קניית ציוד

tom 1

New member
קניית ציוד

סוף סוף נפלה ההחלטה לקנות... לאחר ביקור ב-5 מהחנויות המדוברות של הפורום, באזור המרכז... הגעתי לרשימת הציוד הבאה.... אני אשמח לקבל תגובות/הצעות לשיפור/הצעות לחסכון וכמובן מקומות לקבל מחיר טוב... איך ניתן לברר בחנויות האילתיות? כולם בגישה של "תבוא, תשב, נסגור כבר משהו..." מאזן Mares Vector 1000 ווסת MR X12, Orbiter, Nikos oct קומבו Suunto CB52 חליפה חצי יבשה שני חלקים Mares Thermic סנפירים Mares Quatro (אופציה ל Atomic split)

תיקון קטן

הרשה לי רק לתקן אותך בפרט קטן. האוקטופוס, למרות שבפרוספקט מופיע הניקוס, אתה מקבל למעשה את הaxis החדש יותר.

שין.

New member
אחלה ציוד ונקודה למחשבה

אני כעקרון צולל עם כמעט אותו ציוד (חליפה של action plus שני חלקים פשוטה) והציוד פשוט מצויין בעיקר למי שכמוני צולל בעיקר צלילה ספורטיבית רק הערה לגבי המאזן א.הוא באמת מאזן מצויין אבל מאוד מסיבי כך שאם אתה בחור צנום יכול להיות ששוה לבדוק מאזנים יותר קלים (וקטור 1000 שוקל יותר משני קילו ) ויש דגמים כמו וקטור פלטיניום (אני לא בטוח בקשר לשם) בעלי אותו מבנה ועקרון עבודה דומה פשוט פחות מסיביים, אם אתה בחור גדול אז המשקל לא יפריע לך יותר מדי (מישהו בטח יגיד שזה יפגע בצריכת האוויר שלך והכי שווה לצלול בלי מאזן ...) אבל בגדול ציוד מעולה עצה קטנה לגבי ציוד של מארס תבדוק מחיר בכפר הצוללים מניסיוני המחירים אצלה יותר זולים (דוגית היבואן הרשמי לא יכול לשבור שוק לספקים שלו) אז אם אתה יורד לאילת בקרוב שווה לך לחכות. ודוגית עדיין נותנים אחריות בתור יבואן רשמי של מארס והכי חשוב תהנה מהציוד ככל שניתן.

Yair45

New member
תוספת קטנה -

אני ממליץ לבדוק את הוקטור כרום. הוא כמעט זהה ל-1000, וההבדל הוא בעיקר בטבעות פלדה במקום פלסטיק (מספיק טוב בדר"כ), ועובי החומר בחלקים מסויימים. לדעתי חבל להשקיע את ההפרש באם לא צוללים באופן מקצועי ובתדירות גבוהה. לעומת זאת, מנסיון אישי, אני ממליץ על ווסת ה- MR22 ABYSS. משקיעים הרבה פחות מאמץ בנשימה ולאחר תרגול מגיעים לזמני תחתית יותר ארוכים.

המלצה (קטנה)

גם אני קניתי בזמנו את הציוד בדוגית, ואניעדיין מרוצה מהשרות ומהאיכות, אך המלצה קטנה, לגבי החליפה. אצלי החלק העליון הוא "חיתול", ובצלילות בקיץ כשלובשים רק את החלק העליון, זה לא כל כך נוח. אם אפשר לדעתי עדיף חלק עליון ברמודה. חוץ מזה - הכל סבבה

כפר הצוללים

אם אתה רוצה ציוד של מארס,אתה יכול להגיע לחנות דוגית בת"א,לבחור לך את הציוד (ולהיעזר בשירות אדיב)והם שולחים לך אותו לויקי בכפר הצוללים,אתה משלם מחיר בלי מע"מ ונכנס עם ציוד חדש ישר למים... בהצלחה ותיהנה :)

הקרפיון

New member
כדאי לבדוק מחרים בקורל סי דיוורס

שבאילת 6370337 08. הם מחזיקים מארס והמחירים שלהם מרשימים. כף רגלי מעולם לא דרכה במועדון, ולכן אין לי מוסג איך המקום, אבל המחירים שלהם נשמעים מאוד, מאוד מפתים.

tom 1

New member
בינתיים הם באמת הכי זולים...

