קניית מצלמה

rottemg

New member
קניית מצלמה

שלום רב לפורום היקר והנחמד.... התחלתי השבוע קורס צילום (מתחילים מעולם לא צילמתי לפני במצלמת סטילס. הייתה לי בבית מצלמה מאוד ישנה CHINON CF אולי בת 30
קיבלתי את הקורס במתנה ניסתי לצלם איתה כמה תמונות היא עובדת אך היה לי קשה עם הצמצם המהירות והמד אור היא מעט כבדה ומסורבלת המרצה המליץ לי לקנות מצלמה CANON EOS 300 הכי פופולארית בקרב התלמידים היא קלה נוחה אך מעט עדינה ורגישה. העניין שאני טסה לטיול ופוחדת לקחת איתי מצלמה שכזו. בררתי מחירים בארץ בין 1500-1700 שקל בחול ניו יורק הבנתי ש 1/3 פחות האם יש לכם המלצה לכזאת מצלמה ומה השיקולים של בעד ונגד.

FlyFoto

New member
זו לא כ"כ שאלה של בעד ונגד

אלא שאלה של הצרכים שלך. קודם כל - למה את חוששת לקחת איתך מצלמה שכזו: העמידות שלה ? פחד מגניבה ? גודל שיטריד אותך ? (אל תשכחי שצריך גם עדשה/עדשות) מעבר לזה, פרט לנושא החשש מחו"ל, נשאלת השאלה מה את רוצה מהמצלמה שלך. מצד אחד - אני אישית הייתי הולך על דגם מתקדם יותר (EOS 30) שכמובן גם עולה יותר, אך ישרת אותך טוב יותר בהמשך (בתקווה שתימשכי לתחביב זה). מצד שני - אם המורה המליץ, אז כנראה שהוא יודע על מה הוא מדבר, וכנראה שזה מספיק (לפחות לקורס). בקיצור - תספרי לנו קצת על החששות והצרכים (מי אמר פסיכולוג ?!?
)

rottemg

New member
תוספת

כן חשש שמשהו יקרה למצלמה גנבה / מים וכדומה הבנתי ממנהל הפורם שיש לה יתרונות אך יש לה גם חסרונות אני באמת בתחילת דרכי בצילום ולא יודעת אם יקח את זה הלאה בלשב זה וזו הוצאה לא קטנה אז אני מתלבטת המורה המליץ עליה ועל לא כל דבר שהוא אומר אני צריכה לקבל לכן רציתי לשמוע דיעה נוספת אולי בשלב זה משתלם לי לקנות מצלמה יד שניה או דבר שכזה לעת עתה... מה זו ה EOS 30 ומה ההבדשל בינהן? תודה

FlyFoto

New member
אם כך...

ה EOS 30 זה דגם מתקדם יותר (עולה בין פי 1.5 לפי 2, תלוי בדגם המדויק) שלו יתרונות רבים (גוף מגנזיום במקום פלסטיק, טבעת שליטה אחורית, תריס מהיר יותר, שליטה נרחבת על פלאש, נעילת מראה, ועוד), אבל דומני שאין לך צורך בכל אלו. אם את רק מתחילה, ולא לגמרי בטוחה לגבי המשך דרכך בתחום, בטח שאין לך צורך ב 30, ואולי אף לא ב 300. למעשה, אישית הייתי ממליץ לך אפילו על מצלמה פשוטה עוד יותר, שיוצרה לפני הרבה הרבה שנים (בארץ רחוקה, אבל זה כבר סיפור אחר): Canon AE1 Program. זו מצלמה ותיקה מאוד ואמינה מאוד (הן יוצרו לפני יותר מ-20 שנה, ועדיין עובדות כמו גדולות) שבה את נאלצת לעשות הכל בעצמך, כולל הפוקוס, ודווקא בגלל זה היא מתאימה מאוד ללימוד מהבסיס, לפי דעתי. יחד עם עדשת 50 מ"מ קבועה (עדשה מצוינת בכלל, ולמתחילים בפרט), אני בספק אם תגיעי ל-1000 שקל. בכל מקרה, כיוון שאיני מכיר את תכני הקורס שלך, הייתי מציע שתבדקי את זה עם המורה. נדמה לי שבקורס למתחילים אין צורך בכל ה gizmos של המצלמות המודרניות. העיקר שתהני בקורס, וגם בטיול !

בקצרה:

שיקולי בעד: נוחה וקומפקטית, לא מסובכת לתיפעול, מעט מצבי בחירה לצלם מבחינה ידנית - ובחלקם אפילו המצלמה 'מחליטה' עבורו. בתוכנית הידנית ניתן לבחור חופשי מהירות צמצם וסגר. זולה מאוד, מתאימה לעדשות הקיט והעדשות הקלות האחרות,יש מבחר לא קטן. החשיפות בדרך כלל אמינות,כמו רוב המצלמות הקיימות היום. שיקולי נגד: מוגבלת באופציות התיפעול , למשל בחירת מצב מדידת האור - בצורה חופשית,בכל תוכניות הצילום - לפי רצון הצלם, חסרה נוחות בהפעלת המצלמה - שקיימת בדגמים החצי מקצועיים ומעלה-בגלל תוספת כפתורים,מיקום אחר שלהם,יותר סימונים בעינית,עינית נוחה ופחות חשוכה וכן הלאה - חסר רק למי שכבר הכיר דגם מתקדם יותר - למתחיל - ממש לא משנה. רעשנית מאוד - גם ב'קליק וגם ב'החזרת הסרט הרעשנית' אחורנית, לא ניתן לחבר אליה עדשות כבדות מיקצועיות באורח קבע - גם כי לא נוח ביד, גם כי הגוף אינו בנוי לכך, אין אופציית פיצוי חשיפת פלאש - אז מי שצריך - חייב לרכוש כזה משוכלל (ויקר) יותר, מהירות סינכרון מקסימלית לצילומי אירוע רגילים 'רק' 90\1 - מגביל במידה ומעונינים בשילוב פלאש ועדשת זום ארוכה, למשל ה28-200 הפופולארית,בחלק ה'טלה' שלה ,או שמצלמים נושא בתנועה,כמו ילדים הזזים כל העת וכן הלאה. ועוד.

למעלה