קסטנדהההההה

deep ocean

New member
קסטנדהההההה

קודם כל, תודה לכל מי שהגיב ונתן פירושים לציטוטים שהבאתי מגלגל הזמן לפני כמה זמן. יש לי עוד שאלה לגבי ציטוט מסויים- "רק אוויל ייקח על עצמו מרצונו את המשימה להפוך לבר-דעת. אדם מפוכח צריך להיות מתומרן כדי להסכים לעשות זאת. בני אדם רבים ירתמו בשמחה למשימה, אך הם אינם נחשבים. בדרך כלל הם סדוקים. הם כמו כדים הנראים תקינים מבחוץ, אבל נוזלים ברגע שמופעל עליהם לחץ, ברגע שממלאים אותם במים" (גלגל הזמן, עמוד 39) מישהו מוכן להסביר לי מה הקטע פה??? למה אוויל יקח מרצונו את המשימה להפוך לבר דעת? אולי המילה בר-דעת מובנת לי באופן אחר מאשר כוונת הכותב. מי שמוכן להסביר לי למה הכוונה בציטוט הזה, אני אשמח גם אם הוא יסביר לי איך הוא מבין את המילה בר דעת, כי כנראה פה נעוצה אי הבנתי. תודה.

את בטוחה שאת רוצה תשובה? ../images/Emo8.gif

"בר-דעת" - הכוונה לאדם סגור (פתוח). סגור - במובן הזה שהאנרגיה שלו איננה נשפכת מכל החורים ומתכלה על הקשב הראשון. פתוח - במובן הזה שאין "חסימות" במרכזי האנרגיה שלו. כדי לחדד את המשמעות של "בר דעת" אני אביא את אותו הסבר במלים אחרות: הכוונה היא לאדם ער, שאיננו ישן (כולנו ישנים ללא הרף; מי שלא ישן הינו "בר דעת"). "אוויל" - אדם בלתי-יציב, שנקודת התפישה שלו איננה כאן או שם, אלא פשוט בלתי-אחראית. אין לו בסיס אמיתי, אין לו נקודת מוצא אמיתית, הוא חסר עמוד שדרה במובן האנרגטי, להחלטותיו אין תוקף, אין קשר רק בין מחשבותיו ופעולותיו. "ייקח על עצמו מרצונו את המשימה להפוך לבר-דעת" - רק אוויל יכול לקחת על עצמו מרצונו משימה כזאת וזאת משני טעמים לפחות: 1) מדובר במשימה מטורפת לגמרי, בלתי-אפשרית, מורכבת (כמו לבנות חללית בכוחות עצמך). מי שמבין את המשימה באמת, לא יעלה על דעתו לנסות לבצע אותה, עקב חוסר-אפשריותה. 2) מי שבכל זאת לוקח את עצמו את המשימה הזאת, איננו מבין אותה - או לחלופין איננו מתייחס לעצמו ברצינות. הוא יכול לקחת על עצמו כל דבר, אך אין לכך שום תוקף ואין להחלטותיו שום הגיון. "אדם מפוקח" - אדם שנקודת התפישה שלו יציבה. "בני אדם רבים ירתמו בשמחה למשימה, אך הם אינם נחשבים. בדרך כלל הם סדוקים. הם כמו כדים הנראים תקינים מבחוץ, אבל נוזלים ברגע שמופעל עליהם לחץ, ברגע שממלאים אותם במים" - אני יכול בקלות להכיר אנשים שישמחו ללכת אחרי דון-חואן באש ובמים (לדוגמא), אבל הם קוקואים. הם כאלה שחושבים שדרך הלוחמים = לקיחת סמים. הם כאלה שעמוד השדרה שלהם נוטה כמו עלה ברוח אחרי כל דבר שמלהיב אותם. הם לא באמת מבינים, הם לא באמת משתנים. הם אומרים "כן, אני מבין" והם מתלהבים אבל בעצם הכל עובר דרכם ולא נוגע בהם באמת, לא משנה אותם באמת. טוב, רק התחלתי לענות - אבל כדי שאמשיך, אצטרך לפידבק...

deep ocean

New member
פששש, איזו תשובה מהירה!!!

