קניפהופיה

צפנתי

New member
בקושי יודעת עליו..יפיוף!

אני יודעת שהוא לשמש מלאה. האם עמיד לחום? ירוק כל השנה? ספר לנו עוד עליו!

לגבי הקניפופיה

היא מדהימה ומוזר שהיא פורחת כרגע כי היא אמורה לפרוח באביב-קיץ אבל אולי בגלל החורף המוזר שלנו היא פורחת עכשיו היא לא אמורה למשוך צופיות

קניפופיה באיזור ירושלים

ואפילו קצת יותר קר ובכ"ז פורחת עכשיו. זהו קנה שורש שמתרחב עם השנים וניתן לחלוקה. ניתן לקטיף. בטח שמושך צופיות וגם ראיתי שציפורים אחרות(בולבולים). הפרחים הם שרביטי פריחה בגובה של מעל מטר. צמח יפה לדעתי גם בגלל צורת עליו העשבוניים. פורח נראה לי פעם בשנה למשך זמן לא ארוך(שלושה שבועות בערך). הפרחים הם בצבע כתום אדום וכשנפתחים אז גם צהוב ואפשר לראות את הפרחים שנפתחו למטה בשרביט הפריחה.

Rebeccan

New member
הצופית "גונבת" צוף

הפרח מותאם ליונקי דבש - ציפור המסוגלת בזמן ריחוף לשלוח לשון ארוכה לתוך הפרח הצופית שונה מיונק הדבש, ואינה מרחפת - אלא נעמדת על מצע כדי למצוץ את הצוף מהפרח במקרה של פרחים "אדומים" הצופיות לרוב למדו לגנוב, בעיקר כאשר צינור הפרח ארוך מהמקור של הצופית פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

shlumbergera

New member
צופית-ציפורית חכמה מאד-אם הפרח עמוק

מדי עבור המקור שלה, היא מחררת את הבסיס שלו, מבחוץ, ואוכלת לתיאבון. וכל מי שבא אח"כ -
- מי אכל את הצוף שלי???

drorjs

New member
זה מעניין כי הפרחים מאוד דומים ..

לפרחים של האלוורה שהיא בכלל סוקולנט. זה ממש נראה כמו עשב לימונית עם פרחים של אלוורה.. אבל יפה,יפה ונאה...

מוטי בר

New member
תקבל בקרוב ממני אם תרצה. אדלל לאחר

הפריחה כי אני צריך להעביר גוש גדול למקום מתאים יותר. קח בחשבון שהעלים מאוד מתפרעים והוא מתאים לפינה בודדת כי הנפח של העלים גדול מאוד.

מוטי בר

New member
זה הזן החורפי. יש גם זן קיצי קטן יו

תר ופורח רוב הקיץ. הזן החורפי מגיע לגובה ואורך עלים של עד מטר וחצי ופורח רק בחורף עצמו למשך כחודש עד חודשיים וככל שהגוש גדול יותר כך אפקט הפריחה רב יותר. מוגדר לשמש מלאה, אך אצלנו גדל היטב גם בחצי צל. הזן הקיצי מגיע לגובה של עד חצי מטר ופורח כל הקיץ. זקוק לשמש מלאה בכדי לפרוח במסה גדולה ורצופה. ריבוי שנה הזנים מחלוקת קנה השורש.

האם הקיצי נקרא ק.הכלאיים והגדול

החורפי ק.אשכולית? תגיד אתה גנן(סתם התעניינות)? אני גנן קטן יחסית.

מוטי בר

New member
לא זוכר בדיוק את שמות הזנים אך חושב

שזה מה שזכור לי. הפרחים הם פרחי קטיף מעולים ומאוד מקובלים בחנויות פרחים.

shlumbergera

New member
גננצ'יק-האם שלך פורח במשך הקיץ?

האם אפשר לעמוד בתור לקבלת משהו? ייחורים, זרעים? הצופיות לומדות לינוק מכל מיני זנים חדשים.

Rebeccan

New member
בטח אפשר

לאריה יש נסיון והוא שיתף את חברי הפורום פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

למעלה