קניית סירה

erezleviel12

New member
קניית סירה

שלום חברי הפורום
אני מתעניין ברכישת סירה .. אני לא רוצה לעשות רשיון משיט אז חשבתי על סירת גומי כמו זודיאק ודומיה או סירות מנוע קטנות.. הייעוד הוא צלילה דיג וכיף... מה מומלץ ? תקציב דל ברמת העיקרון .. האם סירת גומי תחזיק מעמד בים תיכון ? עם 2 צוללים וציוד ? לא נתהפך ? אשמח לעצות וטיפים ..

gb228

Active member
בעיה של גודל מנוע לשימוש המיועד

לכאורה אתה יכול לקנות סירה עד 7 מטר ומנוע עד 7 כ"ס לא זוכר במדויק - (אולי המגבלה היא 6 כ"ס אבל זה לא משנה) - הבעיה שמדובר במונע מאוד קטן, בעיקר כשמדובר בסירת גומי, אפילו כזו של כ 2.5 מטר, שזה פחות או יותר המינימום ל 2 צוללים (ד"א, נדמה לי שלפי החוק יש להשאיר צופה על סירת צוללים כך שצריך לקחת בחשבון 3 אנשים). סירה קטנה קשיחה בדומה לז: http://www.bateau.com/proddetail.php?prod=GV11#.UHGBh65suuI, אולי תוכל להסתפק במנוע קטן, אבל גם אז הייתי מגביל את השימוש לים נוח ומרחק קטן מהחוף.
אופציה אחרת שאתה יכול לחשוב עליה היא קיאק - נדמה לי שיש צוללים שמשתמשים בקיאקי ישיבה עילית כפלטפורמה לצלילה. ההתקדמות די מהירה על משוטים ויש אפשרות בדגמים מסוימים להוסיף מנוע חשמלי ו/או מפרש (שוב יש את נושא הבטיחות - לא הייתי יוצא כזוג בודד ומשאיר קיאקים בעגינה ללא צופה בזמן צלילה).

למעלה