קניית רכב

וסל

New member
קניית רכב

שלום רב! אני משוחרר זה שלוש וחצי שניםולא מזמן סיימתי את לימודי התואר הראשון ועזבתי את הבית.הנני עובד בעבודה בשכר חודשי של כ-3300 לחודש.אני עזבתי לא מזמן את בית הוריי במרכז הארץ לטובת מגורים באזור מרוחק יותר באזור השרון. החלטתי שברצוני לרכוש אוטו יד שנייה או שלישית בסכום של עד 20000 ש"ח.בחשבון בנק אין לי חסכונות מלבד כ-3000 ש"ח אך כיוון שאני מתכוון להמשיך ולעבוד באופן קבוע ברצוני לבקש הלוואה לצורך קניית הרכב? ברצוני לשאול:כיצד מבצעים זאת?האם אני פונה לבנק ומבקש פשוט הלוואה של הסכום הנ"ל והם פורסים לי את סכום ההחזר החודשי עם הריבית?האם אני צריך שיהיו לי ערבים חתומים על ההלוואה?האם יש אפשרות שיסרבו לי בבנק עקב גילי הצעיר יחסית או בגלל העובדה שזה עתה התחלתי לעבוד?האם יש דרך אחרת לרכוש את האוטו בתשלומים ?אולי לא דרך בנק? כמו כן על מה כדאי יותר להתפשר בבחירת רכב יד שנייה:על המודל(שנת ייצור),סוג הרכב,ידני-אוטומט או על מס היד:יד ראשונה שנייה שלישית וכו.. כל עיצה תתקבל בברכה! תודה מראש

ophir28

New member
ובכן...

לגבי הלוואה מהבנק: שכח מזה. אתה צריך חסכונות באותו בנק לפחות בגובה הסכום שברצונך להלוות. ישנן חברות מימון כמו פ.מ.ה. שאולי יסכימו לתת לך הלוואה. שווה לבדוק. כמובן שאל תתקרב לשוק האפור. זכור רק, שקניית הרכב הוא החלק הקל. להחזיק אותו בסכומים שברשותך, זו בעיה שתתן עליה את הדעת. לעיתים שווה לרכוש רכב יותר זול( אולי ב10000 שקלים) לוותר על ביטוח מקיף, ולשמור על שארית הכסף לאחזקת הרכב. אל תתיחס לידיים. תתיחס למצב הרכב. הייתי מציע לך ללכת על פיאט אונו או פונטו, במצב טוב. אולי הוא פחות אמין מיפנית מקבילה, אולם אפשר לקנות שנתונים גבוהים יחסית, והחלפים יהיו זולים בהרבה. בהצלחה

Inoni

New member
דווקא יש סיכוי בבנק, דרך אחת היא

קודם כל עם ערבים ואפשרות שניה תהיה לך עוד כמה חודשים כשיהיה לך ותק בעבודה ותוכל לשכנע את הבנק שאתה אחראי ושיש לך הכנסה קבועה, לחברה שלי אישרו פעם הלוואה של 30,000 ש"ח כשלא היו לה חסכונות כלל, אבל היא הייתה בקבע שזה משהו שעוזר לשכנע בסעיף היציבות... ואכן לא מומלץ לקחת הלוואה בשוק האפור! בכל מקרה מהמספרים שציינת לא בטוח שכדאי לך לקנות רכב, כמו שנאמר, האחזקה גם של רכב זול היא כמה מאות שקלים בחודש ועד קרוב ל-1000 ש"ח בחודש כולל שיקלול של הכל (ביטוח חובה, ביטוח מקיף או לפחות צד ג', אגרת רישוי, טיפולים שנתיים, חלפים - רכב ישן בסיכון גבוה יותר לבעיות, וכמובן דלק...), תוסיף לזה את החזר ההלוואה החודשי + ריבית (אומנם היא יחסית נמוכה היום אבל זה עוד כסף) וקשה לי לראות איך אתה סוגר את החודש עם ה-1500 ש"ח גג הנותרים... אני ממליץ שתחכה מעט, קודם כל שתתבסס בעבודה, זה יתרום שני דברים, אחד זה אישור להלוואה גם ללא חסכונות (וגם בשבילך חשוב שתהיה לך עבודה יציבה) והדבר השני שאולי תקבל העלאה לאחר התקופה הראשונית, בינתיים תתאמץ טיפה ותיסע בתחבורה ציבורית ותחסוך כל שקל פנוי שאתה יכול, תעשה הוראת קבע לחיסכון כל חודש, כמה שאתה יכול, תקבע רף גבוה, למשל תנסה להפקיד 1000 ש"ח כל חודש, אם בחודש מסויים תצטרך כסף אז תתקשר לסניף ותבקש להפקיד רק 500 למשל או אם אתה רואה שנשאר עודף תסגור גם אותו, אצלי בעו"ש לעולם כמעט אין יתרת זכות של יותר מ-300 ש"ח... אם תסגור כסף תוכל לקבל כרטיס אשראי, תעשה כמה שיותר קניות בכרטיס וכך תוכל לעקוב טוב יותר אחרי ההוצאות. תזכור, כסף עושה כסף, מאוד כדאי לחסוך אותו בצד ולוותר על דברים בדרך ואז לראות אותו גודל לבד ולחיות הרבה יותר טוב. להחזיק דירה או חדר בשותפות + רכב במשכורת שלך זה פשוט לעמוד במקום ואפילו גרוע יותר, זה לחיות בצימצום ולהיכנס לאוברדראפט בלתי נמנע, אל תעשה את הטעות הזאת. בהצלחה! ינון.

