קסדות מסוכנות!

ליאונרד

New member
קסדות מסוכנות!

לפני מספר חודשים בעת ביקור באחת מהמוסכים צדה את עיניי קסדה יפה (שחורה עם דוגמאות של דגל בריטניה) מתוצרת SHIRO. רכשתי אותה בארבעה מאות שקלים. מאז הקסדה נפלה פעמיים מגובה של מטר/מטר וחצי (לא בעת נסיעה!). על פניו, נפילה פשוטה שכזו לא אמורה לגרום לאף נזק בקסדה, אולם בכל אחת מהנפילות נשבר אחד החלקים בקסדה. בפעם הראשונה, היה זה חלק בקודקוד הקסדה שמאפשר לבחור איוורור עליון או לאו. היום כשהקסדה נפלה בפעם השנייה השתחרר החלק הקידמי של איזור הפה, דרכו נכנס אוויר. אני מפחד לחשוב מה היה קורה בשעת תאונה (חס וחלילה). האם היא הייתה מגנה עליי, או נשברת לכמה חתיכות?

דווקא..

דווקא נשמע שמה שנבר הם רק אביזרים נלווים שממילא לא אמורים להגן בצורה כלשהיא על הרוכב אלה רק להנעים את חייו בזמן רכיבה עימה.. מה שקרה לקסדה לא משקף את עמידותה בזמן תאונה (גם לשואי/אראי ושות´ זה יכול לקרות..) אבל ! - כל החברות מזהירות שמספר חבטות כמו אלו שציינת פוגעות ביכולת של הקסדה להגן על ראשך.. סדק בצבע יכול ללמד (ויכול גם שלא) על פגיעה במעטפת הבטיחות שהקסדה נותנת לך וייתכן על קריסה אפשרית בזמן תאונה.. יש מקום לפיתוח חשש אך בפורפורציות הנכונות.. על מה אתה רוכב ? (לא שזה משנה את חשיבות הקסדה או את ערכה..)

ליאונרד

New member
ד.ר 6.5.0

אבל הוא בדרך למישהו אחר. אני חושב לוותר קצת על דו גלגלי, לפחות לבינתיים. בקרוב אני הופך לאבא ורוצה שהילד/ה שלי יגדלו עם אבא

new_rider

New member
מממ...לא הבנתי...

הקסדה שלי(agvשטח)עשתה צניחה חופשית מגובה של המושב של האופנוע שלי(dt50)מה שקרה בגלל זה, שהצבע קצת ירד וגם נעשו מין סדקים פיצפונים...האם אני צריך לחשוש שהקסדה שלי לא מגינה כמו שצריך...?

vmax*

New member
ועל זה אומרים שהזול הוא יקר...ו.... ../images/Emo37.gif ../images/Emo41.gif

ןמקסדה שעולה 400 ש"ח לא הייתי מצפה להרבה.... חבר שלי קנה בזמנו קסדת VEMAR צבעונית ב 500 ש"ח..אחרי נסיעה במהירות עם 600F באזור ה 200 קמ"ש..נשמע חבטה מאחור...ברמזור הקרוב כשעצרנו.הסתובבתי לראות מה קרה...(החבר עוד היה שם בזמן המכה
) אני מסתכל על הקסדה שלו ואני רואה דרכה את הפה שלו...חחח...התברר שכל החלק הקדמי..שמיועד לאיוורור..נתלש מהרוח...ועף....לכן המצאנו את הבדיחה על קסדות VEMAR שהם מחזיקות עד 200 קמ"ש..ואחר כך גם עפים להם הצבעים..

lancer

New member
אין תחליף לקסדה טובה ויקרה

אני לא מכיר את הקסדה שאתה מדבר עליה, אבל איכות ובעיקר חומרים מעולים עולים כסף, אז חוסכים בצביעה קונים קסדה חלקה צבע אחיד אבל כזו ששומרת על הראש וגם אז זה לא פחות מ 900 ש"ח הזהרו שם בחוץ

למעלה