קסדות לבאקאיי

matangr

New member
קסדות לבאקאיי

מעוניין לרכוש 2 קסדות חדישות/חדשות. אנא המלצתכם לסוג+מחיר.

בתודה מראש ובברכה,

מתן.
 

John Frum

New member
להלן קישורים:

http://www.icaro2000.com/Products/Helmets/UL-models.htm

http://www.comtronics-aero.com/helmets.php

http://www.flycom.co.uk/prices.htm

ולבסוף - having said that...

אני לא מאמין בהתאמה של קסדות אולטרלייט/אופנוע/ממ"ר לממ"ג. הסיכוי המעשי שלנו למכה רצינית בראש בזמן תאונה - מהסוג שדורש קסדות כאלו כבדות - נופל לדעתי בצורה משמעותית מהסיכוי שבגלל התאונה יגרם נזק לצוואר כי יש עליו קילוגרמים מיותרים (אצלי זה כולל את הראש).

לכן שמתי בצד קסדת קומטרוניקס משומשת שהיתה לי וקניתי קסדת פצל - קסדת סנפלינג שבהחלט מיועדת להגן על הראש מפגיעה, אבל עולה הרבה פחות והכי חשוב - שוקלת הרבה פחות מקסדה רגילה. להלן קישור:

http://www.lapidot.net/store/height_viewitem.asp?idproduct=1347&IdCategory=277

זה למשל, מאוורר בקיץ, שוקל מעט ומאוד נוח. אני מאמין באופן אישי שהמוצר הזה יותר נכון לממ"ג מאשר קסדה "מסורתית". אני לא היחיד שיש לו קסדה כזו ולכל מי שיש אחת כזו מאוד נוח איתה.

דיסקליימר: אני לא מומחה לקסדות, יועץ מכל סוג או מומחה מכל סוג רלוונטי לעניין.
 

moshe levi1

New member
לא בטוח שיסבול פגיעת ראש בקרקע ב- 60 קמ"ש

אל תתיחס למקרה הממוצע. חפש את המקרה הפינתי.

הרי בממוצע 99% מהטייסים, יכולים לטוס 99.99% מהזמן בלי קסדה ולא יקרה להם כלום.

עד היום ברוב התאונות (ואולי אפילו כולן) הקסדה בכלל לא נכנסה ל"עבודה" - את המכה ספגו השלדה או גוף הטייס.

ורוב הטיסות נגמרו ללא תאונות.

אבל בשביל שבריר האחוז של הסיכון אנחנו חובשים קסדות 100% מהזמן.

אז אם כבר קסדה בשביל סיכוי כה נמוך שהיא בכלל תידרש, לך על משהו שיכסה אותך כמו שצריך.
 

John Frum

New member
זה בדיוק העניין

אין לך שום ודאות או בדיקה או תקן שיעידו שהקסדה של קומטרוניקס ואחרות כן יגנו נכון על הראש בהתרסקות ב60 קמ"ש. אף יצרן ממ"גים לא עשה להם מבחני ריסוק ואני מהמר בוודאות שרמת התקינה והבדיקה של רוב הקסדות המסורתיות שלנו, כולל יכולתן לספוג אנרגיה וזעזועים, כנראה פחותה מהיכולת של קסדת פצל/סנפלינג שדווקא כן עוברות מבדקים ומבחנים די מחמירים.

הסיכון שמצדיק קסדה קשיחה - שאני אכנס עם האופנוע מתחת לרכב למשל, או שחלק שלדה יפגע לי בראש - לא ממש קיים כאן. לעומת זאת, הסיכוי שדווקא כן קיים בהחלט הוא מה שלא יתרחש במקרה הקצה - שלא אירע עד היום - התסריט ההזוי שבו נתרסק עם ממ"ג לתוך משהו קשיח שיפגע לנו בראש בצורה שלא תשבור לנו את המפרקת אבל כן יחדור דרך קסדת ABS ולא יחדור דרך קסדת פיברגלס (בקיצור - חץ של אינדיאני וגם זה בספק). מה שלא יתרחש במקרה הקצה הבלתי סביר הנ"ל הוא כל שאר ה-99% מהתאונות הללו. כל שאר התאונות שאני מכיר ולדעתי שהיו בכלל בארץ ואולי בכלל, היו תאונות שכללו פחות פגיעות ראש ישירות. בשתי התאונות הכי חמורות בארץ עד היום היו פגיעות בגב וכנראה גם בצוואר. בתאונות שבהן ממ"ג עם קשתות מעורב, הסיכוי לפגיעת ראש כמעט אפסי אבל הסיכוי לפגיעת צוואר כתוצאה מהמשקל של הקסדה והראש גדול יותר.

