קניית מיכל בחו"ל ?

ניב ד

New member
קניית מיכל בחו"ל ?

האם נראה לכם שיש בעיה לקנות ולהביא מיכל פוני אלומיניום מחו"ל ? אני שואל את זה בגלל כל בעיות התקן הללו וכו´ - האם מישהו במכס יכול לאסור את הכנסת המיכל בגלל זה? ובכלל, האם זה חייב במכס לדעתכם (עלות פחות מ-200 דולר) ? לא שאכפת לי לקנות בארץ - הפרש המחירים זניח - פשוט אין בנמצא מיכלי 6 ליטר אלומיניום ולא יכולתי לקבל תשובה האם ומתי יהיו.

בובי

New member
מכס יהיה

כי יש מכס על כל דבר מעל 50 דולר אלה אם כן אתה מביא את זה בעצמך רק שעם כל הבלגאן הבטחוני לא נראה לי שיתנו לך להעלות את זה על מטוס !!!

אני הבאתי

לפני כמה חודשים מיכל 10 ליטר 300 באר משוודיה. לא לקחו מכס - אבל אולי בגלל שלא עצרו אותי ביציאה מהשד"ת ביטחון דורשים לרוקן את המיכל ולהשאיר ברז פתוח, ואתה מן הסתם תצטרך להסביר לכל איש ביטחון דפ"ר שזו לא פצצה אלא מיכל צלילה. בהצלחה.

puffush

New member
חברות התעופה מטיסות ציוד צלילה בזול

בפעם האחרונה שחזרתי משהות ממושכת בארה"ב, התברר לי ברגע האחרון שניתן להצהיר שהמזוודה השלישית (שהיא overweight ומחייבים עליה כמה דולרים טובים לכל קילו עודף!) - מכילה ציוד צלילה! (כנ"ל לגבי ציוד סקי, גלישה ועוד). חייבו אותי ב- 36.25 (במקום מאתיים+) דולר על כל החבילה, ששקלה עוד איזה שלושים קילו (ובאמת היה שם הרבה ציוד צלילה), לטיסה עם שתי חברות ושלוש תחנות בדרך לנתב"ג! לכל חברת תעופה כללים משלה, ותעריפים שונים, ושווה לבדוק את זה לפני שמחליטים עם איזה חברה לטוס. כמדומני שרוב החברות מגדירות ציוד צלילה כך: מיכל (ריק מאוויר) + ציוד מלא. כך שניתן בכייף להטיס הביתה ציוד צלילה, ואפילו שני מיכלים ביחד... לדוגמא, מתוך האתר של TWA (שהם די יקרנים): The following sporting equipment is accepted for domestic travel with a charge: Bicycle, $75.00 Surfboard, $75.00 Scuba Equipment, $75.00 (Includes 1 empty scuba tank, regulator, harness, pressure gauge, 1 mask, 2 fins, 1 knife, 1 snorkel, 1 speargun, 1 vest.) Windsurfer, $75.00 מיכלי פלדה זולים ניתן לקנות בעיקר באנגליה (יותר זול מארה"ב). זהו ציוד ספורט, כך שמי שמביא אותו איתו במטוס לא צריך להצהיר או לשלם מכס על זה, כמו שלא נצהיר על מחשב צלילה יקר או ווסת טיטאניום שיודע להכין גם קפה. כמה עלה המיכל 10L בשוודיה?

menimm

New member
לא בשוודיה -- באילת..

ולא חדש, אלא "חדש", אני חושב שכבר הזכירו כאן את מנטה, שמוכרים מיכלי פוסיידון משנת 93, שעדיין לא נעשה בהם שימוש. מדובר במיכלי 10 ליטר, 300 באר. לדעתי אין משמעות לשנים שבהם המיכל לא היה בשימוש, רק לעשות טסט ולדרך. עד כמה שאני זוכר, המחיר עומד על כ- 1500 שקלים.

למעלה