קני ג'י מת?!

Oceans Child

New member
קני ג'י מת?!../images/Emo12.gif

לא עד כמה שידוע לי....
בוקר טוב חברים
יש לי מספר דברים לשאול אותכם(די חשובים:)) אוקי אז ככה: דבר ראשון- מה דעתכם על סופרן בג'אז?האם הוא משתלב ככלי והאם לפי דעתכם זה יפה? דבר שני- מישהו יכול להמליץ לי על סופרניסט טוב ומעניין?(חוץ מקני ג'י
) דבר...שלישי?- נראה לכם שכדאי להכנס למגמה עם סופרן full time?:) Grasias Mucho!

אולי הגיע הזמן.

קצת סדר קודם כל, קני ג'י הוא לא סקסופוניסט ג'אז, בלי קשר לויכוח אם הוא טוב או לא, הוא פשוט לא מנגן ג'אז. פופ, קיטש, לא משנה איך תקרא לזה. בקשר לשאלה על סופרן בג'אז, זה תלוי מי מנגן....יש לך בארץ דוגמה טובה בצורת יובל כהן, (אח של אבישי וענת), שאם עוד לא יצא לך לשמוע אותו אני ממליץ בחום. בגדול הסופרן הוא כלי יחסית "חדש" בג'אז, השימוש בו בג'אז הישן יותר הוא נדיר, אבל אפשרי. אני לא רואה סיבה להגביל את עצמך לכלי אחד פול טיים. השאלה בעצם על איזה עוד כלים אתה מדבר. זהו. אורי.

shykedmi2

New member
BILL EVANS - הסקסופוניסט

JOHN COLTRANE מנגן על סופרן. JOE LOVANO. וBRANDON FIELDS, MICHAEL BRECKER. WAYNE SHORTER.

shykedmi2

New member
אה! וכמובן -

יובל כהן, אבל לא אח של אבישי שהוזכר פה. יובל כהן, הסקסופוניסט של CONFUSION לשעבר (שרוסלאן ואיתי מכירים היטב). מדהים. וכמובן שגם האח של אבישי כהן הוא ממש גאון.

locnar

New member
המלצות + תיקונים... :)

1. (תיקון) לסקסופוניסט של קונפיוז'ן קוראים שלומי כהן... אבל היית קרוב.. :) 2. (תיקון, הסתייגות) מייקל ברקר לא ממש סופרניסט, אני עוד לא מצאתי הקלטה שלו על סופרן, ולעולם לא ראיתי הופעה שלו שבה הוא סיפרן... 3. (המלצות) בוב מינצר - סופרניסט מדהים!!! במיוחד עם הילו-ג'אקטס, ובמיוחד באלבומים greenhouse ן blue hats. ברנדפורד מרסאליס סופרניסט עצום (חוץ מההארדקור ג'אז שלו יש גם את english man in NY). ולסיום - בוב ברג ז"ל, סופרניסט האהוב עלי ביותר - מגיע לשיאו באלבום המופת של הקוורטט של צ'יק קוריאה time warp. אלבום חובה, והטוב ביותר של קוריאה מבין ההרכבים האקוסטיים (עם פטיטוצ'י, נובק, וברג) לצד 3 קוורטטס..

אתה מתכוון שלומי כהן.

שם הסופרניסט מקונפיוז'ן הוא שלומי כהן. אני בטוח ב 99 אחוזים...

shykedmi2

New member
אופסי אופסי. ../images/Emo13.gif

נכון, נכון. עימכם הסליחה. מרוב כהנים כבר התלבלבתי.

דוגמא לסקסופון סופרן בג'אז הישן -

הראשון שהחל להשתמש בסקסופון הסופרן במוסיקת הג'אז היה סידני בשה, כבר בשנות ה-30, בתקופת הסווינג. אחר כך, בג'אז היותר "חדש" ומודרני ישנן דוגמאות נוספות כגון סטיב לייסי (Steve Lacy), ומתוצרת הארץ יש לנו את יובל כהן הנפלא.

Oceans Child

New member
וואו!../images/Emo2.gif

המון תודה לכולכם, עזרתם לי נורא!!!! ג'יז- תודוווווווווווווווווות!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
מואה!

למעלה