קנס כספי עצום

קנס כספי עצום

שלום רב,

אתחיל ואומר שכל חיי הייתי שכיר. בשנת 2008 בעודי שכיר פתחתי עם חברה עם 2 חברים. ניסינו במשך להריץ רעיון כלשהו ולאחר מספר חודשים הבנו שאנחנו רק מפסידים כסף והחלטנו לסגור את החברה.
לאחרונה אשתי החליטה להיות עצמאית ורו"ח פתח לה תיקים במס הכנסה וביטוח לאומי. הדבר עורר שדים והיום קיבלתי בדואר קנס כספי של 60,000 ש"ח בגין עשרות חודשי איחור בהגשת דו"ח שנתי. איך אני יוצא מהצרה הזו? בכלל לא ידעתי שעלי להגיש דו"ח כזה, ומעבר לזה - זה לא היה תפקידו של הרו"ח שטיפל בחברה?

תודה.

כנראה שהבעיה היא

שלא הודעתם לרשויות על סגירת החברה
הרו"ח שלכם צריך לבקש סגירה רטרואקטיבית של החברה
זה יקטין את הקנס

Mishkafofer

New member
אתה מדבר עם מפלצת מרובת ראשית

סגרת חברה ברשות התאגידים או משהו כזה, נו ואיך זה קשור למס הכנסה? אלו רשויות שונות לחלוטין.
&nbsp
ראשית, קנסות ממס הכנסה זה אוטומתי על ידי מחשב כך שאל תחשוב שזה משהו אישי.
&nbsp
שנית, רואה חשבון שלך ישלח מכתב למס הכנסה ויבקש לבטל את הקנס.

Mishkafofer

New member
סיכוי לא רע

הקנס שקיבלת הוא קנס דמיוני ובמקרים רבים אפשר לצמצמו רבות או להעלימו לגמרי.
רואה חשבון שלך בטח כתב שאתה נישום צייתן שמגיש שלא היה מודע לחובתו להגיש דוחות.
אני מניח שישאר קנס קטן לתשלום. אם זה פחות מ-1,000 ש"ח, אז שלם וסע לשלום.
אם זה בסביבות כמה אלפי שקלים אז שרואה חשבון ישלח מכתב נוסף. אם זה לא יעזור, אז שווה להגיע אישית למס הכנסה ולדבר עם הפקיד.
תציין:
1. אתה ובת זוגתך הייתם שכירים כל השנים הללו.
2. רואה חשבון קודם לא הסביר או שכח לסגור תיק בעלי שליטה במס הכנסה ואתה לא היית מודע לכך.
3. ברגע שהתגלה שאתה חייב להגיש דוח, רואה חשבון שלך הגיש בקשה.
4. גם אם היית מגיש דוחות למס הכנסה, לא היית משלם מיסים נוספים כי אתה ובת זוגתך שכירים והמיסים שולמו על ידי מעסיק.
&nbsp
אני מניח שפקיד מס הכנסה בשיחה אחד על אחד יראה שאתה אדם סביר שלא הייתה לו כוונה רעה וחוץ מזה אתה לא העלמת מיסים כי היית שכיר, ואז אולי תוכל בכלל לבטל לגמרי.

למעלה