בדיוק מהסיבה הזו אתה לא נוהג באוטו שלך עם הקסדה מהממ"ג. לפי ההיגיון שלך, "לא יעזור - לא יזיק" ואפשר גם לנהוג עם קסדת פלדה מימי הביניים. ההיגיון שלי בהחלט גורס ש"אם לא יעזור - דווקא בהחלט כן יזיק". אחת מפגיעות הגוף הכי נפוצות שיש בתאונות דרכים היא פגיעת צוואר ועמוד שדרה. תוסיף לזה משקל של קסדת ממ"ג כבדה ותחמיר את הפגיעה בוודאות.

אמצעי בטיחות צריכים להתאים לסיכונים. אם הסיכון העיקרי הוא פגיעת צוואר והסיכון לפגיעת ראש ספציפית מאוד קטן יותר, הקסדה צריכה - לטעמי - להיות מתאימה ככל האפשר להפחתת הסיכון הזה, תוך פשרה קטנה ככל האפשר על הסיכון המשני. באופציה של קסדה קלה ואיכותית הפשרה על מיגון הראש כנראה קטנה מאוד אם בכלל, אבל באפשרות של קסדה "מסורתית" הפשרה על הסיכון לפגיעת צוואר - הסיכון המשמעותי יותר - גדולה מאוד.
 
מסקנה?

דרור, לצערי אין לי זמן להשיב באותה מידת פירוט.
מה שאני מבין מדבריך הוא שכל העולם טועה, ורק אתה צודק. האין זאת?
 

John Frum

New member
לא

מי זה כל העולם?
האמריקאים טסים בהרבה מקרים בלי קסדה בכלל, אצלנו לא חסרים אנשים שמאמינים בקסדה קלה, ויש ויש.

זה נכון שאם מיליון אנשים טוענים שאתה טועה זה לא בהכרח אומר שאתה צודק, אבל בוא נהיה רציניים.
לחלק גדול מאוד מהאנשים שמשתמשים בקסדה לא היתה בכלל התלבטות או בחירה בעניין. אלו היו הקסדות שהיו וזהו. אתה לא מתייחס פה למצב שאלף איש קיבלו כל אחד החלטה בנושא לאחר התלבטויות ושיקולים. זה יותר עניין של אינרציה.

את אותו טיעון קבוצתי תעלה גם בנושא QWERTY, למה לא? כל העולם טועה ורק קומץ מדינות והצי האמריקאי צודקים? כן! בלי ספק בכלל ישנה עליית תפוקה ממקלדות מודרניות. אתה ואני עדיין משתמשים במקלדת שתוכננה על ידי מהנדסים בשנות השבעים של המאה התשע עשרה כדי שהפטישים במכונת הכתיבה לא יתקעו - על ידי הרחקת האותיות הנפוצות אחת מהשניה כדי להפחית סטטיסטיקת תקלות. בסמארטפון שלך ושלי לא נתקעים הפטישים ועדיין אנחנו משתמשים באותה המקלדת וקוראים לפעמים למקש ENTER גם בשם Carriage return למרות שאין כאן שום דבר מכאני. זו בפירוש רחוקה מלהיות הבחירה ההגיונית והטובה, אבל אף אחד לא מוכר מחשב חדש עם מקלדת אחרת.
בינתיים, במקומות שעברו והסתגלו למקלדות החדשות, לא מצטערים על זה.
 
אפשר אסמכתאות

דרור יקירי,
אתה טוען ש"האמריקאים טסים בהרבה מקרים בלי קסדה בכלל, אצלנו לא חסרים אנשים שמאמינים בקסדה קלה".
הטיעון הזה דורש הוכחה: האם אתה מכיר סקר כלשהו שנערך בין טייסי ממ"גים בארה"ב בנושא הקסדה המועדפת עליהם - זו של פועלי בנין מול קסדה תעופתית? אשמח לקבל את ממצאי הסקר.
כדי שלא נרחיק נדוד, אפשר לקבל עשרה שמות של אותם אנשים מסתוריים אצלנו שמאמינים בקסדה קלה וטסים איתה?
באותה מידה יש אולי גם כאלה שטסים עם כיפה שחורה או לבנה, וסומכים על אבינו שבשמים. מכיוון שאינני מכיר כאלה, אני נמנע מלהמליץ על הפתרון הזה.
ולסיכום: שלא תזדקק!
 

John Frum

New member
למה עשרה?

