קניית מיטה זוגית איכותית

קניית מיטה זוגית איכותית../images/Emo85.gif

טוב, אוטוטו
אמור להגיע ואני מחפש מיטה זוגית איכותית. הדרישות: 1. שזוגתי ואני נוכל לשכב עליה בנוח (שתהיה מיטה זוגית ולא מיטת יחיד עם תוספת...) 2. מזרון איכותי שלא יגרום לבעיות או כאבי גב - גם לחובב שינה כמוני. 3. שלמרות האיכות, לא תדרוש ממני למשכן את עצמי... אשמח לקבל המלצות לסוגי מיטות או למקומות בהן ניתן לקנות את המיטה (איקאה או כל דבר אחר). טווח המחירים שאני אמור להוציא מחשבוני, גם יקבל בברכה

בגלל שזו פעם ראשונה שאני עוזב את

הבית (וקונה מיטה ושאר דברים) לבד, אשמח לקבל עזרה בעניין - איזה מיטה (סוג, דגם, מזרון) כדאי לקנות ומה תהיה עלות משוערת? אגב, כשקונים באיקאה (אף פעם לא הייתי שם), אז קונים את המיטה כשהיא מפורקת? יש מצב להעמיס ולהוביל אותה עם רכב פרטי?

קישקשתא

New member
לגמרי לא מסכימה

איקאה לא תמיד ממש זולה והמילה איכות לא נצמדת היטב במשפט למוצרים שלהם, לפחות מניסיוני. ממליצה לנסות ללכת לאיזור של נגריות / חנויות רהיטים ולחפש בהם מיטה במחיר סביר (כמו רחוב הרצל בת"א). מסגרת פשוטה ניתן להשיג החל מכמה מאות ש"ח, מיטה יפה מעץ מלא עם שידות יכולה לעלות גם הרבה אלפים. לגבי מזרן אני ממליצה (שוב, כרגיל, ואין לי קשר פיננסי אליהם כי זה מתחיל להשמע כאילו כן) על פולימרים אשקלון. יש להם חנות מפעל בת"א והם מספקים לכל הארץ. אגב אני חושבת שיש להם גם מיטות, אבל אני בספק שבזה המחירים שלהם יהיו אטרקטיבים באותה המידה. בחנות יש מזרני ספוג מכל הסוגים ומזרני קפיצים ממגוון רחב של יצרנים. המחירים שלהם מניסיוני ללא תחרות. http://www.polymerim.co.il/ הדעות חלוקות מה הכי בריא לגב, אני באופן אישי ישנה על מזרן קפיצים (שזה הסוג היותר יקר בהכללה), אבל אם אתם מוכנים להסתפק בספוג (שיש שטוענים שזה לא להסתפק, אלא שהם לא יכולים לישון על קפיצים) אפשר לסגור גם את המזרן במאות בודדות של שקלים. בעניין מיטה ההמלצה הכי טובה שיש לי זה פשוט לבוא ולנסות.

john111

New member
../images/Emo45.gif איקאה זה לא שם נרדף לאכות

ואם יש שם דברים איכותיים, המחיר קופץ. יש להפריד בין מזרון למיטה. מיטה זה ענין של יופי. המזרון לעומת זאת זה ענין של נוחות ובריאות. קישה נתנה לך תשובה יפה ומפורטת. מרבית המזרונים מאפשרים נסיון בבית הלקוח אם אתה לא פתוח את הנילונים, כך שאתה יכול לנסות.

gershon17

New member
בריאות ומזרונים

לאחרונה אני מבקר אצל מומחי גב מגוונים משלל תחומים, וכשאני שואל אותם לגבי מזרון בריא הם תמיד עונים אותו הדבר "מה שנוח לך".

../images/Emo199.gif לא הבנתי

למה הכוונה ב"מה שנוח לך"? "מה שנוח לך"- כלומר שזה בכלל לא משנה איזה מזרון לוקחים, כולם אותו הדבר, ולכן בחר לפי מה שנוח? או- "מה שנוח לך"- אם משהו הוא נוח לך הרי שבאופן קורלטיבי זה גם מה שהכי בריא לגב שלך?

