קסדות

jackiv

New member
קסדות

אני מתקרב ל-100 קפיצות(עוד 5-השבוע הייתי בחופש אז הרבצתי כמות לא רעה של קפיצות ובשבת יהיו עוד) ואני מתחיל לחשוב לכוון של צילום.יש לי קסדה של bonehead רגילה.האם כדאי לי להפוך אותה לקסדת צילום או שאני צריך לקנות קסדה יעודית לצילום? ואם כן מאיפה כדאי לי לקנות.יש לי סוני pc110e. נ.ב תודה לשרון(צנחנית ברמה עולמית) ולחיים על הקפיצה המדהימה.פעם ראשונה שישבתי מול מישהו כל הדרך עד 5000 רגל ברך מול ברך.על הקפיצה הראשונה שיכולה להגיע לפספוסים אני לא ירחיב מלבד העובדה שכשיצאתי אחריכם שמעתי את הצחוק של כל מי שהיה במטוס(על היציאה שלי). ג´קי

oferbar

New member
קסדות

בעקרון אתה יכול להפוך אותה לקסדת צילום על ידי הרכבת התושבת, אבל אז זה אומר שאתה צריך לצנוח עם המצלמה. בדרך כלל לא קופצים עם תושבת ריקה (במידה ואתה מחליט לא לקחת את המצלמה). לצורך זה אתה יכול להשיג עוד קסדה נוספת פשוטה יותר ללא הוידאו. לא מומלץ כובע עור ל freefly, לא נראה לי שזה יגן לך על הראש כמו שצריך. לי אישית יש שתי קסדות bonehead, אחת עם וידאו והשניה בלי. שמיים כחולים עופר

jackiv

New member
תודה עופר.האמת היא שרמזו לי

ש 100 צניחות זה עדיין מוקדם לצילום אבל זה יבוא בקרוב. מה ההבדל בין מצלמה שיושבת על הראש לבין כזו שיושבת בצד? האם זה עניין של העדפה אישית או שיש הבדל של ממש בטכניקות הצילום בין שתי השיטות? כמו שאמרתי יש לי מצלמה דיגיטלית של סוני פיסי 110 אבל יש לי גם מצלמה ישנה לא דיגיטלית מהסוג הגדול יותר של סוני(trv). מה כדאי? תודה ג´קי

oferbar

New member
בעד ונגד

השיקול העיקרי (לדעתי) לשים את הוידאו למעלה (top mount) הוא עניין הרייזרים בפתיחה. אם הוידאו הוא בצד שמאל (side mount) רצוי מאד שתלווה את המצנחון במבט ימינה בזמן הפתיחה כדי שלא ייתפס רייזר שמאל בתיבת הוידאו. זה הופך להרגל, אבל צריך לשים לב בהתחלה. מעבר לזה יש ל side mount היתרונות הבאים: 1. אינו בולט גבוה מעל לראש - יותר נוח במטוס 2. מתאים יותר לצילום freefly מקרוב בגלל שממוקם בגובה העיניים. 3. מאפשר לשים את מצלמת ה stills על ראש הקסדה באופן כללי, הייתי אומר של freefly עדיף side mount. אכן 100 צניחות זה לא הרבה כדי להתחיל צילום, כי זה מוסיף אלמנט של סיכון בצניחה - אתה צריך לדעת איך לטוס היטב ולשים לב לפריפריה תוך כדי התרכזות במבט במושא הצילום שלך. תעשה אפילו כמה צניחות סולו עם המצלמה רק כדי להרגיש את זה (בהתחלה זה ירגיש כבד מן הרגיל), וכדי לתרגל פתיחות. לגבי מצלמת TRV רגילה, אם זה 8 מ"מ (ולא hi-8) אז איכות הצילום תהיה מן הסתם נמוכה ביותר. שמיים כחולים עופר

למעלה