קניית קסדה

danik56

New member
קניית קסדה

האם זה הגיוני שהפרש המחיר לאותה קסדה בין חנות שכונתית לאתר אונליין בארץ יהיה 150% ?
כמה אמורה לעלות קסדה באיכות טובה שמכסה גם את העורף?

steiff

New member
בעידן המקוון הכל הגיוני

וגם יכול להיות שמדובר בקסדה משנים קודמות או מתצוגה/קופסה פתוחה/מבצע.

מחיר? לא ממש תלוי במה הקסדה מכסה אלא במשקל ובמבנה. קסדה שמכסה את העורף היא לא בהכרח יתרון... החלק האחורי נתקל בעורף ודוחף את הקסדה קדימה כך שהיא מסתירה את שדה הראיה. מבחינת המיגון - חשוב יותר להגן על הקרקפת. למרבית הקסדות יש ממילא ״זנב״ אווירודינמי שמשמש גם להגנה פאסיבית על העורף.
על קסדה לא הייתי חוסך... קסדות מתחילות באזור 250 ש׳ח ויכולות להגיע ל-800 ויותר.

מציע גם למדוד את הקסדה לפני הקניה. לוודא שניתן לכוון את היקף הראש ולהדק את הרצועה ההיקפית (לא מציע בכלל להתקרב לקסדות בלי רצועת הידוק היקפית) ולוודא שהמידה מתאימה, שהמבנה הפנימי והריפודים מתאימים למבנה הקרקפת שלך, ושהכל נוח. מה שקצת לוחץ בחנות - הופך ללחץ מעיק מאד בשטח. וחוץ מזה כמובן משקל ומידת איוורור הם פרמטרים חשובים.

danik56

New member
קסדה תוצרת רוקט

שהציעו לי ב250 בחנות, זו תוצרת באיכות סבירה ?

zoharzafon

New member
450-600 ש"ח

לקסדות טובות מהמותגים המובילים.
אני משתמש בIXS ויכול להמליץ עליה בחום רב.
&nbsp

AdiX

New member
קסדות רודי פרוג'ט

אחלה מחירים, אחלה שירות.
יש להם חנויות יבואן ולכם המחירים בסדר.
ממליץ מנסיון.

steiff

New member
מחירים תמצא בחנויות...

אבל אני שב וממליץ בחום למדוד את הקסדה לפני הקניה.
אפשר לקנות באינטרנט, אבל רק אחרי שמדדת בחנות וווידאת שהכל יושב נוח על הראש.

leffetripel

New member
למדוד בחנות ולקנות באינטרנט - לא יפה

The Pinky P

New member
זה מהלך מבורך!

ככה אולי מישהו יבין שהוא מוכר במחירים הזויים ויוריד אותם.

enigo

New member
חלק מה"מחירים ההזויים" זה בגלל שהוא מחזיק חנות פיזית

שאתה יכול להגיע אליה, ולא רק מחסן באיזה חור, בגלל שהוא מחזיק מוכר שעוזר לך למדוד ונותן עצות, ובגלל שהוא מחזיק מלאי בתצוגה כדי שתוכל לבדוק, למדוד ולהתרשם.
אז מה שאתה אומר בעצם זה - אני רוצה את כל השירותים, אני רק לא רוצה לשלם עליהם.
יש לזה שם, אתה יודע - אבל לא יפה לכתוב אותו בפורום.

The Pinky P

New member
תגובה צפוייה...

ועובדה שאנשים רוכשים באינטרנט כי הבדלי המחירים פשוט לא הגיוניים. ועוד מדובר בקהל לקוחות מבוסס ועצלן מאוד לאומת תחומים אחרים (בגדים למשל) אתה יכול לעשות את הקניות סופר שלך באינטרנט אבל למה לך אם המחיר כמעט זהה בחנות שאתה יכול למשש ולהרגיש? כי הסופר מציע חווית קנייה בהבדל מחיר שממש לא שווה לך לעשות הזמנה באינטרנט. בחנויות אופניים ההבדל במחיר הוא גדול מדי. עובדה - תראה מה אנשים כותבים: במקום לקנות פנס ב - 150 ש"ח בחנות, אני מזמין ברשת ב - 4$, מקסימום מתבאס קצת. פשוט פשע לאור יום המחירים הללו. ועוד מילא היית נכנס לחנות ומקבל שירות מדהים ומפנק.... איפה?! כל פיפס קטן אומרים לך דבר עם היבואן או עם המעצב שיושב בחברה בסין, רק עזוב אותנו בשקט. יש לחנויות מזל שקהל הלקוחות שלהם הוא אנשי היי טק שנעליים ב - 800 ש"ח זה פיצוחים בשבילם.

