"קנקים" בברכיים

fa jing

New member
"קנקים" בברכיים

שלום לכם, ידוע לי כי ל-"קנקים" בברכיים יש כמה סיבות אפשריות. אשמח לשמוע מפי המומחים מה נוצרים הקנקים? בכדי לבהר את השאלה איני מתכוון למשהו כמו תנועה לא נכונה או כתוצאה מפעילות ספורטיבית מאמומצת ושוחקת אלא מעשית (ופיזיולוגית/פיזיקלית) ממה נגרם ה"קנק" בברך. הסיבות המוכרות לי (משמועות כמובן לא משהו מבוסס) הן: -מגע וחיכוך בין העצמות המרכיבות את מפרק הברך - קנקים הנשמעים לעיתים תוך כדי תרגילי חימום לפני פעילות ספורטיבית ומקורם במעין "ואקום" המשתחרר באזור פיקת הברך? אשמח לדעה מקצועית. תודה

fa jing

New member
../images/Emo41.gif שלום ד"ר....

מעצם היותי חבר וותיק בפורומים וירטואלים רבים ומודע אני למצב כי אנשים חדשים בפורום קיים כמעט תמיד מעלים שאלות שכבר התדיינו עליהן. הדבר הראשון שעשיתי היה לחפש בהיסטוריה (חיפוש/חיפוש מתקדם) של הפורומים, אכן יש שאלות רבות בנוגע לקנקים אך באף אחת מהן לא הוסברו הסיבות הכלליות יותר והכלליות פחות לסיבת הרעש המכונה קנק. השאלה באמת לא כל כך חשובה- סתם רציתי לדעת מה גורם לרעש הקנק בברכיים ולעיתים במפרקים אחרים בגוף, מעבר לחיכוך עצמות המפרק (כמו שלעיתים קורה בלסתות בגילאי ההתבגרות כאשר הן לא גודלות בצורה עיקבית- זה בכל אופן אחד ההסברים שהסביר לי הרופא אז...
). סתם חשבתי שאוכל למצוא כאן הסבר פשוט. תודה על ההתייחסות. חנן

קנקים

יש קנקים נורמליים שנובעים משחרור תת-לחץ במפרק עקב התרחקות שני חלקי המפרק. ויש גם קנקנים לא נורמליים שיכולים להעיד על בעיות שונות ומגוונוצ כגון בעות מניסקוס ועוד.

למעלה