קניית סוס

אמיר28297

New member
קניית סוס

שלום,
אני מעוניין לקנות את הסוס מהתמונה.
אני לא ממש מבין בסוסים, אם יש כאן מישהו שיכול לתת לי עליו מידע זה מאוד יעזור לי.
תודה רבה מראש

hanyou12

New member
תראה

גם אני לא מבינה עדיין מספיק בסוסים אבל כל אחד יכול לראות שהסוס הזה מוזנח. לא טילפו אותו (שלא נדבר על פרזול), כבר הרבה זמן... רק מאיך שהפרסות שלו גדלות וממנח הרגליים הקדמיות שלו אתה יכול לראות את זה.
השאלה היא האם הנזק לרגליים כבר נעשה או שבעזרת מטלף/מפרזל טוב אפשר להחזיר את המצב לקדמותו ואת זה אני ממש לא יודעת להגיד כי כמו שאמרתי אני לא מבינה מספיק.

עוד דבר: אי אפשר להחליט האם לקנות או לא לקנות סוס רק מתמונה, אתה צריך לקחת מומחה שיבוא איתך ויעזור לך לבחור את הסוס. בנוסף, לא קונים סוס רק בגלל המראה שלו. אתה צריך לרכוב עליו ולנסות לעבוד איתו מהקרקע לפחות פעמיים שלוש בתנאים שונים (ראונד-פן, מגרש, שטח, תלוי מה המטרה שלך), בשביל להחליט האם הוא מתאים לך ונוח לך ואם אתה מסוגל להתמודד איתו. חוץ מזה שיחד עם הסוס אתה צריך לקנות לו ציוד שיתאים לו, לא כל אוכף מתאים לכל סוס ואוכפים שונים קיימים לצרכים שונים.

ודבר אחרון - אם אתה לא מבין בסוסים למה בכלל לקנות סוס?! אם אתה טוען שאתה לא מבין בסוסים - אל תטרח להיכנס לברוך של רכישת סוס לפני שתצבור מספיק ידע. אין לך מושג כמה עולה אחזקה של סוס - אנשים שנמצאים בתחום שנים לא קונים אחד בגלל זה. חוץ מזה שמה תעשה עם סוס אם אתה לא יודע כלום על סוסים? מי ילמד אותך לרכוב עליו? מי ילמד אותך לטפל בו ולתחזק אותו? מי יסביר לך כמה הוא צריך לאכול ואיזה סוג מזון להאכיל אותו? איך תדע איזה מצע מתאים לו לתא? יש לך בכלל תא לשכן אותו בו? או שאתה סומך על זה שתשחרר אותו באיזה שדה והכל יהיה בסדר? כי זה לא עובד ככה...

תן עוד פרטים ואולי ניתן יהיה לעזור לך קצת יותר.

hanyou12

New member
האמת להגיד לך שזה מוזר

כי נראה שחוץ מהסיפור של הפרסות הוא לא במצב יותר מדי מזעזע (אבל יכול להיות שאני לא רואה דברים שמנוסים ממני כן רואים). כלומר, לטעמי הוא לא נראה רזה בצורה יוצאת דופן, הרעמה והזנב שלו נראים בסדר והוא נראה נקי. אז מה הקטע של הפרסות??

מאוד מוזר שכאילו כל השאר נראה בסדר ורק זה מעפאן ברמות קשות.

אבל שוב, גם אם מצבו הכללי בסדר ורק הפרסות בעייתיות זה עדיין לא מצדיק לרכוש סוס בלי הידע.
שמחה שחסכתי

fliperit

New member
הסוס לא נראה רע מלבד הפרסות

אבל אי אפשא להתעלם ממצב הפרסות. יכול להיות שהסוס אוכל טוב ולכן איננו רזה, אבל שהבעלים מתקצן על םרזול/טילוף או לא מבין את חשיבותם.

fliperit

New member
קודם כל,

אם אתה לא מבין בסוסים, למה לקנות סוס? לך תלמד קצת על סוסים ועבודה איתם ואז תשקול אם זה בכלל כדאי.

שנית, הפרסות של הסוס במצב מ-ז-ע-ז-ע ויקח כנראה יותר מפרזול אחד לתקן את זה.

giri

New member
הנושא אמנם נטחן עד דק בפורום, אבל

אחזקת סוסים דורשת הרבה ידע.
אחזקה לא נכונה עלולה בסבירות גבוהה להביא לפציעות, שחיקה של הסוס למידה שלא ניתן יהיה לשקם / לרכב עליו, תוחלת חיים קצרה וגם מוות. מספיק להזכיר קוליק, אחת הסיבות המובילות למוות של סוסים בטרם עת, וכמה קל לגרום לקוליק פשוט מתוך בורות והאכלה או אחזקה לא נכונה.

בנוסף, להחזיק סוס עולה די הרבה כסף ודורש השקעה מרובה של זמן (אם עושים את זה כמו שצריך). מדובר על התחייבות אדירה; למה שתעשה את זה אם, לדבריך, אתה לא מבין במיוחד בסוסים? אתה מכניס את עצמך לפינה שאח"כ אתה עלול להתחרט עליה, ולמכור סוס זה גם לא פשוט בשוק של ימינו.

המלצתי, אם אתה מתעניין ברכיבה, צא ורכב במסגרת המתאימה למה שמעניין אותך - אם זה טיולים, חוג רכיבה או כל אופציה כזו. אם תראה שנדלקת על העניין ואתה מעוניין לנשום יותר סוסים ביומיום, יש כמה אפשרויות, אבל לקנות סוס הייתי מציעה רק אחרי שאתה בתחום שנים, יודע טוב מאד מה אתה עושה, ומבין את כל ההשלכות הכלכליות והמעשיות של אחזקת סוס.

giri

New member
ועוד הערה

הסוס אכן נראה לא רע למעט המצב הנורא של הפרסות שלו, אבל אני מוטרדת מהתנאים בהם הוא מוחזק, עם מפגעים בטיחותיים על הקרקע וגידור פרוביזורי. יחד עם הפרסות, זה מעיד על אחזקה לקויה, ולו היה באמת רלוונטי לרכוש אותו, הייתי בודקת טוב טוב עם וטרינר מה עוד מסתתר שם.

