קניית פסנתר.

קניית פסנתר.

שבוע טוב. אני מנגן ומופיע על קלידים ובשנה האחרונה התחלתי ללמוד פסנתר בצורה יותר רצינית, עקב כך אני מסתובב בחנויות ומחפש פסנתר. הפסנתרים ששמתי עליהם עין: HAILUN באזור ה15K-16K. וFEURICH באזור ה17K. מישהו מכיר את חברות הפסנתרים הללו ויכול לתת חוות דעת? (שניהם יד ראשונה מחנויות אמינות) מהאינטרנט נראה שהפיוריך הוא גרמני, אבל בחנות (בית הפסנתר) אמרו שהוא דוקא סיני ושחלק מהרכיבים הם גרמניים. לפי מה שהבנתי על ההיילון - הוא גם סיני, אבל חלק מהרכיבים שלו גם מבחוץ. לבינתיים אני נוטה יותר לכיוון ההיילון - יש לו צליל של פסנתר קונצרטים, השאלה כמה זמן הצליל שלו יחזיק מעמד. אני אשמח לתגובות. תודה ושבוע טוב.

לדעתי לא זה ולא זה

אלא לא חדש, מחנות - עדיין תהיה עליו אחריות של 10 או 15 שנה, ותוכל לקנות כלי הרבה יותר איכותי, שאתה יודע איך הוא ישמע לטווח הארוך, ושלא נבנה בסין. בכלים למטרות רציניות אני נגד כל דבר שיוצר בסין, כמה יקפצו עלי פה אבל זו דעתי האישית. אפשר גרמני, יפני, צכ'י וכו', אין שום יתרון בחדש, הכל תלוי במצב ההחזקה שלו ואתה יכול למצוא אחלה כלים. למשל פסנתרים עומדים של ימהה כמו יו-1 וכאלו מיוצרים היום באינדונזיה! ועוד כל מיני זוועות כאלו מזל שנשארו עדיין מלא פסנתרים מזמנים בהם לא עשו צחוק מעבודה, באמת שתשיג ככה כלי יותר טוב

היילון או פוייריש

שלום ובוקר טוב מוסיקאי אני יודע שפסנתרנוס לא ממש יאהב את התגובה שלי....אבל לא לחינם אני בר סמחא בנושא!! ההילון הוא פסנתר { זקוף או כנף} המורכב בסין...אמת לאמיתא. אבל....החלקים המהנדסים והידע הוותיק שייך לאוסטריה בזנדורפר!!! כנל הפוייריש...תעמיד אותם אחד ליד השני הם קופי...אבל...{ נו..תמיד יש אבל} היילון נבנה על ידי אוסטרים ופוייריש על ידי סינים!! האקדמיה למוסיקה ת-א קנתה היילון האופרה הישראלית קנתה היילון שלומי שבן ואחרים קנו או מנגנים רק על היילון. כמי שמלווה את הפסנתר הזה מיום הגעתו לארץ {די הרבה שנים} הפסנתר לא מאבד את הצליל או את ערכו. וכל זה נכון תחת טיפול נכון בפסנתר!!! בברכה ריקרדו דוד

העברת פסנתר

שאלה נוספת: אני גר בירשלים וכנראה אקנה פסנתר מת"א, מה שיוצר מעבר מהלחות של מישור החוף ליובש של ירושלים יתכן ובשנה הבאה אני אעבור למקום אחר באזור המרכז, מה שאומר שיכול להיות שעוד עשרה חודשים הפסנתר יחזור למישור החוף. 1. האם ההובלה הלוך וחזור יכולה לפגוע בפסנתר? (אני מדבר על הובלה מקצועית) 2. האם השינויים במזג האוויר יכולים לפגוע בפסנתר? שורה תחתונה: עדיף לחכות עם הקניה בגלל דבר כזה? (בכלל לא בטוח שאני אעבור - זה תלוי בהרבה גורמים). תודה על ההתייחסות.