קודם כל - אני לא מכיר סקרים אבל אני רואה את הסרטים שהאמריקאים שמים ביוטיוב. בהרבה מאוד מתוכם הם לא טסים עם קסדות. אין לי מושג כמה מתוכם נוהגים לטוס עם קסדה וכמה בלי - וגם לך אין שום מושג כזה, כי גם לך אין סקר כזה. גם אתה לא יכול לצוטט שני מחקרים - לא עשרה - שיתמכו בתזה שלך בעניין קסדה כבדה והטיעון של כיוון העדר הוא לא טיעון רציני. תן בבקשה נימוק הנדסי או הגיוני מדוע עדיפה קסדת פיברגלס על קסדת ABS.

בישראל אני מכיר שלושה חוץ ממני שטסים עם קסדות קלות, ועוד כמה שאני פשוט לא מכיר בשם. אני לא התחייבתי להכיר את כל טייסי הממ"ג בארץ ולדעת איזו קסדה יש לכל אחד - וגם אתה לא באמת יודע.

הקסדות הקלות הן מהרבה סוגים, אבל אף פעם לא קסדות של בניין. קל לזלזל, אבל קסדה של סנומוביל או של סקי או של סנפלינג מיועדת הרבה יותר מהקסדה שלך האישית להגן על הראש וגם נבדקת הרבה יותר בקפידה.

נכון לעכשיו אני יכול לסובב את כל טיעון האסמכתאות שלך בדיוק באותו האופן לכיוון השני. אם כבר הלכת לכיוון של אסמכתאות, אני אשמח לראות את התקן שמאשר את הקסדה שלך לשימוש בממ"ג או את ניסויי הריסוק שערכו בה ובאיזה כוחות היא מיועדת לעמוד שקסדת סנומוביל או סנפלינג לא מסוגלת לעמוד.

יורם ידידי, אם כבר לך יש סקר נגדי שהשווה סיכונים או איזשהו מחקר רציני שבעקבותיו התקבלה המלצה לשימוש בקסדות מסוג מסויים, אשמח גם אני אם תחלוק את המידע הזה איתי. אני תחת הרושם שההעדפה שלך לקסדה כבדה וקשיחה לא מתבססת על קרקע עובדתית, מחקרית ויציבה יותר מאשר דעתי בעד קסדה קלה.
 

רמי בר1

New member
הויכוח לא לענין.הקסדה בממ'ג היא בעיקר

למניעת פגיעת ראש קלה,שללא קסדה יכולה להפוך לחמורה.אבן בהתהפכות,או מכה מצינור בתאונה.אין צורך בקסדת אופנוע ספורט,כי אתם לא שם. אתם נוחתים לאט,יש לכם שליטה על הכלי
בכל מצב מה שמאפשר לא להכנס איתו בבנין רב קומות,ובמקרה של קריעת מיתרים,אללה ירחמו. שם הקסדה לא תעזור. המקרה האחרון ברונית לא נגמר כפי שנגמר בגלל קסדה.
 

John Frum

New member
אני לא בטוח

אם אתה מסכים איתי, אבל אני מסכים עם כל מה שכתבת כאן כרגע.
 

בובי כץ

New member
קסדה קלה

גם אני טס עם קסדה קלה של גולשי סנפלינג, שאגב יש לה תקן, מערכת השמע הותאמה על ידי. היתרון הגדול שלה הוא המשקל על הראש, והיכולת לקבל שדה ראייה רחב יותר בעיקר בעת ההמראה וההנפה, בשל משקלה הקל, בבריז שלי יש קורת הפרדה בין כסא המטיס לנוסע, ולכן כל פעם שהייתי מרים את הראש ומסיט מבט אל החופה, הייתי חוטף מכה בראש עקב הקסדה הגדולה יותר .זו הסיבה שעברתי לקסדה צמודת ראש, אגב הנוסע? שיסבול את המשקל על הראש, מה איכפת לי זה לא הראש שלי
 
תודה לבובי

ברגע זה התנעתי סקר בין הטייסים המבקרים בפורום: היש עוד מישהו פרט לדרור ולבובי שמוכן להודות שהוא מעדיף קסדה של גלישה מצוקים וגם משתמש בה להטסת ממ"ג?
ומאידך אודה גם לאלו שהולכים עם העדר וחובשים קסדה קונבנציונלית אם יואילו לספר על כך לחברים.
יחד אולי נאסוף מדגם משמעותי.
 

John Frum

New member
משפט ידוע אומר

There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics."


גם אם עשרים יושבי הפורום (מתוך יותר ממאתיים טייסים) יענו לסקר, איזו מסקנה אתה יכול לגזור מהסקר לגבי הבטיחות של כל אחת מהאפשרויות? בינתיים אגב, מספיק שעוד אחד "יתוודה" כאן שהוא משתמש בקסדה קלה בשביל שאחוז המשתמשים בקסדה קלה לפי המדגם שלך יהיה גדול בהרבה מחלקם האמיתי בקבוצה.

