קניתי nikon cp5700

LIRON22

New member
קניתי nikon cp5700

ואמרו לי (ביוגנד) שלא ניתן להרכיב לה filter uv אפילו עם המתאם. א) האם זה נכון? ב) אם זה נכון איך אני מגן על העדשה אודה מאוד על עזרתכם לירון

idohal

New member
לא חובה לשים מסנן UV להגנה אפשר

להשתמש במכסה כאשר לא מצלמים.

nizanh

New member
פילטר ל5700

אז קודם כל, אפשר להרכיב פילטר. הפתרון המומלץ הוא לקנות מתאם מ http://members.rogers.com/nextphoto/order5700.htm סכ"ה 30$ כולל משלוח לארץ, שירות אמין וטוב. אני קניתי מתאם ל 52מ"מ והוא מתפקד כנדרש.

LIRON22

New member
קודם כל תודה על התשובה

עזרת לי מאוד. ובאותו נושא-ראיתי בקישור שצירפת שיש שם מתאמים (adapters) לכמה גדלים ואני לא יודע מה עדיף? יש לזה משמעות?

המשמעות:

1.יש מתאמים רחבים החוסמים:או את האינפרא אדום העוזר בפוקוס, או את שדה הראיה בעינית האופטית (לא חשוב אם בכלל לא משתמשים בה) 2.לפי גודל הפילטרים שיש לך כבר - בעיקר מדובר על היקרים בהם - שחבל לרכוש שוב - כמו המקטב או פילטר אפקטים וכד'.

nizanh

New member
קוטר המתאמים

קוטר הפילטר משמעותי כאשר רוצים לשים על המצלמה יותר מפילטר אחד בו זמנית. כאשר המצלמה בזווית רחבה הפילטרים עלולים לחסום חלק מהאור ואז מקבלים 'פינות כהות' בתמונה. באתר הנ"ל מצויין עבור כל מתאם כמה פילטרים הוא מסוגל לקבל בלי ליצור 'פינות כהות'. שיקולים נוספים - ככל שהקוטר גדול יותר כך הפילטר יקר יותר. כדאי שהקוטר של הפילטר לא יחרוג מקוטר בית העדשה. זה מכוער לא נוח. אם אין לך שיקולים מיוחדים או מערכת פילטרים קיימת ה52 מ"מ כנראה יתאים לך.

למעלה