..ובהמשך בנושא...סירה חופית לא יקרה
אני מניח( אבל לא משוכנע..) שאתה מעוניין ביכטת מפרשים עם מנוע עזר.. לצורך הפלגה בחופי הארץ, וגם שתהיה לה נוחיות בסיסית ( שירותים "נורמליים" לא כימיים, מטבחון, 4+ מקומות שינה סבירים,4-6 מקומות ישיבה בקוקפיט, גובה עמידה או כמעט בתוך הקבינה ,סלון + חדר שינה אחד לפחות) ולא פחות חשוב, סירה נעימה ונוחה לתיפעול והפלגה גם שהים קצת עולה. לעניין זה , אתה לא צריך 10 מטר, בעיקר שהתקציב קטן.. 7.5-9 מטר ( 27-30 רגל) להערכתי,זה מספיק לצרכים הנ"ל. אני מעריך שעקב נסיונך המועט שהטוב ביותר לצרכיך תהיה סירת "אמצע הדרך" מבחינת תכונות ועיצוב, פחות סיכוי "ליפול" יותר סיכוי למכור אחר-כך... בגדלים אלה, יש הבדל משמעותי בנוחיות ומרחב פנימי בין סירות ישנות 25+ שנה( ואז הכל קטן,צפוף,צר וחשוך יותר..) לבין סירות 20 שנה מינוס...ועוד יותר כאלה של 10 שנה אחרונות. אישית, הייתי מציע לך להיצמד לסירות "תוצרת"/"פס ייצור" של החברות הידועות והגדולות המשווקות בארץ; הצרפתיות והאמריקאיות בנות 20 שנה לערך , נוחות ובעלות מרחב פנימי גדול יותר מהאנגליות ( למרות שאלה בחלקן "מחזיקות ים" טוב יותר, אבל להפלגה חופית של מספר שעות, הנוחיות וה"פאן" חשובים יותר). התרחק מסירות של פירמות קטנות ולא מוכרות, סירות בעלות עיצוב או תכונות "מיוחדות" ( ="חריגות" הרוב , בעיקר עם השנים, לא לטובה..) :סירות קלות מאד( "תחרותי") עם ונטות דקיקות ,ללא גדר היקפית שלמה שלא נוח או בטיחותי ללכת לחרטום בהפלגה ,בעלות קיל מתקפל/מתרומם או/ו ballast מים בגוף מקום מתכת נמוך למטה.. רצוי - בעיני-סירה בעלת מנוע דיזל פנימי על פני מנוע חיצוני. כמובן לא סירות מעץ, או קבינה מעץ ( ריקבונות, נזילות, תחזוקה). זה בכללי, הרשימה לבדיקה ארוכה, אתה חייב לסירות בגיל זה איש מקצוע מוסמך, עם "קבלות" וכתובת משרד..לא "מומחה מטעם עצמו" ( לא שאין כאלה טובים והגונים, אבל השאלה אם אתה מכיר כאלה..)לבדיקה ורצוי גם חבר.. 1.אמין 2. בעל סירה ושייט עם נסיון, בשביל "דעה נוספת"... נכון, השוק קטן, אין יותר מידי מבחר "נורמלי" וצריך להיזהר מבעלי עניין שיש להם "בדיוק" סירה בשבילך... בהצלחה