ברצוני לקנות מחשב נייד עד סכום של 4000-5000 ש"ח לכל היותר. שימושים עיקריים אינטרנט, אופיס, מסנג'ר, אמיול , צפיה בתמונות סרטים ומידי פעם פוטושופ ברמה חובבנית ביותר. יש המלצות?
לא להוציא יותר מ4Kש"ח~ {בקירוב} להעדיף WINDOWS XP או אם אין לך פחד ללמוד מערכות אחרות אז לינוקס {כלומר לרכוש ללא מערכת הפעלה}. למעשה השימושים הללו הם הדרישות הבסיסיות של מחשב.
לישומים שהזכרת. מצד שני אני דיי אוהב את הדגם הזה. מצד שלישי הוא מגיע ללא מערכת הפעלה {זה שהעלת} FREEDOS... אם יש לך מערכת הפעלה ו/או כוונה להתקין לינוקס אז אין בעיה. האמת אני במקומך לא הייתי מוציא יותר מ4Kש"ח~ מקסימום 4.5Kש"ח וביכלל פוזל לכיוון ניידים עם מעבדי סלרון/סמפרון או אפילו מהדור הקודם {פנטיום-M}. כמו שאמרתי הצרכים שהזכרת הם שימושים בסיסים של מחשב.
מחשבים ניידים פחות תומכים בשדרוג עתידי (בניגוד לנייחים שבהם ניתן לשדרג או להחליף הכל אפשר לשדרג רק זכרון והארד דיסק.ובהרבה מקרים לא יותר מ2 ג'יגה זכרון כך שבמידה ובעתיד תירצה לעשות שימוש באפליקציות כבדות יותר תהיה לך בעיה אם יש לך תקציב מסויים וזה לא כבד עליך לדעתי עדיך לרכוש מחשב קצת יותר חזק ממה שאתה צריך אם הייתה לך בעית תקציב הייתי מציע לך בדיוק מה שקודמי המלומד הציע אבל בכל זאת ההתלבטות שלך לא בין מחשב עם כרטיס מסך 8700 ועם מעבד הכי עוצמתי שיש. לבין מחשב עם מעבד סלרון לעבודה בסיסית. ההבדל לא משמעותי במחיר,באופן יחסי לסטודנטים תפרנים ולמי שרוצה לחסוך גם אני הייתי מציע לא לעבור את ה4K אבל אם יש אפשרות,למה לא ?
עכשיו שאני חושב על זה,אתה באמת יכול לחסוך טיפה.BAR צודק בזה תנסה לבדוק לגבי מחשבים מעט חלשים יותר מהסדרה הנ"ל של דל http://www.notebookclub.co.il/cat-DELL+Inspiron+1520.htm אתה לא צריך מעבד כ"כ חזק
אבל יש עוד כמה שהלוח תומך רק עד 2G. לגבי הפוטושופ... תלוי מה עושים איתו... {אני לא ממש אוהד של פוטושופ אני עובד במקרה הצורך אם PAINT DOT NET או יופי אני בWINDOWS כרגע לא זוכר איך קוראים לזה שמגיע עם הUBUNTU אבל גם לא יצא לי לעבוד איתה חח}. שמע אם יש למשהו/י 15K-20Kש"ח לבזבז למה לא חופשי שיקנו איזה X205 וכדומה לאינטרנט ואופיס
שנגיד להם לא? תחלס לשימושים שהזכרו אין הצדקה להוציא יותר מ4Kש"ח~... ואפשר בהרבה פחות.