קניית תוכי חדש

• פותח הנושא or03
  • פורסם בתאריך

or03

New member
קניית תוכי חדש

אנו רוצים לקנות תוכי חדש (!!!) היום אנו מגדלים תוכון אך אנו רוצים תוכי חדש אז הדרישות הן: 1. שיהיה מאד ידידותי ולא יתחבר רק לאדם אחד (תוכי משפחתי...) 2. שלא ינשוך (יש ילד קטן בבית...) 3. שיבלה את רוב זמנו עם אנשי הבית (מחוץ לכלוב...) 4. מחיר נורמלי (800 שקל פחות או יותר...) 5. שלא יעשה כל רע לתוכון הותיק שלנו... מקווים שלא הגזמנו בדרישות בבקשה תעזרו (גם פרטים של חנויות או מגדלי תוכים יעזרו - עדיף חנויות זולות..)

רואי

New member
אפשרויות

אתה יכול לקנות סנגל או קוואקר. הקוואקר בערך במחיר שאמרת, הסנגל קצת יותר יקר -יכול להגיע עד 1500 שקל אבל שווה את זה... אל תקנה מחנויות, הם ממש יקרנים... כדי לראות תמונות של התוכים הללו כנס לגלריות של הפורום

bilbolim

New member
גם אני ממליצה על סנגל

ואצל רוב המגדלים הוא עולה בערך 1200. את/ה יכול/ה לקרוא עליו במאמרים של הפורום.

ישראל2004

New member
אני ממליץ

על קוקטייל זכר כי הם ידידותיים למשתמש,שרים יפה ,חמודים כי יש להם ציצית קטנה על הראש והמחיר שלהם הוא בין 100 שקל למאתיים(תלוי אם את קונה מוחתם או פראי ,וגם תלוי בצבע-לרוב לבנים יותר יקרים).מה שאני לא ממליץ לך בשום אופן לקנות זה דררה או ציפורי אהבה כי הם מסתגלים בקושי רב לאנשים,הם פראיים ופחדנים גדולים ובנוסף-נושכים חזק,לא מסתדרים עם תוכים אחרים וצורחים...ובנוסף אי אפשר להבדיל בין זכר לנקבה ואת לא תדעי מה את קונה...(במאמר מוסגר:פעם הייתי בצאפארי שהייתי קטן וראיתי ציפור אהבה שאכלה את הגופה של ציפור אהבה מתה שהייתה על הריצפה...איכסה...)

hoolon

New member
כל תלוי ברמה של האכלת היד

גם לאב בירד או דררה יהיו תוכים נפלאים במידה והם עברו האכלת יד טובה

ישראל2004

New member
כן אבל

אם הוא קונה דררה פראית או ציפור אהבה פראית אז אין שום סיכוי שיתרגלו אליו בעוד שקוקטיילים ותוכונים כן ניתן להרגיל גם אם אתה קונה אותם בחנות פראיים(מניסיון). הדבר החמוד היחיד בדררות זה העובדה שהם אוכלים עם היד.....אבל זה לא מפצה על הטיפשות והפראיות שלהם

רן בראל

New member
עוד פעם?!?!?!

אתה כותב דברים חסרי בסיס? מי הסמיך אותך לקבוע שדררות טיפשות? על סמך מה בדיוק אתה קובע את זה???

ישראל2004

New member
על סמך זה...

שהייתה לי דררה פראית (היה לי 2 קוקטיילים מאולפים אבל נמאס לי מהם אז החלפתי אותם בדררה כי היא נראיתה לי יפה יותר).וגידלתי אותה כשנתיים.אחרי שנה וחצי הגעתי למסקנה שהיא פראית ללא גבול,אם הייתי במרחק של 10 מטרים ממנה ,היא עדיין לא הייתה אוכלת מרוב פחדנות ופראיות.כל פעם שבאתי לתת לה פרי או ירק אז היא עפה בכל הכלוב מרוב פחדנות....פשוט הרגשתי חוסר הכרת תודה מצידה על אף הטיפול המסור שנתתי לה.ופעם שיחררתי אותה לעוף בחדר והיא נפצעה בכנף וירד לה דם מסכנה.....ואז הכנסתי אותה לכלוב(לא לפני שהיא נשכה אותי ממש חזק...) ויותר לא התעסקתי עם דררות....החזרתי אותה לחנות....ואגב הדרה הזו הייתה ממש אכזרית לתוכים אחרים ולכן גודלה לבד....

