קנקו - טבעות הארכה

nir-vana

New member
קנקו - טבעות הארכה

Kenko extension tube set: יש לי עדשת מאקרו מצויינת Sigma 105/2.8 1:1. חשבתי על האפשרות להשתמש בטבעות הארכה כדי להשיג הגדלה עוד יותר גדולה. למישהו יש נסיון עם הטבעות של קנקו? http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller/home?O=cart&A=details&Q=&sku=71515&is=REG האם אפשר לשרשר אותן? איזו הגדלה אני אשיג (בהנחה שהעצמית ב1:1)? תאימות? אמינות?

ted

New member
סט כזה בדיוק יש לי אבל לניקון.

אפשר לחבר אותן זו על זו, ועם העדשה שלך תקבל מאקרו עצבני של 3:1 או אפילו 4:1. טבעת אחת מספיקה לכל שימוש סביר, ואין צורך לחבר זו לזו. קח בחשבון שבצילום מאקרו דרך החבילה הזו כמעט תיגע באובייקט המצולם , ועומק השדה יהיה שואף ל 0. תצטרך חצובה ולסגור צמצם עד הסוף (במחיר אבדן חדות). לפני כמה שבועות כתבתי על זה ונתתי דוגמאות.

nir-vana

New member
תודה טד

למעשה שאלתי את השאלה בעקבות הפרסום שלך. מה שעניין אותי זה מידת האפקטיביות על עדשה שהיא כבר עדשת מאקרו.

ted

New member
ניסיתי על מאקרו והבאתי את זה גם

בכתבה שלי. מקבלים את האמא של המאקרו, עם המחיר של עומק השדה הזעיר. אפשר לצלם את השערות על כף רגלו של היתוש...

ת ו מ ס1

New member
אבל איזה יתוש יתן לך להתקרב

אליו כל כך ? (אלה אם הוא מת)... מה שאני לא מבין זה צילומים של חרקים במאקרו מאוד גדול, איך הזבובים האלה לא ברחו ? תומס

הן מצוינות.ודבר נוסף שלא הוזכר כאן

אפשר לצרף אותן לכל עדשה - למשל עדשת טלה עם טבעת כזו. אני לא יודעת מה העניין האנטומולוגי שמוצאים חובבי המאקרו בצילום החרקים השונים,אבל בצילום מקרוב של דברים מגלים המון פרטים מיוחדים,גם משטחים שונים,פרחים,רחמנא לצלן - דווקא כאן עומק השדה מתאים בול,ועוד. עם או בלי עדשת מקרו - על המקרו הן מכפילות 'כוחה'- למשל צילום מטבע קטן או בול זעיר-רק בעדשת מקרו ובתוספת הטבעות...

למעלה