קניתי לבן שלי 2 תוכונים לפני כחודש

אביה35

New member
קניתי לבן שלי 2 תוכונים לפני כחודש

(ניראה לי שקוראים להם גם פינקים)

בכל אופן, במהלך החודש הזה עפו 2 תוכונים, פעם אחת קניתי חדש ובפעם השניה החלטנו לחשוב על אופציה אחרת(כן, כרגע הזכר נימצא לבד בכלוב, עד כמה זה נורא?)

בעל החנות הציע שנחזיר לו את התוכון וניקנה תוכי גדול יותר (קוקטייל) כזה עם כנפיים מקוצצות(אמר שנבוא אליו אחת לחודשיים והוא ייקצץ את הכנפיים, מעשה אכזרי, לא?)
שיוכל ללכת בבית, הבן שלי יוכל להאכילו, להניח על הכתף ןכו'

המחיר שהוא ביקש 350 ש"ח לאחר החזרת התוכון.

השאלות שלי:
1. הוא באמת יכול לחיות ללא בן זוג?(ממש לא מעוניינת לקנות 2)
2. המחיר?! שפוי?
3. כבר יש לי כלוב קטן, ממש לא מתאים לי להחליף(מבחינה כלכלית ומבחינת המקום), עד כמה זה קריטי הגודל?
4. התוכונים הנוכחיים מלכלכים בטירוף, מה לגבי התוכי הגדול יותר?

תודה מראש

קושקוש41

New member
מחיר הזוי, תקנו במגדל-יותר זול .

קוקטייל רגיל 150-200 ש"ח האכלת יד. קוקטיילים עם מוטציה (לוטינו, וויטפייס) עולים 200-300 ש"ח. אל תתעסקו עם מוכרי חנויות. אני קניתי תוכונים בחנות , בזמנו, ב120 ש"ח (פראים), שעולים 50 ש"ח לזוג במגדל. חפשו בגוגל על מגדלי תוכים או שיש אנשים כאן, בפורום, שיש להם מגדל בבית (מומלץ).

תוכונים , (כל תוכי, בעצם)שעפו לכם -ימותו, כיוון שהם לא יודעים להשיג מזון בעצמם, לכן לא ישרדו הרבה זמן ב"חופש", תקחו את זה בחשבון.

אופיר4999

New member
קוקטייל גם מרעיש יותר

קוקטייל גם מרעיש יותר
תקני ממגדל רק אם לא מפריע לך הרעש

אביה35

New member
יש אופציה של תוכי מרכיש כמו תוכון ואוכל כמו

תוכון?

יש המלצות למגדלים?
גרה באזור ת"א.

ד"א, יכול להיות שהתוכון שנישאר בודד פחות מצייץ קרי עצוב?

קושקוש41

New member
היו לי קוקטיילים ותוכונים

מסרתי את התוכונים כיוון שהם עשו ממש רעש, לאומת קוקטיילים שהרבה יותר שקטים ונקיים יותר. תוכונים כל הזמן התעופפו בכלוב והעיפו את הליכלוך מחוץ לכלוב.

אביה35

New member
יופי, שמחה לשמוע,את מכירה מגדל שניתן לקנות

ממנו באזור ת"א?

קושקוש41

New member
אני אישית לא מכירה, קניתי את הזוג

קוקטיילים בהוד השרון והם פראים. את הקוקטייל לוטינו שלי קניתי, כאשר הוא היה בן 8 ימים ורק פקח עיינים, אכלתי אותו בעזרת מזרק, לכן הוא האכלת יד. קניתי אותו ממישהו בפייסבוק באופן אקראי. יש בפורום הזה אנשיםשכן מכירים. ראיתי היום בפייסבוק אחד מוכר
https://www.facebook.com/tukimsagiv
לא מכירה אותו, אבל את יכולה לדבר איתו לגבי מחיר.

פה יש מגדלי תוכים בישראל
https://www.facebook.com/pages/מגדלי-תוכים-בישראל-Israel-parrots/132179160166200

אני מגדל

אני מגדל תוכים ואני גם מת"א זה התחביב שלי
אני עושה במקצוע שיפוצים
0548761070 עידן

לאה210

New member
ותבדקי עד כמה בעל החנות מיומן,

כי לנו בעל חנות שבר רגל לתוכי קוקטייל בדיוק באופן הזה של גזירת כנפיים לא מיומנת.
חודש וחצי התוכי היה חבוש ומגובס,ועכשיו תודה לאל הוא מרגיש טוב.חזר לשרוק ולשמוח...
אגב,מאז החלונות אצלי בבית תמיד סגורים.(מה שדי מבעס) כי אני לא מוכנה לגזור לו שוב כנפיים אצל סנדלרים.והוא לא נותן לנו לעשות זאת.יש למישהו פתרון לעניין?
תודה.

לאה210

New member
אזור רמת גן.

וכשזה קרה כולכם הייתם שותפים וייעצתם לי...לא זוכרים?

קושקוש41

New member
זוכרים. גם רצית, נדמה לי, למסור אותו לפינת חי

אני גם לא גוזרת נוצות לקוקטייל שלי והוא מתעופף חופשי בסלון. פותחת חלון רק שקוקטייל בכלוב ואחר כך משאירה פתח של 5 ס"מ פתוח בחלון.

לאה210

New member
נכון,היו לי מחשבות בנושא...

אבל הוא נשאר אצלנו,והוא שמח מאד.
גם אני משאירה חמישה סנטימטר פתוח..אבל היום הוא גילה כישורי תעופה חדשים.כשנבהל ממשהו (פתחתי את הדלת והוא לא צפה את זה) הוא עף את כל הסלון,אחר כך חזר בחזרה אל חדר הילדים...ולולי החלון שם היה סגור,הוא היה עכשיו בחוץ..
אני חייבת לגזור לו כנפיים.

אlרית

New member
אם תגיעי איתו לראשל"צ

אוכל לגזור אותו עבורך (כמובן חינם).
לא זוכרת מה ומי, אבל בוודאות זוכרת,
שמעולם לא המלצתי להשאיר נוצות תעופה
לתוכי מוחתם שגר בבית.
אם תרצי תפני במסר להחלפת פרטים.

לאה210

New member
תודה אורית.

אחשוב איך אני מגיעה לראשון לציון,ואם זה יהיה רלוונטי אפנה אלייך במסר.
ממש תודה.

למעלה