קני סוף

סיגלי32

New member
קני סוף

שלום לכולם האם מישהו יודע כיצד סלקים מהגינה קני סוף? ניסיתי קוטל עשבים על העלים, אך כעבור כמה חודשים הוא חזר......

לי לא היה קל

בסוף הלכתי על השיטה המכנית... אחרי גשם טוב, עקבתי אחרי הקנים לתוך האדמה חפרתי וחפרתי, משכתי ושוב משכתי, לעיתים לשלוחות ששלחו זרועות למרחק של כמה מטרים מצמח האם. בסוף, לאחר כשנה, שכבר חשבתי שניצחתי, הוא צמח שוב. נראה לי שאני אחיה איתו בשלום אם הוא כזה עקשן, אני מעריך עקשנים. בהצלחה

צפנתי

New member
מה נסית? דגנול? ראונדפ?

צפנתי

New member
ממממ...חזק זה עניין של גאוגרפיה

צריכה להיות התאמה טובה ברמה המכנית והמיבנית לקליטה של החומר ע"י העלים, עונה מייטבית וכו'. וגם במצב הכי-הכי-הכי מייטבי יתכן שיש שלוחות קנה שורש (חלקים שעוד לא הצמיחו עלווה) שלא מקבלות מהרעל בגלל המבנה המכני של של הצמח וזרימת החומרים בו, ודרוש טיפול חוזר (למשל ביבלית זה המצב, שהיא קצת דומה לקנה מצוי אבל הכל הרבה יותר קטן...) חשוב לעשות את הטיפול החוזר ברגע שרואים פעילות ירוקה על פני השטח. אם מחכים-אותם צמחים שהרימו ראש עלולים להספיק לפתוח סניפים תת קרקעיים שלא יקבלו מהחומר גם כשתמשמידי את צמח האם בטיפול החוזר, וחוזר חס וחלילה עד אינסוף. לא מצאתי חומר ממוקד על נושא הדברת הקנה המצוי שנותן תוצאה חד משמעית מה יעיל ומה לא. מצאתי מצגת שחקרה שיטות הדברה שונות באנגליה. לא התעמקתי. אני מזכירה-כל טיפול-יש לחזור עליו בעקשנות לא פחותה מעקשנות הקנה. איך שהוא מתאושש-את מתעשתת ונותנת מענה מיידי...המדיניות שלו היא הסתרת דור העתיד בקרקע, ואי אפשר בריסוס אחד להגיע להכל. הכי טוב להוועץ בהרבולוג שמתמחה בהדברה (לקק"ל היה אחד מצויין כזה) לצערי הקשר שלי עימו היה על בסיס חד פעמי ונותק לפני שנים... הצמח מאד נפוץ בעולם לכן חיפוש גוגל קפדני אולי יוביל לתוצאה טובה' חפשי תחת: Phragmites australis, herbicide\ control

צפנתי

New member
אולי לקו החם של "הגרעין" יש מומחה שיענה לך.

עוד כיוון שחשבתי-החומר אל-דגן או דגנול. אבל, קודם כל, כאמור-סוף מעשה במחשבה תחילה. כייון שזהו צמח קשה ושורדני ביותר, להגיע קודם למיטב המידע שיש כבר בארץ ובעולם על הדברת קנה מצוי ורק אז להחליט מה עושים, באיזו עונה, באיזה ריכוז וכו'. בהצלחה, ואשמח לדיווח מה הוחלט ומה התוצאות
.

פיטנגו4

New member
אין לך בגינה קנה סוף

יש לך כנראה קנה מצוי. סוף מצוי זה צמח אחר לגמרי, עם מראה שונה לחלוטין. בתנ"ך כתוב "קנה וסוף" כיוון ששניהם צומחים יחד, והצירוף השתמש לשם שגוי אחד, נפוץ מאד.
כולם טועים, אפילו נעמי שמר טעתה ("חליל מקנה סוף" )

אלי חדש

New member
אני נילחמתי בקנה ללא חומרים כימיים

מכוש טוב .לחפור את השורשים החוצה ולזרוק אותם לא לקומפוסט. גושי השורשים לא עמוקים וחפירה של 10 ס"מ מוציאה אותם.

למעלה