לא הבנתי את ההתחלה בכלל!!!. את השאר הבנתי. "בר-דעת" - הכוונה לאדם סגור (פתוח). סגור - במובן הזה שהאנרגיה שלו איננה נשפכת מכל החורים ומתכלה על הקשב הראשון. פתוח - במובן הזה שאין "חסימות" במרכזי האנרגיה שלו. כדי לחדד את המשמעות של "בר דעת" אני אביא את אותו הסבר במלים אחרות: הכוונה היא לאדם ער, שאיננו ישן (כולנו ישנים ללא הרף; מי שלא ישן הינו "בר דעת"). אנא הסבר זאת במילים אחרות/בדוגמאות, או לא יודעת מה... האנרגיה שלו איננה נשפעת מהחורים?? ומתכלה על הקשב הראשון?? מהו הקשב הראשון? וגם את כל המשך המשפט לא הבנתי..

L i z a r d

New member
זה פשוט...

אותו אחד שלדוגמה שופט - מבזבז אנרגיה והיא נשפכת לו מחור השיפוט, נקרא לזה כך... השיפוט הוא חלק מההנחות שבפירוש העולם , הקשב הראשון... תפסיק לשפוט , תפחית שיפוט - והרי לך פחות חור אחד שנוזל ממנו אנרגיה... זה הכול... והחורים נסתמים עת עת...

Talia E

New member
אל תצמדי למילים עצמן

פשוט דמייני זאת; ראי את התופעות האלה על האנשים שאת מכירה. זה ממש לא קשה! (הקשב הראשון הוא העולם הרגיל כפי שרוב האנשים רואים אותו; יש מי ששופך את כל האנרגיה שלו על הקשב הראשון (עבודה, אנשים, מחשבות וכו´...) וכל האנרגיה הנותרת לו, מספיקה לו בערך ל-לראות טלויזיה בסוף היום. ויש מי שמסוגל לחיות בצורה מוצלחת גם בקשב הראשון, אך יש לו האנרגיה, הפנאי, לחיות חיים נוספים שלמים... הקשב הראשון הוא הבסיס, יש לטפחו ואין להזניחו.) כעת את מבינה יותר את מה שאת קוראת? (מזכירה לך לא לתת למילים לבלבל אותך, אלא להשתמש בהן כסמן לראייה)

אני מוכן לנסות...

רוב ה"לוחמים" הפכו להיות לוחמים כי לא הייתה להם ברירה אחרת. אם תסתכלי טוב סביבך תגלי שמרבית הלוחמים היו החלכאים והנדכאים של החברה. המציאות הקשה שלהם מאלצת אותם להפוך למודעים יותר על מנת לשפר את מצבם מעורר הרחמים. לגבי הכדים הסדוקים, נדמה לי שהכוונה לאותם בני-אדם שכאילו רודפים אחרי מודעות מתוך שיעמום ולא מתוך צורך והתכוונות אמיתיים.... מידידך האביל, קסם.... נ.ב. אני אישית מאמין (או רוצה להאמין) שלכל אחד (בתוך תוכו) ישנו רצון אמיתי להיות מודע יותר ושלם יותר, אבל לא תמיד הרצון הזה מגובה בצורך. רק מי שיש לו צורך אמיתי והוא חש כאב אמיתי ומסכנות אמיתית יכול (בעל כורחו) להפוך ללוחם.

deep ocean

New member
תודה ../images/Emo13.gif

הגעתי כבר למשהו כמו עמוד 89 בגלגל הזמן. לאחר סיום הספר, אני מתכוונת לקרוא את משנתו של דון חואן או מסע לאיכטלאן. איזה כיף!!

wisdom16

New member
הממ...

כשאומרים אדם בר-דעת, מתכוונים לאדם שהעביר ביקורת מסוימת על הנורמות והתופעות בחברה והגיע למסקנה מסוימת. הטעות היא רוב האנשים שהחברה מסווגת אותם כאנשים חכמים שכאלה הם בעצם אנשים שעדיין כבולים במידה רבה לנורמות ופועלים על פיהם. בוא נראה איך- הם לומדים שלהשמיע את דעתם ברבים זה דבר חיוני וכולם יקשיבו בטוח.. רוב האנשים לא שמים לב אפילו שהם מביעים את דעתם אפילו אם היא פוגעת. הם לומדים לעשות הרבה כסף, בחברה זה נקרא "להצליח". כסף=הצלחה=סיפוק. הם לומדים לעשות מה שמצופה מהם. אפילו אם הם חושבים אחרת. העניין הוא, שאפילו אם הם ינסו להבין, הם עדיין לא יצליחו. יש להם המון ביטחון בעצמם אבל הם לא יבינו את המשמעות האמיתית של הדברים. עדיין, הם יהיו אטומים. יפעת

Talia E

New member
מה שתארת אינו אדם בר-דעת

לפי המובן הקסטנדי - אלא דווקא אחת הדוגמאות למי שאינו בר-דעת.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif להיות לוחם

