קניית מוצרי חשמל

Black Bimba

New member
קניית מוצרי חשמל

ערב טוב

צריכה עצה לגבי רכישת מכשירי חשמל לבית.
אני צריכה לקנות מוצרי חשמל למטבח + לכביסה, ואעדיף לבצע קנייה מרוכזת באחת הרשתות שתמיד מפרסמים בעיתונים (תמיד יש מבצעים).
הקאצ' פה הוא שאני לא יודעת מה הדגם המדוייק של המוצר, ויכול להיות שהמוצרים שיש להם במחירים טובים הם ממוצעים ומטה בשימוש (גם אם יעשו לי דיל על הכל).

מצד אחד אם אני אמצא את המוצרים הכי טובים/משתלמים באינטרנט - אקבל את "הכי טוב" בשבילי, אך אשלם הובלה על כל מוצר בנפרד, וגם הכל יגיע בימים שונים.
מצד שני אם אקנה הכל במקום אחד - אקבל הנחה על הכל וגם כל המוצרים יגיעו יחדיו, אך לבדוק בחנות עצמה כל דגם בנפרד ולקרוא ביקורות תוך כדי ישגע אותי (ורוב הסיכויים שהמוצרים שיש במבצע לא הכי הכי..)

יד שנייה לא באה בחשבון כי גם צריך לשלם על המוצר, גם לעשות הובלה וגם להסתכן שדקה אחרי זה לא יעבוד לי ואין אחריות.

בקיצור - מה אתם הייתם עושים במקומי?

תודה מראש

B L I M P

New member
את בטוחה שאם קונים בחנות במרוכז משלמים

משלוח רק פעם אחת? זה נשמע לי קצת לא הגיוני. בעיקר כי הרבה פעמים משלמים למובילים בנפרד. וגם כי קשה לי להאמין שהם יגבו את אותו מחיר כדי לסחוב מקרר וכדי לסחוב מקרר, תנור ומכונת כביסה.

היתרון של קניה במקום אחד הוא באמת שהמשלוח מגיע באותו יום ואז זה פחות כאב ראש. מצד שני - יש גם חנויות און ליין שאפשר לקנות מהן במרוכז ולבקש שהמשלוח יהיה במרוכז (ואז יש את היתרון של המחיר וגם האפשרות לשבת בבית בשקט מול המחשב).

ועוד שאלה - האם זו דירה בבעלותך? כי אם את גרה בשכירות ויש סכוי שתצטרכי לעבור הרבה דירות עם המוצרים הללו לא בטוחה שהייתי הולכת דווקא על המוצרים הטובים ביותר בעיקר כי הרבה פעמים כחלק ממעבר צריך למכור דברים כי הם לא מתאימים לדירה החדשה או כי כל ההובלות הורסות אותם. אז זה גם משהו שהייתי שוקלת.

אלו השני סנט שלי בנושא.

מצטרפת לקודמתי

אני נוטה להאמין שעלות המשלוח תהיה גבוהה בכל מקרה ותחושב לפי כמות המוצרים שהזמנת + המוצר המדובר (אין דין הובלת מקרר כדין הובלה תנור אפייה, למשל). מנגד, אני עדיין חושבת שזה עשוי להיות יותר משתלם לקנות במקום אחד, גם מבחינת התשלומים וגם מבחינת ההובלה - כולל העובדה שהכל יגיע ביחד שזה שיקול לא מבוטל.

לאיזה מכשירים את זקוקה? יש מכשירים שתוכלי למצוא למסירה בחינם באגורה, ככה שאם הם לא יעבדו לך מה שתפסידי זה את העלות המשלוח (כשיש לא מעט מכשירי חשמל שניתן להוביל ברכב פרטי - הכל בעצם חוץ ממקרר). אני ממליצה לך בכללי לשתף בפייס שאת זקוקה למוצרים אלו ואחרים, וגם לברר עם הסבתות והדודות, זה תרחיש דיי נפוץ שמגלים שבדיוק הדודה קנתה תנור חדש ומעוניינת למסור את התנור הישן שלה (שעדיין עובד מצוין), או שהידיד שאת פחות בקשר איתו עובר לגור עם הבת זוג ככה שיש להם מוצרי חשמל מיותרים שהם ימסרו לך בשמחה או ימכרו לך במחיר סמלי.

אז לפני שאת מוציאה כסף והרבה (זה עסק יקר כידוע) - אני מציעה לך לבדוק את האופציות האלו.

Black Bimba

New member
תודה על התגובות...

אני מניחה שבאמת עדיף לקנות הכל בחנות אחת, ולרדת מהקטע של "הכי טוב", כי באמת לא ידוע כמה זמן אשאר בדירה.
כמה שאני מתכננת להישאר בדירה 2-3 שנים יש מצב שהבעלים יחליט פתאום לחזור או להעלות את השכ"ד ואז נדפקתי...