אמיר28297

New member
תודה רבה לכולם

זה לא שראיתי סוס באינטרנט ובאלי עליו
אני יכול כנראה לקבל אותו במתנה, ואני מכיר מישהו שיסכים לאחסן אותו בשבילי, שגם לו יש סוס והוא מבין.
העניין עם הפרסות, כמה עולה לסדר דבר כזה?
תודה רבה לכולם, וברור שאני אבין טוב את הנושא לפני שאני אקח אותו, וברור שאזמין מומחה.

jgut

New member
מקובל להתייעץ עם

וטרינר, מפרזל ואיש סוסים (מאלף מקצועי) כשקונים סוס.
אני ממליצה לך לעשות את כל זה ובכך להעריך עלויות ולהבין במה כרוך אחזקה של סוס.
יש מקרים שבהם הזנחה של הפרסות עלולה להיות לא הפיכה. אנחנו לא יכולים לדעת על סמך תמונות, לכן חשוב שתתיעץ עם בעל מקצוע מתאים.

בנוסף מאוד מאוד חשוב שתבין מה צריך כדי להחזיק סוס והאם הוא מתאים לך (נידרשת התאמה בין סוס לבעלים).

hanyou12

New member
מה זה אומר "הוא מבין"?

הוא מחזיק סוס באורווה מסודרת? לסוס שלו (ולשלך אם יגיע לשם), יהיה תא מסודר, מוגן? אם הם יוצאים למרעה האם המרעה יהיה בטוח?
האם הוא יודע להתאים את סוג המזון והכמויות לסוס? האם הוא יודע לזהות מצבי חירום כמו קוליק, הרעלות, הכשות, התייבשות וכו'?
האם הוא למד איפהשהו איך לטפל ואיך להחזיק סוסים או שיש לו אנשי מקצוע שעושים זאת עבורו, או שהוא פשוט מגדל את הסוס שלו וזהו זה?
תראה, אני רוכבת מאז שהייתי בת 12, יש לי 13 שנים של נסיון ברכיבה ובעבודה עם סוסים ואני עדיין חושבת שאני לא יודעת כלום על סוסים, בטח שלא מספיק בשביל להחזיק אחד בעצמי. מילא להחזיק במקום מוסדר אבל זה עולה כסף. שלא נדבר על מה שקורה כשסוסים חולים - והם נהיים חולים. יש לך עכשיו 20000 ש"ח כדי לממן לו ניתוח קוליק אם תצטרך? זה לא משהו שעובר לבד, צריך לטפל בדברים האלה ואלה העלויות, בלי קשר למזון וטיפול שוטף.
הסיבה שאנחנו אומרים לך את זה זה לא כדי להוריד לך מהרצון, אני אישית כותבת לך את מה שכתבו לי כשבגיל 23, כתבתי שאני רוצה לקחת סוס.
אל תתפתה לעניין הזה של לקבל סוס במתנה. הרבה פעמים מקבלים חתול בשק והבעיות שעלולות לנבוע מסוס "מתנה" שניתן כי לא רצו להתמודד עם הבעיות שלו יעלו לך יותר מלהחזיק סוס שקנית בכסף טוב אבל אתה יודע כל מה שניתן עליו לפני הקנייה.
הצעה שלי, אם אתה מאוד מאוד רוצה להרגיש בעלים של סוס, תחפש מקום שיסכים לקחת אותך כחצי פנסיון. הבעיה שהרבה אנשים רוצים חצי פנסיון מנוסה ברכיבה (ובצדק, מי ירצה שתהרוס לו את הסוס עם חוסר הנסיון שלך?).
הדבר הכי טוב שאתה יכול לעשות בשביל עצמך ובשביל הסוס העתידי שלך זה ללכת וללמוד לרכוב, להכיר סוסים ולעבוד איתם.

"לקבל...?"

מניסיון, ואל תתפוס אותי במילה, לא סתם נותנים סוס.
זה נכון שהשוק כרגע חלש והמחירים נמוכים, אבל אם זאת עדיין ישנם סוסים במחירים סבירים.
אז לפני שאתה מקבל "סוס בשק" (ואני לא מתייחסת כרגע לדיון כאן על ניסיונך ועל העלות הכלכלית). חשוב שתבדוק למה לא מוכרים אותו.
יש לי חברה-מדריכה מנוסה שקיבלה לפני כמה חודשים "מתנה" כזו. ומעבר לסוסה מדהימה עם לב זהב כרגע היא בפני הוצאות של אלפי שקלים....כדי להעלות אותה במשקל ולטפל בכל הבעיות הרפואיות של הסוסה.אז היא לדוגמה משקיעה הרבה כי ברור לה שיש כאן הרבה אחריות ואהבה. אבל קח בחשבון שיכול להיות שאתה מסתבך כאן מעל לראש.
ואף אחד לא רוצה שיאשימו אותו אחר כך בהזנחה או בהתעללות- מה שקורה להרבה סוסים שהתגלגלו במתנה בצורה לא ברורה.
בקיצור-תכין את הארנק.
ותקבל החלטות מתוך :ברור=ידע=תכנון נכון

giri

New member
דוגרי...

אני תמיד צוחקת על הביטוי "לא בודקים בשיניים של סוס שמקבלים במתנה", דווקא להיפך

למעלה