לתבוע לפי סעיף אחר. [OK, אולי עורך דין חכם יוכל לסובב את העניין ולטעון שהכישוף לא נעשה לשם שעשוע, ולראיה שהחולה אינו משועשע כלל וכלל, אבל זאת לא הפואנטה.]

sha na na revol

New member
פרס זה מקרה מיוחד

Sophalin

New member
תראה

אני באופן אישי לא מאמין בכישוף מסוג זה (רק בכישוף מהסוג שאני משתמש בו) אבל אני יודע שיש אנשים שיגישו תביעה כנגד מישהו שיטען שמטיל נגדם כישוף מתוך נסיון לסחוט ממנו כסף אפשר לעשות את זה - כבר עשו את זה. אני יודע שעשו את זה כמה פעמים בחו"ל ונראה לי שגם בארץ היה מקרה כזה. השאלה היא מה קורה אם מטיל הכישוף אומר שהוא לא מאמין בכישוף?

ranisharoni

New member
האמת שאתה כנראה צודק - הם מאמינים גם

לשטויות של אחרים. במקרה הזה "מכשפה שכישפה את בעלה" הפסידה חצי מהכתובה למרות שנראה שהיא לא ממש הודתה (אולם כפסולה לעדות קולה לא ממש נשמע): http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/298/469.html "עיקר הדיון נסב סביב שאלת הכשפים. הדיינים קבעו כי לא מצאו בגמרא ובפוסקים קביעה לפיה "אישה שמתעסקת בכשפים מפסידה כתובתה". עם זאת, באחד מספריו של רבי נחמן מברסלב נכתב "אישה שעוסקת בכשפים, בניה מתים ונעשית אלמנה". לפיכך, בחרו הדיינים להגיע לפשרה" כמו כן יש פסק מפורסם של הרב עובדיה יוסף שאומר שאם בא לך השד בלילה אז תקרא קוקוריקו כדי שהוא יחשוב שהגיע בוקר ויסתלק לו.

למעלה