קסדות נפתחות

slarti

New member
קסדות נפתחות

אני שוקל להחליף את הקסדה שלי (הלא ממש יקרה, גם אם שלמה...) במשהו קצת יותר טוב/יקר (ובשאיפה, קצת יותר בטיחותי..). התקציב כנראה יהיה סביב 1000 (גיב אור טייק סאם...). בגלל שיש לי משקפיים, אני שוקל לקנות אחת מהקסדות הנפתחות, ככה שיהיה לי יותר נח לשים אותה על הראש, ואולי אפילו להתאורר טיפה ברמזורים. השאלה היא - האם הקסדות הנ"ל, כאשר הן סגורות, בטיחותיות כמו קסדות שלמות רגילות, או שכזאת קסדה מגדילה את הסיכון שאני אשאר בלי לסת.... ?

גם אני אפגוש את החברים שלי מפורום אופנועים במסיבת העצמאות של תפוז אנשים!

Great Blue

New member
רוצה בטיחות!? קסדה שלמה.

בבטיחות אין פשרות. עד כמה שידוע לי לקסדות נפתחות אין שום תקן ואפשר לנחש למה... 1000 ש"ח גש ללרט בת"א, קנה לך Shoi דגם XR800 בצביעה חלקה. ישם גם את ה- Agv שטובות וזולות יותר מהרפליקות המטורפות... ויש עוד- תיכף יאמרו לך.

ixmix

New member
הכחול של הכחולה צודק.

הבעיה אינה שאין תקן - מאחר וישנו תכנון לתקן עתידי. חוסר התקן נובע, אם זכרוני אינו מטעני, מחוסר ההסכמה של רשויות התקינה בארה"ב לקחת אחריות על קסדות אלה. אז יש תקן DOT שהוא בסיסי, אבל קסדה נפתחת, נחשבת זהה לקסדת חצי בתקן snell שהוא התקן החשוב לנו לשמירה על הדלעת, כלומר אין להן תקן snell. Xמיקס.

Great Blue

New member
כל זאת ועוד- ויתרה מזאת

תקן ה-DOT ניתן גם למספר קסדות חצי, כן, מה שאתם שומעים- ח צ י ... לכן התקן הזה כמו שאמר ידידינו- הבסיסי ביותר ונראה לי שהדרישות שלו הן רצועת קשירה... הכחול של הכחולה!?

למעלה