העמדה הנוכחית של נקודת המאסף היא עמדה קולקטיבית ומאפשרת את הנחמה שבחוסר הידיעה ואת חברת האנשים. הלוחם, איש הדעת - הוא בודד מול האינסוף, אין לו אלא את הרוח, לפעמים כמה לוחמים "מתים" - ואת האדמה. רק אוויל יבחר לזרוק את הכל מנגד כדי לרכוש דבר שאין לו דבר וחצי דבר עם מה שהוא מדמיין לעצמו להיות "לוחם". להיות לוחם זה לא לכתוב באינטרנט ולהתפתח "רוחנית". להיות לוחם זה להביט למוות בעיניים. מוות אמיתי ולא רעיוני - המוות שמקיף אותנו מכל כיוון, שיכול כל רגע להושיט את ידו ולגעת - בתאונת דרכים, במחלה, ואפילו סתם. כאן ועכשיו. אפילו תוך גלישה באינטרנט. להיות לוחם זה להביט על האנשים הקרובים לך ולדעת כי הם רוחות רפאים. אין בהם ממש. הם ילכו, כמו כל דבר אותו נושאת הרוח במרחבים הללו, בהם אנו נפגשים לרגע קט בנקודה מסויימת של תפיסה. להיות לוחם זה לוותר על הכל. זה להשאר עם האמת העירומה, עם הפקחון, עם האכזריות, ולדעת שכל בא והכל הולך אל הנשר, והחיים מונחים על ידי כוחות גדולים מאיתנו, כוחות עליהם אין לנו שליטה. להיות איש דעת זה להזיז את נקודת המאסף, ויחד איתה להזיז הצידה ולאבד את כל מה שקשר אותנו אל העולם: הורים, חברים, עיסוקים, אהבה... לאבד את הכל כדי לרכוש את הרגע בו ניתן לחמוק מן הנשר אל הקשב השלישי. וגם זה אולי. רק אולי. להיות לוחם זה לחיות בעולם טורף ולא לסמוך על איש. גם לא על עצמך. זה להיות במלחמה אינסופית עם הטורף, זה לפחד כל רגע מחדש לאבד את רגעי השפיות בהם אתה מצליח להאיר את הנימים הנכונים כדי לזכור מי אתה באמת ולאן אתה הולך. זה לקום ולהמציא את עצמך כל רגע מחדש. כל רגע אינו דומה לקודמו, והרציפות היא אירעית וחמקמקה. להיות לוחם זה לעמוד מצד אחד של העולם, ולהעמיד את הכל - כולל עצמך מן הצד השני. ובסופו של דבר... זה לא משנה כלום. בקשב השלישי אין שום משמעות לחיים או למוות או להישגים. להיות לוחם זה להיות מודע עם כל נשימה ונשימה כי הזמן שלך הולך ואוזל. הולך ואוזל. הולך ואוזל. הולך ואוזל. הולך ואוזל. רק מי שאינו מבין כלל מהו לוחם יכול לשאוף להיות לוחם, ובעצם השאיפה להחמיץ את מטרתו כליל. רק מי שאין לו מטרות משלו, אין לו שאיפה לחשיבות עצמית, מי שאינו מונחה על ידי הטורף יכול באמת לבחור. שהרי הטורף מסוגל לשכנע אנשים לרצות להיות "לוחמים" לכאורה רק כדי להחזיק אותם בשליטתו סמוייה. מי שאינו נמצא בשליטת הטורף - אין לו רצון להיות לוחם שכן הוא לוחם זה מכבר. אין לו עוד למה לשאוף. ומי מאיתנו יכול לומר על עצמו שהוא כזה?

deep ocean

New member
הבנתי את הציטוט ששאלתי לגביו

והבנתי עוד כמה דברים מעבר לציטוט..

בעזון

New member
ועכשיו

את יודעת? האם את מתכוונת ליישם את ההבנה? האם היא חלק ממך - מהמהות שלך, או מהעתיד האפשרי שלך?

deep ocean

New member
מה שאני יודעת

שאו שהבנתי את התשובות שקיבלתי מכולם, או שלא הבנתי כלום. אם הבנתי את התשובות, אז בעצם אף אחד כאן אינו לוחם ללא רבב. אם הבנתי נכון, אז רק אוויל יקח על עצמו את המשימה להיות בר-דעת, ולפי מה שכולם כתבו, אז אף אחד פה אינו אוויל, אבל זה אומר גם שאף אחד פה שהוא לוחם. או שלא הבנתי כלום ממה שכתבו פה.

למעלה