New member
גם וגם

גם בגלל שאין מספיק עדויות לטובת מזרן כזו אחר (אפילו שהם נקראים "אורטופדיים"- לרוב זה שטות) אז בהנחה שאין מידע נוסף לגבי בריאותיותו של מזרן כזה או אחר, עדיף לקחת את זה שנוח. וגם, בגלל שיש היגיון רב בכך שהרגשת הנוחות של אדם תבוא בתיאום למצב היותר בריאותי בו הוא נמצא, אז ניתן להניח שהמזרן הנוח יותר יהיה גם יותר בריאותי, אם כי גם לזה אין עדויות חותכות. אבירם

קצת מוזר לי

אם היו שואלים אותי מה הכי נוח לי, הרי שלי הכי סבבה לשקוע עמוק בתוך מיטה "רכה" כמו זו של בית מלון, והכי מעצבן לישון על מזרון "קרש"... אבל למיטב ידיעתי דווקא ידוע שהמיטה הרכה פחות מומלצת מהקשה. אני מניח שרוב האנשים יחשבו כמוני. אז מה פספסתי? תודה על הסבלנות ועל התשובות!

השאלה איננה מה אתה מעדיף

אלא מה יותר "נוח" לך. ובכל מקרה הדוגמאות שנתתי הן כדי להקצין, כך שהן לא ממש הנקודה. החשש הוא שבמזרונים מהסוג האמצעי (לא קרש ולא רך מידי) רוב האנשים יטו להרגיש נוח יותר בכיוון הרך, כי זה לא "יציק" בגב, ושאלתי היא אם כאן הגוף שלנו לא משקר אותנו כי בעצם מבחינה אורטופדית בריא יותר ההיפך.

לא הבנת

הרבה אנשים לא ירגישו הבדל משמעותי בנוחות בין שני מזרונים, אבל יעדיפו מזרון א' על מזרון ב' כי שמעו שהוא בריא יותר לגב. לכן יש הבדל ענק בין להעדיף משהו לבין להגיד שהוא נוח. בכל מקרה אתה סתם מושך את השרשור לכיוון לא חשוב וחבל. המטרה כאן לא לעשות סקר בין הגולשים, כך שדעתך האישית ממש לא משנה. מה שמעניין אותי, וזה מה ששאלתי את אבירם, זה אם זה נכון שסטטיסטית- אנשים ירגישו נוח יותר עם מיטה שנוטה להיות רכה, מה שסותר את הקביעה הראשונה.

קישקשתא

New member
ראשית, רוב האנשים שאני מכירה

מעדיפים מיטות קשות ולא רכות מאחר והם חשים שהן נותנות תמיכה לגב. שנית, מה שכולנו הסברנו לך זה שכן, אין קביעה מדעית, מה שנוח - זה מה שטוב *לך*. קח בחשבון שאולי מה שנוח לך ללילה אחד לא יהיה לך נוח לאורך זמן. לכן המליץ לך ג'ון לקחת מזרן לתקופת ניסיון.

אז זהו ש-

זו בדיוק הנקודה שאני מדבר עליה- אני אישית לא חושב שרוב האנשים מעדיפים מיטות קשות. יש כאן "תרמית סביבתית", הרגילו אותנו לחשוב שמזרון קשה זה טוב, העיתונות היתה מלאה במאמרים כאלה, אני לא באמת חושב שזה מה שנוח לנו אלא שזה מה שהרגילו אותנו להאמין בו (ויתכן שטוב שכך!). עובדה שפעם לא ייחסו לזה שום חשיבות (לפני המון שנים) וטרחו לתקן את זה. אני חושב שטוב שהארתי גם את הצד השני הזה (גם אם איננו נכון), ובמיוחד את מה שגרשון כתב ולא היה כל כך ברור ואני חושב שעכשו זה הרבה יותר ברור. כך שלא ברור לי חוסר הסבלנות שלך בסגנון "מה שכולנו הסברנו לך", אם את רוצה שהפורום הזה ימריא לדיונים אינטילגנטיים, תרשי כאן גם לדעות פחות פופוליסטיות להישמע, את הנקודה שהעליתי שמעתי ממספר אנשי מקצוע מהתחום- זו לא איזו גחמה אישית שלי. הערה בסגנון "כולנו הסברנו לך" ועוד מאנשים שבכלל לא באים מהתחום הזה, היא מעליבה, למרות שאני בטוח שלא היתה לך שום כוונה כזו. תשמיטי אותה לרגע מההודעה שלך ותקראי אותה מחדש, ותראי שהיית משיגה אותו אפקט...

