קנית דירה שניה

ליהי 37

New member
קנית דירה שניה

היי לכם מקווה שכאן יהיה לי תשובות בעבר הייתה לי דירה קטנה ולקחתי משכנתא..{ אני נשואה +} מכרנו את הירה לאחר 8 שנים והחזרנו את כל המשכנתא נכון להיום אנחנו הולכים לקנות דירה יותר גדולה השאלות שלי הם..: מי צריך לשלם מס רכישה? מי צריך לשלם היטל השבחה? מי צריך לשלם דמי הסכמה למנהל? אייך אוכל לשלם כמה שפחות..????? אני אמורה לקחת כמעט כ 150 אלף דולר.. הודה לכם על תשובות מהירות..

תשלומים

מס רכישה משולם על ידי הרוכשים. היטל השבחה בגין תוכנית משביחה שאושרה בטרם חתימת ההסכם בדר"כ על המוכרים תשלום למינהל - רצוי לדרוש שהמוכרים יהוונו התשלום.

ליהי 37

New member
היי פלורי..

תודה לך על התשובה המהירה שלך.. יש איזה סעיף שהוא נתן לנו חוזה.. וכתוב שם כך.. על המוכרים לשלם מס שבח ובסעיף שלנו רשם על הקונים לשלם מס השבחה מה ההבדל בין השניים????

מיסים והצעה

מס שבח - מס המשולם לרשויות מיסוי מקרקעין. בגדול מחושב לפי אחוזים ההפרש בין מחיר המכירה למחיר הרכישה (ההיסטורי) לאחר הצמדה. היטל השבחה - היטל המשולם לעירייה או למועצה המקומית בגין תוכניות שאושרו ואשר מעלות את ערך הנכס. בדר"כ המוכרים הם האחראים להסדרת שני אלו (אם באמצעות תשלום ואם באמצעות קבלת פטור). ועכשיו להצעה: מהשאלה אני מבינה שאתם לא מיוצגים ע"י עו"ד. לדעתי, זו טעות שעלולה לעלות מאד ביוקר (הרבה יותר מעלות שכר הטרחה של עורך הדין). לכן אני מציעה שתשקלו לקחת עו"ד מטעמכם שיבדוק את זכויות המוכרים בנכס, המצב התכנוני שלו, ההסכם וכו'.

היטל השבחה...

עד כמה שאניודע - היטל השבחה משולם לועדת לתכנון ובניה. לא?

למעלה