גרמי

New member
המלצה נכונה מאוד!

האלטרנטיבה זה לרכוש קטנוע 50 סמ"ק. עלויות הרכישה והאחזקה זולות משמעותית ממכונית זולה וחסכונית, ויתרון הניידות הוא ענק.

וסל

New member
תודה רבה לכל המשיבים

אקח את מה שכולכם אמרתם בחשבון

Rשף

New member
עד כמה הוא זול יותר ?

ברור שהדלק יעלה פרוטות, אבל הוא דורש יותר טיפולים והביטוח יקר יותר.

wil

New member
יותר טיפולים???

טיפול בטוסטוס זה עניין מאוד זול... בסה"כ מחליפים שם פלאג (אחד...), חלקים בווריאטור, ואולי איזה פילטר. אין עלויות חניה. דלק עולה פרוטות. אגרת רישוי עולה פרוטות. הכלי עצמו זול מאוד. בד"כ לא עושים ביטוח מקיף, בגלל הסעיף הקודם. מה שנכון: ביטוח חובה יקר (ב-50 סמ"ק מדובר אם אני זוכר נכון באיזה 1600 שקל) וזהו בעצם.

רשף אם אנחנו מדברים על ה 50CC

איזה ביטוח יקר בדיוק ? איזה טיפולים יקרים ? ודלק זה בכלל לא פונקציה ... הביטוח חובה של 50 CC למיטב זכרוני עומד על 1600 ש"ח שזה יותר זול מרכב ... טיפולים זולים משמעותית מרכב ואפילו ניתן לבצעם בבית בעלות נמוכה עוד יותר ... למען האמת העלות אחזקה של קטנועים עד 250 למען האמת די זולה גם בטיפולים גם דלק וביטוח מעל 50 טיפה יקר אבל לא כזה נורא בתאכלס וזה מתקזז בטיפולים אחרי חודש שיהיה לו רכב ישן ... ואפילו חדש.

ixmix

New member
הרבה הרבה יותר זול. ממש הרבה. המון.

אחזקה שוטפת של קטנוע 50 היא הערך כאחזקה שוטפת של חופשי חודשי + 5מוניות בתוך העיר (התניידות בשבת). הנה הנתונים (חודשיים בש"ח) לקטנוע יקר, שמאבד הרבה מערכו, ונוסע הרבה, הכל בעיר: קטנוע 50 (יד שניה "כחדש" מודל 2004) / 15K קילומטרז' שנתי - ירידת ערך 100 טיפולים 70 דלק 175 שמן 50 ביטוח מקיף 250, חובה+ג 175. סה"כ - 650 ש"ח +- וזה לקטנוע שעלות תחזוקתו יקרה. רכב (מה שאפשר לקנות ב20K): ירידת ערך 150 טיפולים 70 דלק 450 חניה בעיר 150-200 (לפחות) ביטוח מקיף 250, חובה+ג 175. שורה תחתונה 1000 וצפונה (לרכב לא יקר לתחזוקה). שלא לדבר על הפקקים, חוסר הנוחות ומחירי הטיפולים שיכולים לבוא בהפתעה. בטוח שרכב ישן יעשה יותר צרות מקטנוע חדש, יבלה יותר במוסך, ובסה"כ ידרוש יותר מאשר רק תחזוקה שוטפת. דיברתי פה על קטנוע ורכב ללא קלקולים, אם תוסיף את מחירי התקלות ברכב ישן - הוא עולה כמעט כפול. להבדיל אם תיקח קטנוע ממוצע לתחזוקה, או משהו מודל 2000 ותטפל לבד (ראה פורום 788 להמלצות נוספות) - ההפרשים יגדלו. מהבטן - אחזקת רכב זול בין 1200 ל 1500 ש"ח, אחזקת קטנוע ממוצע כ 450 ש"ח. איחלתי לחייל הצלחה בהמשך דרכו...

הלוואה לקנית רכב ישן מאוד לא תקבל

לא בבנק ולא חברת מימון אפשר בבנק עם ערבים וביטחונות למעשה כמה שאתה צריך או רוצה לרכב חדש תוכל לקבל הלוואה בכל בנק ובכל חברת מימון כשהרכב משמש כמשכון

י-וס-י

New member
דווקא אני קיבלתי הלוואה מאה אחוז

מהבנק לפני שנה וחצי כשקניתי את הרנו סניק זה היה 132K, בלי בטחונות ובלי סכום דומה בבנק. תנסה לבקש, אולי יתנו כמו לי.

י-וס-י

New member
הבנק הינו בנק מזרחי

אבל זה כמובן תלוי בהכנסה. בכל מקרה לא נראה לי שכל אחד יוכל לעמוד בזה כי אני משלם כל חודש לבנק עבור ההלוואה 5K ש"ח רק להחזר ההלוואה. בכל מקרה יש לי עוד שנתיים בערך עד לסיום ההחזרים.

למעלה