וליובל, בעל המקום, יש המון סבלנות לשאלות המציקות שלי בטלפון

אין סידור כזה!

כמובן שכולכם מוזמנים לבוא ולמדוד ציוד ולבדוק ולבחור, אבל לא ניתן לשלוח ציוד למועדונים אחרים כדי להתחמק מתשלום מע"מ, וכיום מתנהלות כמה חקירות מס נגד חנויות בארץ שכן עשו כן.

bikenet1

New member
לאלון מדוגית

הי אלון מכיוון שאתה רואה את הפעילות של החברה שאכן מעוניינים לקנות ציוד ומנסים לחסוך את המע"מ למה לא תנסו לבוא לקראת החברה מהמרכז שבמקום קניה באילת יבואו לקנות אצלך ?

אילוניק

New member
שמעת על המוסג

איזור סחר חופשי כל מוצר שנמכר באילת וניקנה עי הספק לא מאילת אך בארץ פטור ממס ערך מוסף וזה על פי חוק והספק שמוכר מקבל על החשבונית באילת חותמת שמכר סחורה ללא מעמ אם ימכרו כך בתל אביב ממי יקבלו את החותמת בדרך שלך שהגיונית נכונה כל המדינה תהיה ללא מעמ אם לא הבנת נפשט את הדוגמא תגיד למוכר במכלת שימכור לך ליטר חלב בלי מעמ שהחברה מהמרכז יבואו לקנות אצלך יש חוקים למדינה וצריך לפעול בצורה זו נכון לא נוח אבל ............ אילוניק IHB

bikenet1

New member
אילוניק היקר

סיפורי מעשיות של חלב ולחם אולי גורמים לך להבין או לספר טוב יותר אבל ההבנה בסיסית שלך לוקה בחסר. אם תקרא תבין שהכוונה היא להנחה ולא לבדיחה או העלמת מס ! אז אם לא הבנת אני אסביר : אם תלך לחנות ותרצה לקנות חלב (שעולה 1.17) ואילו בעיר אחרת עולה 1 ש"ח. המוכר עשה לך הנחה (כי גם ככה הוא מרויח כמו שאמרו לפני שמחיר המחריון הוא המלצה ואף אחד לא משלם אותו) אז יבואו חבריך ובמקום לקנות בעיר אחרת יקנו באותה חנות. kapish /

אילוניק

New member
הבתי מצויין

רק תסביר לי למה שיתנו את ההנחה הזו בתל אביב בגלל העיניים היפות שיש לך או בגלל שבאילת מוכרים ללא מעמ על פי חוק ומרוויחים אותו דבר ובעניין ה-KAPISH קבל אחד יותר טוב למה שמכרו לנו במחיר של אילת שימכרו לנו במחיר של היבוא מחו"ל זה יותר טוב וגם אצלו זה המלצה אז אני מבין ואם אתה לא זה בעיה שלך יש רצוי שגם אני רוצה אותו ויש מצוי שזה מה יש ואצלי הקפיש הוא בעברית או קפוצון לכסות את מה שאתה רוצה ובדוגית לא מוצא והלחם והחלב זה היה לדוגמא אילוניק IHB

tom 1

New member
וסת Mares vs ScubaPro, מחשב משולב א

כמה אנשים כבר אמרו לי שכדי לשקול להשקיע עוד קצת בווסתים של ScubaPro במקום הMares שכולם מציעים... אני אישית בדעה שבגלל שאני לא מתכנן לרדת מתחת ל30מ´ בקרוב, אני לא ארגיש שום הבדלים בוסתים. מישהו נתקל בבעיות כלשהם עם הOrbiter? (יש לי את האפשרות להביא מבריטניה ScubaPro Mk2, R380, R190 במחיר של Mares MR X12, Orbiter, Axis.... שווה לבזבז טובה ממישהו?) ובנושא מחשב... שווה להשקיע במחשב משולב אויר (ללא ניטרוקס)? לצערי הפסיקו לייצר את ה-Suunto Favor Air, אבל אפשר לחפש משומש.. ובמחיר הזה, אם אני מפחית את הקומבו שהוא חוסך לי... מדובר בעוד כמה מאות שקלים... ותודה לכל המגיבים :)

למעלה