קניתי את STRATA!!!!

Rincewind

New member
קניתי את STRATA!!!! ../images/Emo6.gif

היום הייתי בתחנה המרכזית בת"א. כרגיל נכנסתי לסטימצקי בידיעה הברורה מראש שלא יהיה להם שום דבר לחדש לי בתחום הפייפרבק. אבל מי פתאום צץ לו על המדף? נכון! אותו ספר יקר ערך, שיצא 10 שנים לאחר אנשי השטיח ו-5 שנים לאחר צדה האפל של השמש, שאחריו אני תר כבר שנים! אז בהחלט הוא יצטרך להמתין עד שאני אסיים כמה ספרים שיש לי עוד הרבה הרבה לפניו ועדיין לא התפניתי לקרוא (אנשי ההשתנה למשל). הוא עלה דרך אגב 65 שקל!!!!!!!!!!!!! מה זה החוצפה הזאת?!
מזל ש-15% הנחת חייל שלי הורידה את זה ל-55. מזל!!!! דרך אגב- כשניגשתי עם חבר שלי לקופה, תיארתי לו את התלהבותי על כך שמצאתי ספר של הסופר האהוב עלי. לפתע פתאום, המוכרת, שנראתה אשה מבוגרת שהדבר שיעניין אותה הכי פחות הוא סופר פנטזיה בריטי, התפרצה אל השיחה וציינה שהוא סופר מצויין ושהיא משתדלת שתמיד יהיו בחנות כל הספרים מהסדרה. תראו לעצמכם את האושר שהציף אותי למצוא מעריצה נוספת- ועוד מוכרת בסטימצקי!
אז למי שיש חוסר, מוזמן לקפוץ לסניף בתחנה המרכזית בת"א, אכן הם מחזיקים כמעט בכל הסדרה, ועוד בעיקר בקורגי. המשך חג שמח לכוווולם!

פנחסון

New member
כן כן, ידוע לגבי המוכרת שם ../images/Emo13.gif

אבל טעות עשית בקשר לספר... יש לי אותו, אבל אני אוסף את הספרים, אחרת הייתי שמח לקחת אותו רק בהשאלה, שכן בינינו? הוא לא ספר כזה טוב... קח בחשבון שהוא נעשה לפני עולם הדיסק, ולגמרי שונה ממנו. רוצה נקודה לדמיון? הצד האפל של השמש, מד"ב מאת טרי פראצ'ט - לא התחום החזק שלו. לא באמת משעשע, סתם עוד ספר מד"ב - לאספנים בלבד.

Rincewind

New member
תיארתי לעצמי שהוא כזה

רוב ספרי טרום הדיסק של פראצ'ט, כמו הצד האפל של השמש ואנשי השטיח, כתובים בצורה הרבה פחות טובה מסדרת הדיסק. אבל, כמו שאמרת, אני אספן, ולכן אסור לי לוותר על כזו הזדמנות נדירה...

Athaclena

New member
לא נכון!! ברוגז!

הצד האפל נחמד פלוס, אנשי השטיח מתוק ומעולה וממש ממש לא לאספנים בלבד. כנ"ל על האחרים (לא יודעת מה נכתב מתי), במיוחד טרילוגיית הנומים ממש טובה. די לקיפוח! לא רק לעולם הדיסק ובשורות טובות מגיע יחס!

ויימס

New member
הידד אנשי השטיח והברומליאד!

לא קראתי סטרטה והצד האפל של השמש.

נכון! חזק ואמץ!

קניתי לאחרונה את כל הברומליאד בספר אחד, זה ממש מגניב, והייתי אמור לקבל יחד עם זה את אנשי השטיח אבל אמזון החליטו שאין להם את זה פתאום.

Rincewind

New member
בואו נכניס דברים לפרופורציה

אמרתי שהספרים האלה כתובים פחות טוב מהדיסק. אבל סדרת הדיסק כתובה בצורה גאונית ביד אמן גאון. זה בסך הכל אומר שהספרים האלה לא גרועים, אלא פחות טובים מהתיאור שלעיל.