בוא תרים את הכפפה לאתגר - ותמצא את המחקר והתקנים שהמליצו על שימוש בקסדה הספציפית שאתה משתמש בה לממ"ג.
 

רמי בר1

New member
הקסדות שמשתמשים לממ'ג או אז'מ פתוח ,לא פותחו

למטרה הזו.
בתחילה לקחו קסדות 3/4 מתחום האופנועים וחתכו מתוכם את החלק ששם צריכות להכנס האזניות.אחר'כ יצרו קסדות פשוטות,לפי מה שצריך להגנה על הראש,ומקום להכניס אזניות.
אין פיתוח קסדות לממ'ג כמו שזה נעשה בתחום האופנועים,וגם תקן לזה לא צריך. הקסדות החדשות,אלה עם המשקף השמש המובנה,ועם המשקף מתרומם נראה שנלקחו מתחום האופנועים,
או הועתקו משם,וגם שם הם משמשות בדר'כ כקסדות עירוניות לקטנועים קטני נפח.
אנשי הממ'ג ירכשו את מה שיש על המדף,כשלדעתי איכות הקשר חשובה יותר מאיכות הקסדה.
 

John Frum

New member
מסכים עם הכל חוץ מהמשפט האחרון

כי אני חושב שאיכות הקסדה זה גם המשקל שלה. קסדה כבדה מהווה סיכון לנזק בצוואר. כל גרם מיותר שיש לנו על הראש הופך לעומס מסוכן על הצוואר ועמוד השדרה בזמן התאונה. דרור שבר 3 חוליות בגב בזמן התאונה, אין שום דרך לדעת אם למשקל הקסדה היה בזה חלק אבל אני יכול להניח בוודאות שתרומה חיובית לא היתה לה.

למישהו במנחת רונית יש קסדה קשיחה וקלה. הוא הגיע לאותה מסקנה שקסדה כבדה זה בעייתי, אבל פשוט הוציא הרבה אלפי שקלים על קסדות של מכוניות מרוץ.

אנשי הממ"ג ירכשו את מה שיש על המדף, אבל השאלה איזה מדף הם רואים.
אגב, גם איקרו למשל, שמייצרים קסדות נורא יקרות, מוכרים קסדה כזו לממ"ר מפוליקרבונט.
אופס-קור, שמייצרים קסדות סופר איכותיות למטרות צבאיות ואזרחיות (בעיקר יחידות מיוחדות), מייצרים קסדות פוליקרבונט לבייסג'אמפינג, בגרסה צבאית ואזרחית. הנה כאן:
http://www.ops-core.com/FAST_Base_Jump_Military_Helmet_P27C6.cfm


הבעיה היא שבשוק שלנו יש אינרציה נורא חזקה. אנשים קונים את מה שהם מכירים. מייבאים ממ"גים מארה"ב אבל יש עוד יצרנים בעולם, זה פשוט לא על המדף שאנחנו מכירים - וחבל. איתי נתן פה פעם הרחבה על ממ"ג אוסטרלי שעובד בשיטת הכלוב (כמו טרייק) ויש כל מיני רעיונות שלא נמצאים בשימוש אצלנו. מדי פעם אנשים "הרפתקנים" מביאים מחו"ל מצנח חדש, פרופ חדש, מנוע חדש - אבל אנחנו נורא שמרנים ולא תמיד בצדק.
 

רמי בר1

New member
קסדות זו תורה שלמה.יש חומרים שונים ויש דרישות

שונות.
ההגנה שקסדה שמשמשת בממ'ג צריכה לתת היא בתחתית הדרישות מקסדה. אם הכי קלה זה נוח,זה מצוין,הגנה מספיקה תהיה לה בכל מקרה.
הקשר שה מה שחשוב.
 
קסדה קלה ונוחה - קשר טלפתי לכל העולם

להשיג במגוון צבעים ובמחירים אטרקטיבייים
 

moshe levi1

New member
לגבי האמריקאים וקסדות

אם קראת את החוברת של רשות התעופה האמריקאית לטיסה בממ"ג, בוודאי ראית שבחלק מהתמונות ששולבו בחוברת, הטייסים לא חובשים קסדות בכלל.
 

GIL B

New member
אפשר להזמין דרכי...יותר זול....

אל תביא לבד....כל הקסדות של קמטרוניקס, אחרי מיסוי בארץ ומשלוח...אצלי תמצא יותר זול. !!!
050-5270373
 
למעלה