מה זה אומר "הוא מבין"?
הוא מחזיק סוס באורווה מסודרת? לסוס שלו (ולשלך אם יגיע לשם), יהיה תא מסודר, מוגן? אם הם יוצאים למרעה האם המרעה יהיה בטוח?
האם הוא יודע להתאים את סוג המזון והכמויות לסוס? האם הוא יודע לזהות מצבי חירום כמו קוליק, הרעלות, הכשות, התייבשות וכו'?
האם הוא למד איפהשהו איך לטפל ואיך להחזיק סוסים או שיש לו אנשי מקצוע שעושים זאת עבורו, או שהוא פשוט מגדל את הסוס שלו וזהו זה?
תראה, אני רוכבת מאז שהייתי בת 12, יש לי 13 שנים של נסיון ברכיבה ובעבודה עם סוסים ואני עדיין חושבת שאני לא יודעת כלום על סוסים, בטח שלא מספיק בשביל להחזיק אחד בעצמי. מילא להחזיק במקום מוסדר אבל זה עולה כסף. שלא נדבר על מה שקורה כשסוסים חולים - והם נהיים חולים. יש לך עכשיו 20000 ש"ח כדי לממן לו ניתוח קוליק אם תצטרך? זה לא משהו שעובר לבד, צריך לטפל בדברים האלה ואלה העלויות, בלי קשר למזון וטיפול שוטף.
הסיבה שאנחנו אומרים לך את זה זה לא כדי להוריד לך מהרצון, אני אישית כותבת לך את מה שכתבו לי כשבגיל 23, כתבתי שאני רוצה לקחת סוס.
אל תתפתה לעניין הזה של לקבל סוס במתנה. הרבה פעמים מקבלים חתול בשק והבעיות שעלולות לנבוע מסוס "מתנה" שניתן כי לא רצו להתמודד עם הבעיות שלו יעלו לך יותר מלהחזיק סוס שקנית בכסף טוב אבל אתה יודע כל מה שניתן עליו לפני הקנייה.
הצעה שלי, אם אתה מאוד מאוד רוצה להרגיש בעלים של סוס, תחפש מקום שיסכים לקחת אותך כחצי פנסיון. הבעיה שהרבה אנשים רוצים חצי פנסיון מנוסה ברכיבה (ובצדק, מי ירצה שתהרוס לו את הסוס עם חוסר הנסיון שלך?).
הדבר הכי טוב שאתה יכול לעשות בשביל עצמך ובשביל הסוס העתידי שלך זה ללכת וללמוד לרכוב, להכיר סוסים ולעבוד איתם.