העברת פסנתר

בנוגע להעברת פסנתר...כשהדבר מבוצע בידי מקצוענים אזיי שום נזק לא יגרם לפסנתר!! לגבי לחות..או יובש....בפרקי הזמן שאתה מדבר לא יכול להגרם כל נזק לפסנתר. אבל רצוי להרכיב בפסנתר מונע לחות...מעין גוף חימום המורכב בתוך הפסנתר ושומר על טמפרטורה קבועה. אשמח לענות על כל שאלה שתשאל בנושא.. ריקרדו דוד

בקשר להיילון

כבר שמעתי הרבה תגובות דומות עליו, ויכול להיות שבאמת סופסוף יש פסנתר סיני נורמלי. אני ממש לא אומר שזה בלתי אפשרי. אולי אנחנו בדיוק ברגע הזה שמתחיל להיות לו מספיק עבר כדי שתהיה פרספקטיבה כדי לבחון אותו והוא אכן עומד במבחן. אני חייב לומר שבלי קשר לא התלהבתי ממנו בחנות, אבל הוא בהחלט היה נראה ונשמע בסדר, ולא דחיתי אותו בגלל חווית הנגינה אלא בגלל שלא מספיק סמכתי על זה שהוא ישמור על איכותו, כמו שקורה בפרל ריבר למשל (איזה צעצוע נחות ונורא!) על כן השכל הישר אמר לי שעדיף ללכת על חברה עם רקורד והוכחות בדוקות לאורך הרבה יותר שנים, וספציפית על פסנתר שברור לי שהסאונד שלו כבר לא ישתנה בצורה רצינית, כי הסיכוי שאני אתאכזב הרבה יותר נמוך. אבל אני לא טוען שאין סיכוי שהיילון פסנתר טוב, ואני ממש לא מומחה לפסנתרים, דווקא בתור מי שלא מומחה פשוט זה נראה לי כמו משהו יותר מסוכן, אבל אני תמיד מוכן ללמוד משהו חדש... מקווה שתהנה מהפסנתר החדש מה שלא תבחר!

ושאלה לריקרדו

קודם כל תודה על התשובות ועל הידע, אני בהחלט לומד הרבה. רציתי לשאול איזה יתרון יש בעצם בקניית פסנתר חדש על פני משומש? למה לא להעדיף משומש תמיד אם הוא במצב טוב, נשמע ומנגן טוב, ובא עם אותה אחריות כמו חדש? זו לא דרך להשיג פשוט כלי יותר איכותי?

חדש מול ישן.

שלום פסנתרנוס...ותודה על השאלה המצויינת!!! זה ויכוח שנמשך פרק זמן ארוך מאוד....אבל אני אנסה לענות. נתחיל מהישן... כדי להשיג פסנתר ישן טוב צריך לחפש המון....אני יכול להשיג לך בליטנרים ובכשטיינים שימל ושידמאייר בשפע.. הם קיימים!! אבל לאורך השנים רמת ההחזקה שלהם היתה ...בוא נקרא לזה גרועה...כל שיפוץ ויהיה גדול ככל שיהיה לא יחזיר ימיו קקדם. לוח תהודה שהתייבש מסגרת שקבלה עיוותים { לא נראים לעין אבל הזימזום נשמע לאוזן}.... כמו שאמרתי ..יש פסנתרים...אבל למצוא את הטוב ...בחיי שקשה. עכשיו להיילון. כמו כל פסנתר .אם יוזנח , תוך כמה שנים הוא יתחיל להראות סימני מצוקה. אחת לשנה לפחות לכוון ....אחת לשלוש ארבע שנים לבצע רגולז'.{ כמובן תלוי כמה מנגנים} אבל התמורה לכסף שמשולם היא אדירה....ההילון הוא פסנתר והוא חומר ביד היוצר. אני יכול לשנות את גווני הצליל על פי רצונו של הפסנתרן לרכך ולהקשות ...ועוד.... אני פשוט אוהב אותו... ופסנתרנוס....לעולם אל תשווה פסנתר גרוע ככל שיהיה לפרל ריבר....זה לא ממש פסנתר... יותר צעצוע לילדים...קצת מעליו יש את היאנג צ'אנג...וקצת מעליהם יש את האוטו מייסטר. טוב....זהו לעכשיו...ואם יש עוד שאלות...שוט! בברכה ריקרדו דוד

שש שבע

New member
משעשע, הייתי יכולה להחליף את המילה פסנתר

ב"מכונת תפירה" וזה ישמע כאילו אני אצלי בפורום,

אבל , אבל, אבל, לפי זה אני צריכה משכנתא לקנות פסנתר חדש וטוב...

למעלה