בכל מקרה, אני מעדיפה חדש כדי להימנע מהקלקולים שאולי יגיעו, ומעדיפה שהכל יגיע בבת אחת ולא לרוץ לחפש מובילים וזה...

BloodyRose

New member
אם את קונה מספיק זמן מראש

אפשר לתאם שההובלות יגיעו ביחד, גם אם את קונה במקומות שונים.
כשאני קניתי מכשירי חשמל לדירה, מראש אמרתי למתי אני רוצה את ההובלה. תמיד התעקשתי על זה שיציינו אצלהם בהזמנה שלא יקרה מצב שהמוצר מגיע לפני שאני באמת נכנסת לדירה. תמיד התגובה הייתה ש"המובילים כבר יצרו איתך קשר כדי לתאם", אבל כך הייתה לי היכולת להגיד (בטון נחמד יותר, כמובן): טוב ויפה שאתם יכולים לבוא מחר, אבל אני לא יכולה לפני התאריך המסויים שנתתי.
אם למשל את נכנסת לדירה בעוד חודש וקונה את המוצרים עכשיו, יש יותר סיכוי שהתאריך שנח לך יהיה פנוי אצל כולם (הובלות כאלה בד"כ קובעים גג שבוע מראש, כך שסביר להניח שחודש מהיום יתאים בכל המקרים).

"הכי טוב" זה באמת מושג שאולי שווה לשקול אותו מחדש. אני "התפשרתי" על מוצרים שהם לא בהכרח "הכי טובים" אבל מתאימים לצרכים שלי (לא צריכה מכונת כביסה עם מיליון תוכניות או תוף גדול מדי, למשל), אבל האחריות שיש עליהם היא לשלוש שנים. גם אם הם יתקלקלו אחרי שלוש שנים, במחיר שקניתי אותם, אני לא מצפה מהם להחזיק מעמד יותר מזה... נחזור לדוגמא של מכונת הכביסה - אני לא זוכרת את המחיר המדוייק, אבל היא עלתה לי בערך 1500 ש"ח. העדפתי שמכונה כזו תחזיק שלוש שנים (או פחות, אבל לפחות יש אחריות), מאשר לקנות משהו יקר הרבה יותר שיש יותר סבירות שיחזיק מעמד עשור. גם שלוש שנים זו אחלה תמורה למכונה במחיר כזה.

Black Bimba

New member
הכי טוב בשבילי זה לא הכי יקר...

הכוונה שלי ב"הכי טוב" זה לחפש לפי מה שאנשים הכי ממליצים, תכונות חשובות במוצרים וכו', ואני יכולה לפלטר דברים כאלה באתרים השונים וגם לראות המלצות על הדגם הספיציפי.
בחנות פיזית כשיציעו לי XYZ במחיר משתלם, לא בטוח שהמוצרים יהיו מומלצים ברשת, עם התכונות שחשובות וכו'.

חתיכת דילמה!!

BloodyRose

New member
אני קניתי הכל דרך האינטרנט

אמנם הלכתי לחנויות, ושם צילמתי את הדגמים שהתאימו לי כדי שמאוחר יותר אוכל לחפש באינטרנט מה מומלץ ומה לא. בסופו של דבר באינטרנט מצאתי מחירים הרבה יותר טובים (כשאמרתי מה טווח המחירים שלי למכונת כביסה, המוכר בחנות כמעט נחנק).
בזאפ יש גם חוות דעת על אתרים, חוות דעת שנראות אמינות. היו מקרים שהעדפתי לשלם טיפ-טיפה יותר, בשביל לקנות באתר שהיו עליו יותר המלצות.

חבל שתחליטי מראש שאת רוצה לקנות הכל באותו המקום מטעמי נוחות - מאוד יכול להיות שלחנות X יש את התנור שאת רוצה במחיר שאת רוצה, אבל אין להם מקרר שמתאים לך (נניח). מאוד קל לפצל את הקנייה ולקנות כל דבר בנפרד - מה שמתאים לך במחיר שמתאים לך. כאמור, אם עושים את הקניות מספיק זמן מראש, אין גם בעיה לתאם את ההובלות.
בנוגע לחיסכון על תשלום ההובלה - ברוב האתרים מדובר במחיר נמוך למדי, אם לא כלול במחיר המוצר (מה שנקרא "הובלה בחינם"). אין לי מושג איך זה הולך בחנויות ומה קורה כשעושים קנייה מרוכזת (אבל צריך גם לקחת בחשבון שיש מובילים שמצפים לטיפ... אולי בהובלה מרוכזת זה פחות קריטי)

למעלה