קניית מק

But Head

New member
קניית מק

שלום, קודם כל ברכות לפתיחת הפורום :). אז ככה אני בן 15 ואני מחפש מחשב לחדר שלי ושיהיה נייד. נכון לעכשיו אני משתמש בפיסי ואני לא מת עליו, או יותר נכון תמיד רציתי מקינטוש מגניב כזה עם כל הגרפיקה המרהיבה וכו' וכו'... חשוב לי לומר שהשימוש העיקרי שלי במחשב הוא אינטרנט, מוזיקה, וכתיבת מסמכים. עכשיו לבעייה העיקרית והיא... תקציב כמובן... יש לי רק משהו בסביבות ה2000 ש"ח וזה לא מתקרב אפילו לסכומים הגדולים שעולים המחשבים האלה. יש למישהו רעיון??? בארה"ב המחירים (למשומשים כמובן...) יהיו זולים יותר משמעותית??? IBOOK G3 300MHZ יספיק לי? מה אתם אומרים על קניה בEBAY??? תודה מראש! וסליחה על ההצפה......

אממממ

בסדר הגודל של מה שאתה מחפש אפשר להשיג אולי אפילו בעד 500 דולר תבדוק בלוחות ,או שתפרסם כאן בלוח מה אתה מחפש ומסגרת התקציב וכמובן לא מונע ממך לבדוק באיביי כמה שיותר מקורות בטוח תמצא משהו בהצלחה

israhack

New member
לפי דעתי

לפי דעתי למה שאתה משתמש במחשב ibook g3/400mhz יהיה מצויין בשבילך כי תוכל להתקין סיסטם 10 שתומך עברית מצויין ואז תוכל לעבוד בדיוק על מה שאתה צריך. חשוב לדעת - word עדיין לא עובד טוב כל כך בעברית במק אבל לפי מה שאומרים בקרוב מאוד תיהיה גרסת עברית, אז עם אתה צריך את המחשב לעבודות בית ספר עדיף שתחכה עד שהword בעברית יצא ויעבוד כמו שצריך... ועוד משהו, כדאי לעבוד למק! מחשב טוב ויציב...

אופן אופיס מקבל תפנית חזקה

בקרוב תצא גרסה חדשה וטובה יותר אמנם היא עדיין על בסיס טרמינל אבל זה די שקוף למשתמש הפשוט וגם ממשק בעברית כך שכן יש אופן אופיס ולא צריך וורד אבל גם יש מלל אם אין לך צורך באופיס מלא

israhack

New member
לוורד הזה התכוונתי

אומרים שהוא יצא בקרוב עם תמיכה בעברית מלאה ותפריטים בעברית, אבל שוב... אם אתה צריך לעבודות בית ספר אני ממליץ שתמתין לפחות עד סיום שנת הלימודים הזאת ובנתיים תחסוך כסף ותוכל לקנות נייד יותר טוב.

bumpymus

New member
אני מצטער לשבור את הבועה...

אם אתה רוצה מקינטוש ואני מאוד מאוד ממליץ לעבור למקינטוש בארצינו הקטנטונת (אני גדלתי כל חיי על מקינטוש) תצתרך להשקיע הרבה יותר מ2000 דולר, מדובר פה גם באלפי שקלים על תוכנות חוקייות... וגם אופן אופיס אינו תחליף מושלם למיקרוסופט אופיס... מה שכן יש פתרונות תחליפים, לא תוכל לברוח מהחלונות במיוחד פה בארץ, שכל כך הרבה אתרים לא פועלים על מוזילה ודפדפן ספארי (הדפדפן של המקינטוש) להפעיל חלונות על מקינטוש זה מגניב... אפשר דרך הרשת לפתוח מחשב חלונות אחר בבית ולשלוט עליו... אפשר להריץ תוכנה שנקראת Virtual PC שמריצה פיסי מתוך המק... בכל מיקרה, להתמודד עם בעיית העברית ובעייות שונות ומשונות דורשות ממך הרבה אלתור ויצירתיות וזהו גם יתרונו הגדול של המק מצד שני זה לא פחות חסרון... המעבר למק הוא לא קל, אבל אתה תלמד המון ותהיה שונה, תשאר פה בפורום, כל אדם שיצטרף לקהילת המק יבורך, כי המקינטוש הוא לכולם לא רק לגרפיקאים!!!!