enigo

New member
ועובדה שלמרות השירות המזעזע - אתה רוצה ללכת לחנות ולמדוד,

נכון? אז איך שני הדברים מסתדרים? מלאי, חנות פיזית, מוכר - כל אלו הם חלק מהשירות, ולשירות יש מחיר. בדיוק כמו שלזמן יש ערך - את הפנס של ה-4$ תקבל עוד חודשיים, או שתזמין משלוח מהיר ותשלם עליו 20$ (והנה חזרנו לאזור ה-100 שקלים...).
זכותך המלאה, כמובן, כצרכן להחליט שאתה מעדיף את העסקה שמוצעת לך באינטרנט - קניה בלי לראות את המוצר ולמשש, אבל גם מבלי לצאת מהבית ובמחיר זול יותר. מה שלא הוגן הוא "לגנוב" מהחנות את השירות, ששווה כאמור כסף, ואז לקנות באינטרנט. לצורך העניין, אין בין זה לבין קניית זיוף, העתקה מפרת זכויות יוצרים. גם כאן וגם כאן ניצלת את המאמץ של אדם אחד - אבל את הכסף שלשלת לכיסו של אחר.
ואגב - ברב המקרים קניית מזון באינטרנט יקרה יותר מאשר קניה בחנות. הטרייד-אוף שם הוא אחר לגמרי. אבל איך שהוא יש לי הרגשה שאתה עוד לא בשלב בחיים שבו אתה עושה קניות למשפחה, ועוד לא למדת להעריך את השווי של עוד שעה פנויה.

steiff

New member
יש בזה אכן משהו לא יפה אבל...

יש הבדל בין קניה באינטרנט של מעביר אחורי או מעצורים או צמיגים לבין קניה באינטרנט של ביגוד (ואני כולל קסדה כ״ביגוד״ משום שצריך למדוד אותה כמו שמודדים חולצה).
סתם כדוגמה: החולצות המחוייטות שלי כמעט כולן מאותו מותג (פלצני) שנקרא Brooks Brothers. בהתחלה הייתי קונה רק בחנויות עד שירד לי האסימון. המידה הרי לא משתנה. אני כבר יודע שאני לובש מידה 17.5/4-5 והגזרה של החולצות המחוייטות של האחים ברוקס לא משתנה. מאז אני קונה באינטרנט והחולצה מחכה לי במלון בחו׳ל.

כך גם עם קסדה: את הראשונה מדדתי בחנות וגם קניתי בחנות. את הבאה אני כבר אקנה באינטרנט. אני כבר מכיר את הדגם והמידה, וזו הנוכחית כבר נמצאת בעיצומה של השנה השלישית לחייה וגם חטפה ״זפטה״ רצינית לפני חודשיים כך שהגיע הזמן להתחדש. אז בשביל הקסדה הבאה אני אדלג על החנות ואקנה ישר ברשת.

בביגוד רכיבה עניין המידות קצת יותר מורכב. XXXL במותגים איטלקיים זה בערך XS במותגים אמריקאים. לכן הצורך במדידה נשאר, ועדיין אין תחליף לביקור בחנות ומדידה.

החנויות, אגב, מבינת היטב את הכלכלה החדשה - בהרבה מקרים הביגוד שבחנות לא נרכש על ידי החנות אלא היבואן/מפיץ מעביר לחנות למכירה ללקוח והחנות גוזרת עמלה מסויימת על העיסקה. המלאי והמבחר בתצוגה בחנויות הצטמצם מאד יחסית למה שראינו לפני כמה שנים. החנויות גובות עלות מכונאי עבור התקנת רכיבים שהלקוח מביא בעצמו. לא מן הנמנע שהחנויות יתחילו לגבות עמלה עבור מדידת ביגוד, כי בסופו של דבר הלקוח רק מודד בחנות ולא קונה.

danik56

New member
לקנות בחנות אחרי מדידה

אבל אין לי מה ללכת למדוד אם המחיר 800 שקל.

AdiX

New member
מדדתי ברודי 4 קסדות לפחות

קנתי את זו שישבה הכי טוב על הראש, לא היתה יקרה ואפילו לא כבדה.
יחס מעולה והרבה סבלנות של המוכר.
אחרי כמה וכמה רכיבות אני מאוד מרוצה.
ממליץ בחום ואין לי שום אינטרס.

danik56

New member
היום קיבלתי את הקסדה

שהזמנתי באמזון. תוצרת GIRO דגם שלא מיובא לארץ:
&nbsp
http://www.amazon.com/gp/product/B00M1VAR4U?psc=1&redirect=true&ref_=oh_aui_detailpage_o00_s00
&nbsp
עלתה 35$ בדיל של בלאק פרידיי. הזמנתי עוד כמה אביזרים ומשלוח על הכל עלה לי עוד 20$ עם שליח עד הבית.
קסדה דומה עם כיוונון מסוג Roc Loc 5 עולה מעל 500 אצל רוזן-מינץ.
הקסדה מאוד נוחה ויושבת פיקס. דיל מעולה.

למעלה