קניית מגרש

claire12

New member
קניית מגרש

שלום לכם, בנתיים אני עוד סמויה פה, מפנטזת על היום בו אני אצטרף רשמית לשורותיכם. אנחנו בשלב (המעיק משהו) של בחירת מגרש, וסוף סוף מצאנו מגרש שמצא חן בעיניינו. קבעתי פגישה עם בעלי המגרש (דרך המתווכת), ומאחר שמעולם לא היינו במצב הזה, אני רוצה לדעת איך זה פחות או יותר מתנהל, אילו דגשים או דברים חשובים שיש לדון בהם ולהתעקש עליהם, ובכלל עצות באופן כללי. את מרבית המגרש אנחנו רוצים לקנות באמצעות המשכנתא ולהשאיר כמה שיותר מההון העצמי שלנו לבנייה עצמה. מהם תנאי התשלום הנהוגים (או לפחות סבירים...)? תודה רבה ולילה טוב

רשר

Well-known member
מנהל
בדקו עם נותן המשכנתא

לא תמיד נותנים משכנתא למגרש אך בשמחה ינתנו לבניה לאחר אישור על בעלות על המגרש,

משכנתא על מגרש-

בד"כ גם כאן, כמו במשכנתא על בית, מדובר בעד 70% מימון. אלא מה? - על פיתוח ומיסים והיטלים וכד' לא נותנים משכנתא. סכום הקרקע הוא בד"כ הנמוך מבין כל הנ"ל וכן לבנק מאוד קשה לממש את הקרקע, במידה ויצטרך. ולכן גם בנקים בד"כ מאוד לא אוהבים לתת משכנתא על קרקע (למרות שאת בהחלט יכולה למצוא כאלה שיסכימו, בעיקר אם מדובר בבנק שלך). יחד עם זאת, כאמור, מחיר הקרקע הוא הרכיב הכי נמוך מבין כל הרכיבים שיש לשלם בטרם הבניה (כאמור - פיתוח סביבתי, היטלים למיניהם וכו') ולכן בד"כ עדיף דווקא לשלם עם ההון העצמי את החלק הזה (רכישת הקרקע ויתר הדברים) ועם המשכנתא לממן את הבניה עצמה. גם הבנק יערים פחות קשיים.

הכי חשוב

עורך דין המתמחה בנדלן או עובד הרבה עם קבלנים ונדלן באיזור בו את קונה. מגרש זה לא לחם. הרבה מאוד כסף הולך להיות מושקע כאן. תפקיד העורך דין לברר שהמגרש חופשי מעיקולים משכנתאות. יברר לך זכויות בניה. יבדוק כי הוא מתאים לצרכיים יברר לך שלא עומדים להקים כביש ראשי תחנת רכבת בית ספר בית קברות או סתם קניון רועש או מגדל 17 קומות מול החלון שלך יסדר לך חוזה שלא יקפח אותך ירשום אזהרה בטאבו כך שהמיגרש לא ימכר פעמיים ואם הוא ממש אבל ממש בסדר יעזור לך גם במשא ומתן על מחיר הבית איך בוחרים עורך דין כזה כמו כל שאר בעלי המקצוע לפי המלצות של חברים וכד כי גם בעורכי דין אפשר ליפול ובגדול לגבי משכנתא אין בעיה לקחת משכנתא על הקרקע. ( אני לקחתי ) זה אפילו יוצא יותר זול כי את לא צריכה לבטח את המבנה ( אין מבנה יש רק קרקע ) ורק לבצע ביטוח חיים. ב ה צ ל ח ה !!

claire12

New member
יש המלצות לעורך דין מעולה?

באזור השרון (או לפחות שמגיע גם לשרון...)? . בעיניין המשכנתא- כבר דברתי עם הבנק שלי והוא אכן מסכים לתת משכנתא על 70% מערך המגרש, ובכל מקרה כנראה שנצטרך משכנתא לשניהם. תודה לכולם על התשובות

למעלה