קישקשתא

New member
צר לי אם נעלבת

אבל באמת שהדיון לא הועשר עכשיו במאום. אני לא חושבת שאחרי ההערה שלך ושלי גרשון יותר ברור. גרשון היה הכי ברור שאפשר. את הפנייה הוספתי מאחר ובחרת להבהיר לגולש אחר "דעתך האישית ממש לא משנה" וגם "שאלתי את אבירם". אנחנו, מה לעשות, פורום. לכולם מותר להוסיף את דעתם, ודעתם של כולם נחשבת שווה. אתה לא יודע מה ההתמחות של כל אחד מאיתנו ובכל זאת בוחר להוועץ בנו. אין כאן חוסר סבלנות, יש כאן הבהרה שנראה שכולם מסכימים במקום שאתה מנסה למצוא דעה של אחד על אחר. בחרת להעלב איפה שלא היה שום עלבון. אשמח אם תבחר בעתיד שלא להתווכח על דפי הפורום.

לקישקשתא

אני ממש לא מתווכח, מוזר שבחרת לפרש את זה ככה. הכל נעשה כאן ברוח טובה, ואני בסך הכל הוספתי כאן דעה נגדית ששמעתי מספר פעמים. כתבת ש"לכולם מותר להוסיף את דעתם", כך שמוזר לי שאחרי שהבעתי את דעתי בחרת להחליט ש"הדיון לא הועשר עכשו במאום" , אבל זו כמובן זכותך. כתבתי את הדברים על סמך המון בדיקות שעשינו בנושא כולל הרצאה של אורטופד ומאמר שקראתי בירחון "מנטה" שאנסה בהזדמנות להעלות לכאן, זה דווקא חשוב (לדעתי) בדיונים כאלה לשמוע עוד דעות, במיוחד מקצועיות. מכל מקום נראה לי שמה שגרם לך לבחור להתערב פתאום בדיון הזה הוא ההערה שכתבתי לגולש האחר, ושכנראה נשמעה מעליבה- כך שאני ממש מתנצל ואני שולח מכאן סליחה ל Ultra Spidey . כנראה התנסחתי לא טוב, לרגע לא התכוונתי שדעתו לא מעניינת או שאסור לו להביע אותה, רק ניסיתי להגיד שדעה אישית של אחד או אחר היא לדעתי לא הענין כאן, וזה כנראה השתמע מאד בוטה- ועל כך התנצלותי הכנה. אני רוצה להזכיר לך שגם את בעצמך בחרת לפני מספר שבועות להעיר לי כאן (ובצדק) לגבי שאלה ששאלתי, שהפורום לא עוסק בסקרים ובדעות אלא באינפורמציה. אני להבא אעשה כל מאמץ להתנסח יותר בעדינות ולא לכתוב הערות שעלולות להתפרש כאילו לאחרים אסור להביע את דעתם. אני קורא גם לך להרים את הכפפה כמוני, ולא להתנסח בדרכים מעליבות (ואני בטוח שבדיוק כמו במקרה שלי- לא היתה לך מראש אף כוונה כזו). בדיוק כמוך- לפעמים אני רוצה להעיר משהו ענייני ובטעות יוצא משהו מאד מעליב או שאיננו משתמע נכון. יש לי רק מטרות טובות להעשיר את הגולשים ולתרום לאווירה נעימה בפורום...

New member
זה בדיוק העניין

הגוף האנושי מופלא בזה שהוא יודע בדיוק מה טוב לו ו מה לא (לא תמיד, אבל בתחום האורטודיה ההנחה הזו נכונה באופן כללי). מזרן שמרגיש נוח, ואחרי שינת לילה לא מרגישים שרירים תפוסים או כאבי גב - הוא ע"פ העיקרון הנ"ל מזרן טוב. כל מיני "מומחים" שטוענים שמזרן כזה או אחר טוב יותר, לא בטוח שצודקים. כנ"ל לגבי ההנחה הלא מוכחת שמזרן "קשה" יותר הוא בריאותי יותר. ככה שלדעתי ולדעת מומחים רבים, בשביל לבחור מזרן, התנסות של לילה אחד או שניים ובחירה במזרן שהכי נוח סובייקטיבית תהה מספקת. אבירם

../images/Emo45.gif תודה!

אם זה מעניין אותך, אשמח לשלוח לך שני מאמרים שנכתבו על-ידי אורטופדים וטוענים בדיוק את ההיפך, אני קצת פוחד להעלות אותם כאן כי אנשים פה מעט רגישים ואני לא רוצה לעצבן או להכעיס פעם שניה. אבל בסך הכל אני מסכים איתך וסיכמת את הדברים בצורה מצוינת. תודה!

למעלה