קניתי בונאסי!

Rockamora

New member
קניתי בונאסי!

בסוף החלטתי לקנות בונסאי מוכן- בתור התחלה, להתנסות ולהכיר את הטיפול- בהמשך יהיה גם אחד תוצרת בית
הזן שקניתי זה בריכטון, משהו כזה.. מצורפת תמונה- (העציץ בא עם הצמח)

סן תאי

New member
אנחנו זהירים ../images/Emo61.gif

לא לגרום לך עוגמת נפש..אבל זהו לא בונסאי ממש. בחלק ניכר מהמשתלות הוא באמת מכונה בטעות בונסאי. אבל האם כשאתה מביט בו אתה רואה נסיון לחקות עץ? בספק.

Rockamora

New member
את האמת שגם אני חשבתי ככה..

הוא לא ממש נראה עץ..! אבל מה אני צריך לעשות בשביל שהוא כן יקבל צורה של עץ? זה יותר נראה כמו... תרום בונסאי.. לא?

גיא קרן

New member
כדי שהוא יקבל צורה של עץ.

אז ככה: א. בתגובה הקודמת לא התכוונתי להעליב......קצת הומור... ב. כדי שהוא יקבל צורה של עץ היינו יהיה בשלב מסוים בונסאי אמיתי אתה פשוט צריך לבצע את הצעדים הבאים: ראשית שלוף את הצמח הנוכחי מהעציץ, זרוק אותו לפח או תן לחבר, שתול במקומו צמח מתאים (יש הרבה עצים, שיחים שיתאימו, ברכיכטון לא בינהם) והרי לך הדרך סלולה לקבלת בונסאי אמיתי. אגב, יש רבים שאוהבים את הברכיכטון (או איך שכותבים את זה...) בתור צמח, גם אם הוא לא ממש בונסאי....

סן תאי

New member
מה זה לפח?

מה שלא בונסאי לא ראוי לחיות? נשמע רע מאוד. הברכיכטון יפה בדיוק כפי שהוא ואגב עבור מי שעושה את צעדיו הראשונים יש כמה דברים שאפשר ללמוד בעזרתו כמו להסתגל למחוייבות שבטיפול בעץ קטן, לתרגל משטר השקיה.

Rockamora

New member
זה היה מבאס!!!!

חחחחחחחח... טוב נו.. הוא עלה רק 60 שקל... רק...
מממ.. שעמתי שאפשר להשריש בוגנביליה.. זה עץ פשוט לעיצוב? זאת בוגנביליה עם גזע עבה.. ממש עבה! זה לא אלה שצומחות לגובה אלא הלה שנשארות נמוכות ויציבות.. זה טוב?

Rockamora

New member
ישששש.. השגתי בוגנביליה!!!

חח.. יש לה גזע מדהים לבונסאי!! לדעתי.. הוא מתפצל ל2 והוא מעוקל כזה.. משהו מדהים! חח.. מקווה להתחיל לעבוד עליו! את האמת שהוא קצת מת.. הוא בתהליכי החייאה.. הוא עוד ירוק אבל אין עלים ואין כלום.. כמו שמרתי.. החייאה..

בזהירות!!!

הבוגונביליה הינה שבירה והייתי מציע לך לתת לה להסתגל לתנאים החדשים (אצלך בבית, השקייה שונה וכו'...) ותיזהר, לא למהר לשום מקום, תן לה זמן אחרי גיזום, עיצוב, העתקות וכו, ... בהצלחה!!!

Rockamora

New member
זאת בוגנביליה..

שנמצאת בגינה כבר שנה.. בערך.. ויש פה רוחות מטורפות.. וחםםםםם אז היא כמעט מתה! היום גזמתי אותה.. קיצצתי לה תצורה.. חח.. השאריתי איזה 3 ענפים ירוקים ואני משקה כל יומיים.. בתקווה שהיא תגדל.. אגב, היא מאוד חזקה! יש לה גזע בעובי של ס"מ וחצי.. משהו כזה..

למעלה