ויימס

New member
יש ויש.

אם תיקח למשל את L&L או... Witches abroad, בעיניי הנומים ואנשי השטיח הרבה יותר טובים. לעומת זאת, אין מה להשוות עם אור מופלא או תרועת מוות, או שומרים! שומרים! או אחיות הגורל וכו', וכו'...

לדעתי סטרטה

הוא ספר חשוב מאוד. הוא מראה לנו שבעצם לא ברור אם טרי הוא סופר מד"ב או פנטזיה כשהוא מתאר את עולם הדיסק. אה, וכן אהבתי את הצד האפל של השמש, היו שם כמה רעיונות יפים לדעתי. אבל לא הייתי משלם 65 שקל! אפשר להוריד את הספרים האלה באימיול ולהדפיס לבד, או לקרוא מהמסך.

Rincewind

New member
אורי, אורי, אורי

אני כל כך לא רוצה להתחיל לשפוך את זעמי בכל נושא הורדה פיראטית של ספרים בכלל ופראצ'ט בפרט מהאינטרנט, אז נסתפק באמוטיקון:
בכל אופן, פראצ'ט התחיל בתור סופר מד"ב עד שמצא את דרכו לפנטזיה. אתה יכול לקרוא את הביוגרפיה שלו.

אז ככה

לדעתי להוריד ספרים זה יותר טוב מלהוריד מוזיקה, פשוט כי זה מפריע פחות לתעשיה. אני לא חושב שטרי יכול להתלונן על כמה כסף שהוא קיבל ממני, כי למשל מנתי לפחות חמישה ספרים בכריכה קשה מאמזון במשך השנים, והוא מקל על כל אחד מהם פי ארבעה יותר תמלוגים מספר בכריכה רכה. מי שכן מפסיד אולי זה ערי סטימצקי, אבל אם הוא מוכר ספר במחיר גבוה פי שניים מן המחיר שכתוב עליו, שלא יתפלא אם אני לא קונה. לדעתי המחיר ההוגן לספר הזה הוא בערך 40 שקל, ואם זה מה שהוא היה עולה הייתי קונה אותו כנראה. הנקודה היא לא שסטרטה הוא סיפאר מדע בדיוני, אלא שהעולם שמתואר בו דוה לעולם הדיסק. כלומר אולי עולם הדיסק מרחף בחלל שלנו. זה הופך את כל הסדרה מסדרת פנטזיה לסדרת מדע בדיוני, וזו כשלעצה, היא לדעתי אחת הבדיחות המחוכמות ביותר של טרי הזקן. עד כאן, שבוע טוב,

Rincewind

New member
זו לא הפיראטיות שמפריעה לי

טוב, אולי קצת. אני בעיקר לא מבין כיצד אדם חובב ספרים יכול לקרוא ספר מהמחשב. זה לא נעים, לא אנושי, לא נייד, לא מקבל את החותם של הקורא, אי אפשר לקפל פינות- חצי מהחוויה מושמדת!

Gdil

New member
הרבה יותר מחצי.

לא נראה לי שיש פה מישהו שיהיה מוכן לקחת אפילו לפ-טופ לשירותים. וגם החוויה של סיום הספר, שאתה מסתכל על המלבן שלקח לך כ"כ הרבה זמן, או כ"כ מעט זמן. אי-אפשר לסיים ספר ועלות עם הגלגלת חזרה למעלה, זה לא כיף.

Rincewind

New member
אני אומר

שנקים את אגודת מעריצי פראצ'ט נגד קוראים ישר מהמחשב, או בקיצור- מפנקי"ם! רק שהפינוק שלנו לא יהיה סטנדרטי! *צחוק מרושע*

יאללה, בכיף

זאת הסיבה העיקרית שאני לא מוריד ספרים מהאינטרנט, זה לא כיף ואין כריכה מגניבה, וגם הכל לבן מכוער.

למעלה