קנס לא מוצדק על תמרור עצור

gimik

New member
קנס לא מוצדק על תמרור עצור

שלום לכולם. היום עצרה אותי ניידת באחד הרחובות השקטים של איזור התעשייה בפתח תקווה. שני שוטרים ניגשו אליי ללא כובעים על הראש וביקשו ממני רשיונות. לאחר שראו שהכל בסדר הם העיפו מבט לתוך הרכב ואז ראו ``אוצר`` - מנוע קטן מונח באוטו ועוד הרבה דברים שמעלים את חשדם כגנובים מה שיתברר כלא נכון וזה רק בגלל שאני נוהג בקארטינג והרכב שלי הפך להיות מוסך נייד. בקיצור הם ביקשו לחפש לי ברכב ואמרתי להם שאנחנו יודעים שצריך צו אבל אז הם יעכבו אותי אז הם עשו חיפוש ולא מצאו כלום. או אז חמתם בערה בהם והם החליטו שלא עצרתי בתמרור עצור לפני כן כשפניתי ימינה. אני טענתי שקר וכזב ושעצרתי היכן שהייתי צריך. תוך כדי כתיבת הדו``ח כשאני ממתין ברכבי ניגש אחד השוטרים לצומת וחזר. ואז כשקבלתי את הדו``ח הם ציטטו אותי שכביכול אמרתי:``עצרתי לפני קו העצירה``. אני לפני כן סירבתי לחתום על הדו``ח. בדיעבד התברר לי שאין קו עצירה ומה שהשוטר עשה זה לוודא שאין קו עצירה ואז כביכול להפליל אותי. אני יודע שאני יכול להגיש בקשה להישפט. כל רעיון,טיפ הצעה יתקבלו בברכה. תודה יניב

עמרי 24

New member
וואי!

נשמע קשה,אבל נראה לי שיש לך קייס,למרות שזה מילה שלך מול מילה שלהם משהו (לדעתי) שדורש טיפול צמוד של עו``ד

66

New member
עזרה לחבר להגה

קודם כל תזדהה אם אתה נהג קארטינג כי אני רוצה לדעת עם מי אני מדבר החוק אומר שאם אין קו עצירה אתה יכול להתקדם עד לנקודה שבא יש לך שדה ראייה מספיק ושם לעצור. דבר שני, אם היה לפניך רכב שעצר עצירה מלאה ואתה עצרת אחריו עצירה מלאה, אתה לא חייב לעצור שוב פעם וזה עפ``י תקדים בית משפט מלפניי כמה חודשים (אני אנסה למצוא לך את הכתבה). שלוש, עד כמה שידוע לי שוטר חייב לחבוש כובע כי זה חלק בלתי נפרד מההופעה שלו (ע``ע חייל שפר הופעתך). אם לא חתמת על הדו``ח מצבך טוב יותר כי חתחמה כמו הודאה בדבר. בכל מקרה אתה יכול ללכת למשפט. ברגע שאתה מבקש להישפט משמע אתה כופר באשמה (או משהו כזה) והדיון בבית המשפט הוא לא משפט אלא דיון בראיות וסביר להניח שהשוטר שרשם את הדו``ח לא יהיה שם וכנראה שהשופט יוציאך זכאי. זאת לאחר שתספר לשוטר את כל מה שהיה. אני תמיד ממליץ ללכת למשפט במידה ויש כוח להתמודד עם הבירוקרטייה המזדיינת. אם יעלה לי עוד משהו לראש אני אכתוב לך ואני מבקש מכל מי שיש לא מה לומר או לתקן שיעשה זאת. אחד בשביל כולם כולם בשביל אחד

alfa33racer

New member
אוי

תראה קודם כל אני עו``ד אבל לא בקטע של תעבורה :-( את אמא שלי הוצאתי משלילה כשנהגה בלי ביטוח אבל גם היה מזל גם אתה צריך כזה . שתדע שלשוטר סמכות לחפש ברכב שלך ללא צו והוא יכול לעכב אותך 30 דקות אגב עיכוב בכלל מופעל בדר``כ לפני מעצר מקומם ההקטע של חיפוש ברכב גם לי זה קרה בקשר לפסיקה על העצור היא של עודד מורדיק אבל זה לא רלוונטי אתה הולך על הקטע שהם בכלל לא ראו אותך עוצר או לא קשה זה יהיה בטוח אלא אם לא יגיעו להעיד עו``ד יעלה לך פה די הרבה יחסית לערך הכספי אז תשאל את עצמך מה אומרות לך הנקודות ומה אתה מחזיק נגד המשטרה שבא לך להתקומם נגדם נשמע לפי מה שתיארת שכדאי מאוד לבוא אם הסיפור לבימ``ש היה עוד מישהו איתך? ירון

gimik

New member
הלוואי והיה עוד מישהו איתי

אם היה עוד מישהו איתי היה מצבי טוב. אני לא מתכוון לשלם את הדוח ואני חושב ללכת עם זה עד הסוף. אני אחכה חודשיים וחצי ואז אשלח בקשה להישפט. בינתיים רשמתי לעצמי את פרטי השוטרים המעורבים ואת מספר הניידת. מה שאני אטען זה שבמשך למעלה מעשר דקות הם התעכבו על רשיונות הרכב ותכולת הרכב ורק כשנוכחו לדעת שלא יוכלו למצוא משהו לא חוקי החליטו לא ללכת ממני בידיים ריקות ולתת לי דו``ח על אי ציות לתמרור עצור. כל טיפ נוסף יתקבל בברכה. ואני מבטיח לשוב ולעדכן

למעלה