שי!!! ../images/Emo88.gif ממך לא ציפית לכזו

תגובה תוכנות יש גם בחינם לא כל אחד צריך פוטושופ ב600 דולר ולא כל אחד צריך פיינל קט פרו שאלוהים יודע כמה כסף הוא עולה ומלל עולה 30 דולר אם בחרת בה אופן אופיס חינם חינם והגרסה הבאה תהיה קלה לשימוש ועברית דווקא לא יותר גרועה ממה שיש בחלונות נכון להיום על פנתר כמובן יש כמה דברים לא מושלמים אבל !!!!!!!! זה שווה את הדברים הקטנים שחסרים ודבר אחד אמרת נכון שי, זה לא רק לגרפיקאים אני לא גרפיקאי ולא עורך ווידיאו או כל דבר בנושא הזה אני מטפל הוליסטי שמשתמש במחשב לשימושי הפרטי מקווה שתזכה למצוא את המק שלך וכן אפשר למצוא משהו בשבילך על מחיר של 2000 ש"ח (לא דולר שי)

bumpymus

New member
אלרונד אני יותר מכולם רוצה לגייס

עוד מקיסטים!!! באמת, אני רק אומר את הרטואר הקבוע, שהדרך אל האושר מלובה בקשעיים והקשעיים עצמם הם חלק מהנאה... להיות עם מקינטוש זה ממש כמו להתאהב אבל לפעמים צריך להלחם בשביל להשיג את מה שאוהבים... מצטער שהצגתי כמה מהחסרונות, אבל לדעתי הן לא חסורנות הן רק חלק מהדברים שצריך להתחשב בהן במעבר למק... אתה צודק יכול להיות שמעבר להשקעה החד פעמית של קניית המחשב ומימון האינטרנט לא צריך עוד הרבה... במיוחד עם חבילות כמו איי לייף, "מלל", remote desktop connection, Open Office והמון תוכנות חינמיות כמו graphics converter ושלל משחקים...

Amarok

New member
פוטושופ ב 600 $ ? ../images/Emo6.gif

איפה ראית דבר כזה ? תביא 2, ותרשום על החשבון של שי, הוא אוהב לשלם על תוכנות !

oriel29

New member
קראט סופט..במבצע לסטודנטים

290 דולר לקריאטיב סוט (CS) שלם

Amarok

New member
נו באמת !

ההבדל הדק שבין הסטודנט, אליי ! חוצמזה, דיי מוזר כל הסיפור הזה, הרבה סטודנטים שלומדים במכללות פרטיות עיצוב גרפי ווידאו בכלל לא זכאים לרכוש את החבילה במחיר המגוחך הזה היות והם נחשבים תלמידים ולא סטודנטים. השאלה השניה שעולה היא - האם הסטודנט שרכש את החבילה המשתלמת הזאת זכאי להשתמש בה לעבודות מסחריות ?

oriel29

New member
כן באמת...

1. כמעט כול המוסדות הגבוהים (גם הפרטיים) מוכרים ע"י אגודת הסטונטים, ולכן אין שום בעיה להציג כרטיס אגודה ולקבל את הטבות הסטודנטים. 2. סטודנט שרוכש את החבילה לא צריך לעשות בה שימוש מסחרי, לא לזה היא נועדה, אבל החבילה לא מוגבלת בשום צורה, מלבד חוסר הזכאות לשדרוג. 3. אם אתה כבר כן מסחרי, קנה את החבילה השלמה, וכמו בכול העולם, גלגל את עלוית התוכנה על הלקוח (קפיטליזם, מה לעשות...)

shr1k1

New member
קניתי את דיזיין קולקשין- לא

שווה את הכסף. המון בעיות. אילוסטרייטור נתקע כל הזמן (9.2) לפוטושופ לוקח 4 דקות לעלות. ועוד כמה בעיות בתמיכה(הבטיחו לחזור אליי לפני שלושה שבועות ואני עדיין מחכה)

But Head

New member
עוד שאלה...

אוקיי, נניח ואני קונה את הIBOOK G3 400 MHZ הוא יהיה יותר מהיר מפיסי באותה מהירות??? כי אם למשל יהיה לי פיסי עם אותה מהירות אני ישתגע... אז השאלה היא, אם במק זה שונה, אם הוא לא זולל משאבים כמו עוד פיסי? תודה מראש!

למעלה