רן בראל

New member
קודם כל

נחמד לשמוע מיפה הנפש שלנו שגם הוא מחזיק ציפוריפ פראיות. מעבר לזה אני מקווה שכל הגולשים בפורום ישאו איך אתה מסיק מתוכי 1!!! שהיה לך על זן שלם. הייתי אומר שזה מראה לכולנו איזה "מומחה" אתה

hoolon

New member
כבר אמרתי מקודם

כבר אמרתי מקודם שלהגיד "יפה נפש" זה לא חכם.

ישראל ידידי !!

אני פשוט המום ממך !!! אתמול המלצת לאנשים לתת לתוכי לעוף בחדר,ועכשיו אני קורא שהדררה שלך נפצעה בגלל דבר כזה... מי כמוך יודע כמה זה מסוכן !!!

ישראל2004

New member
רק תוכים מוחתמים

אפשר לשחרר להתעופף .ובגלל שהדררה הייתה פראית אז היא נפצעה כי כנראה זה היה ממש הלם בשבילה ......אני המלצתי לשחרר תוכים מוחתמים ולא לקצץ להם את הכנפיים...ובסוף הדררה הבריאה לחלוטין,הכנף לא נפגעה,זה היה רק שריטה ואני למדתי את הלקח

שטיות במיץ גזר..

אין שום הבדל בין תעופה של תוכי מוחתם ותוכי פראי... גם תוכי פמוחתם שעף שוכח הכל ונימצא באקסטזה !!!

רן בראל

New member
אוהד

עזוב. מילא אם הוא היה מודה שאין לו מושג, או לפחות מסייג את דבריו, אבל הוא כותב כאילו שהוא מומחה, לא מוכן להודות בטעויות ולא רוצה לשמוע! ראית שהוא קבע ש"דררות טיפשות" לפי זה שהייתה לו דררה אחת! ולפני כמה ימים התרעם שאנשים מגדלים בכלל תוכים בכלובים ולפתע אנחנו שומעים שהוא מחזיק דררה פראית בבית. ואגב מענין שהוא בחר דווקא בדררה שהיא הציפור היחידה שאם נקנה בארץ פראית יש סיכוי לא רע שנשבתה מהטבע.

ישראל2004

New member
../images/Emo5.gif../images/Emo5.gif../images/Emo5.gif../images/Emo5.gif../images/Emo5.gif../images/Emo5.gif

לאוהד:ראיתי בתמונה שיש לך זוג ארות מהזן הנדיר -הכחולות,שמעתי שהם נורא יקרות.הם ממש יפות...

ישראל !!!!

מהפה שלך לאלוהים, לכיס שלי, לחברה הגנת הטבע וכו... הלואי שהיה לי ארה ינקנטון (אסור לגדל אותם בארץ... רק לכמה בארץ יש !!!) זה תוכי שנמצא בקלאס A מאד נדיר !!!! לי יש בלו אנד גולד !! זה הארה הכחולה צהובה !!! נ.ב. אני בקשר עם מגדל בצ'כיה שמגדל ינקנטונים ויש לו 5 זוגות עובדים ועוד 5 שעדיין לא עובדים !!!! הוא מוכן למכור זוג עובד ואני חוזר זוג עובד ב96000 יורו (484800 שח לכל המעונין) וחוץ מזה הוא מוכר צעירים (7000 יורו!!!)... ועוד דבר הזוג שלמכירה הזכר בין 15 שנה הנקבה 14 ובשנה שעברה הם נתנו 8 גוזלים ושנה רק 6 ועדין לא נגמרה השנה

רן בראל

New member
ושוב

אתה מפגיו את רמת ההבנה והמומחיות שלך! אנשים שימו לב מי נותן עצות לפני שאתם מקבלים אותם!!!

נחזור לענייננו

מנסיון אישי, לא הייתי ממליץ על הקוואקר, התוכי נחשב לטריטוריאלי ולא יקבל ממש בקלות את נוכחות התוכון, גם אם הוא מגיע לבית חדש בגיל ממש צעיר. הסנגל והלורים (גם המאוד זולים) עולים על דרישות המחיר, כך שאני מצטרף להמלצות על קוקטייל בעדיפות ראשונה, לא הזכרתם את סעיף הרעש - קוניור לחי ירוק או סאן במחיר מציאה ולבסוף הדררה.

למעלה