קסדה לאחר תאונה

קסדה לאחר תאונה

לפני חודש עברתי תאונה , ובדקתי את הקסדה מלבד כמה שיטות קטנות בחלקה הקדמי של הקסדה [אזור פתח האיורור של הפה] רב השריטות הן על המשקף. ידוע לי שאחרי תאונה הקסדה הולכת לפח ,אך רציתי לדעת אם אפשר לבדוק את הקסדה אם היא שמישה .בנוסף הפרמדיקים חתכו את הרצועה קשירה ,האם זה בר תיקון \החלפה ? כמובן במידה וכן אפשר לערוך לקסדה בדיקה כלשהי שיאשרו את תקינותה. אני שואל זאת מכיוון שהקסדה נקנתה חודש לפני התאונה ועלתה לי לא זול, מדובר באראי וויפר GT בתודה גיא :)

בורגמן

New member
ראשית זה תלוי בתאונה

אם קיבלה נגיעה קלה וכדומה--לא סוף העולם אבל אם המצב: פראמדיק חותך את הרצועה אתה לאחר תאונה ולא קטנה זרוק אותה קנה חדשה והכנס את העלות שלה לתביעה בביטוח

../images/Emo45.gif

אמנם לפח היא לא תלך [בגלל הצביעה היפה שלה] , ובטח שעל שום ראש היא כבר לא תשב .

ixmix

New member
WOW, איזה יופי.

אפילו עציץ חבל לעשות ממנה. זה מה שעשיתי עם הנולאן N91E עם הצביעה המטורפת אחרי תאונה. אחלה עציץ, רק חשוב לקדוח חור לאוויר לשורשים.

Spondylus

New member
לפי מה שאתה מתאר... לא צריכה להיות בעיה.

על מנת להיות בטוח, לדעתי צוות הבנות ב"אופנועית" ישמחו לתת לך חוות דעת מיקצועית לגבי שמישות הקסדה. ולא, לדעתי הן לא ינסו לתקוע לך קסדה סתם.

villain

New member
לא ידעתי.

לא ידעתי שבאופנועית יש מעבדה שיכולה לתת מענה לשימושיות של קסדה לאחר תאונה. מה גם שלשם הפקת בממצאים על הקסדה יש להשתמש בכלים ובאמצעים שלא יפגעו בקסדה כדיי שבמידה והיא כשירה לשימוש חוזר יוכל הבחור לחבוש אותה. ז"א שיש שם באופנועית מכשיריי CT או MRI ? גם לא ידעתי שהבנות באופנועית בעלות ידע מוכח בחוזק חומרים והן מומחיות בתחום הנ"ל. לא כל מומחה בחוזק חומרים יוכל לנתח שימושיות של קסדה לאחר תאונה. כל הכבוד לבנות באופנועית!!!!! אפילו במכון התקנים אין מעבדות ומומחים כאלו. שפו!!!

Spondylus

New member
בוא גרד לי בקרטר השמאלי.

זין בעין קסדה לאחר כ-ל תאונה לפח זבל. אם היא קצת השתפשפה, כפי שהבחור ציין, יש מצב (יש מ-צ-ב, לא אומר בהכרח...) שהיא תקינה. חלאס לזיין במוח.

ב ו Z י

New member
מוכן לקחת את הריזיקה?

שאולי-אולי תיפול\תחליק שוב עם אותה הקסדה ותחטוף באותו מקום? אתה חושב שהקסדה תעמוד בזה? גם אם תיפול לך מהיד - זו סיבה מספקת לקנות חדשה. רק שריטה בקליפה החיצונית אבל הקליפה הפנימית כנראה שקרסה מעט (קח את זה בחשבון, זה הראש ש-ל-ך שנמצא בתוך הקסדה). אם הפלת Arai אז ברכותיי, אתה שלומיאל.

gilbola

New member
כל פעם שהקסדה החליקה לי מהיד או שופשפה

או התגרדה באיזה קיר, מייד רצתי וקניתי חדשה. בטח!! גם קרה כמה פעמים שהאופנוע שלי נפל מהרגלית שלו והזמנתי גרר והופ לטרייד, אופנוע חדש הרבה יותר בטוח. עכשיו מעניין אותי לדעת, קסדה של ARAI נופלת פחות או יותר מקסדה פחות יקרה? אתה קונה קסדה זולה כדי שלא תצטרך לשלם ביוקר במקרה והיא נופלת? נכון, אף אחד לא מתכנן להפיל קסדה אבללחיות בפארנויה תמידית ובחשש לחיי הקסדה זה לא כזה תענוג(מנסיון) לסיכום, קסדה אחרי תאונה- תבדוק, תפעיל שיקול דעת(אם אתה לא מצליח אז לא חשוב איזה קסדה אתה שם), תתייעץ. אם אתה מגדיר את התאונה כ"קשה", כלומר זעזוע מוח לדוגמא, אז תעיף ותחליף. אם היא נפלה מהמושב של האופנוע אני לא רואה סיבה לרוץ ולקנותחדשה כי ככה אמרו בחנות כזאת או באחרת. העיקר שכולם יהיו בריאים. רק באהבה.

אנימור

New member
אתה טועה, משום שקסדה שנופלת מהיד

ריקה מבפנים, ולכן הבטיחות שהיא מספקת לא אמורה להיפגע. כמובן שאם הראש שלך נמצא בתוך הקסדה כשהיא נופלת לך מהיד, צפויות לך צרות לא מעטות. לפותח השרשור: אם בזמן תאונה הקסדה פגעה במשהו, מאוד יכול להיות שהחומרים מבפנים נדחסו וכבר לא יספקו הגנה מספיק טובה. זאת גם אם מבחוץ נראה רק שפשוף קטן או שריטה. מכה נקודתית הרי לא בהכרח תשחית את כל המשטח החיצוני של הקסדה, אבל היא כן עלולה לפגום בבטיחותה. ישנם מקרים בהם מחמירים ביודעין, גם אם הסיכוי לנזק ממשי אינו גדול.

ב ו Z י

New member
אני טועה?

קסדה שנופלת מהיד לא אמורה לספק בטיחות לאף אחד. וואלה? אולי כי אף אחד לא חובש אותה... נתת אחלה סיבה לפותח השרשור למה לקחת בחשבון שגם קסדה שנפלה לך על הרצפה ע-ל-ו-ל-ה להכשל בביצוע משימת ההגנה על ראשך.

megahertz

New member
אני מאמין שהנקודה של אנימור הייתה שבגלל

שאין ראש בתוך קסדה שנופלת מהיד (למעט מקרים מיוחדים), אין מה שימעך את ה-EPS, ועל כן הקסדה עדיין שימושית. אני לא יודע אם זה נכון או לא, רק מציין את מה שהבנתי מההודעה שלו. אגב, אם כבר, מבין רוכבי השטח פה, מי מחליף קסדה לאחר כל רכיבה שבה הוא נפל? (אני יוצא מנקודת הנחה שנופלים בשטח יותר מאשר בכביש)

kramberg

New member
בנתים, אחרי כל נפילה על הראש החלפתי קסדה

האראי השלישית שלי במשך 3 שנים.

אנימור

New member
כנראה שלא הבנת אותי.

נסה את ההסבר של megahertz למה שרשמתי. בכל אופן, זו "תשובת מומחה" שאני זוכר משרשור עבר בנושא.

למעלה