קניית יאכטה

דגדגים

New member
קניית יאכטה

אני חדש בתחום וחדש בפורום. אני שוקל לקנות יאכטה קטנה ולא יקרה. האם יש סיכוי למצוא משהו במחיר של עד 60000 שקל? ואם לא מה הוא המחיר המינימאלי הנדרש למשהו צנוע ולא מתפרק, אורך 8-10 מטר? תודה לכולם.

Alex33

New member
במחיר שציינת,מפרשית ישנה 7-8 מ'...

במצב סביר,בת 15+ שנה, לערך.. "משהו"( מפרשית) 10 מטר באותו גיל, פי שניים, ויותר.. בהכללה... אם אתה מדבר על מנועיות, המחיר יקר יותר..

21 פיט

אם אתה מוכן להתפשר באורך ל- 7 מטר (21 פיט) אפשר בהחלט למצוא אפילו חדשות במחיר 18-20 אלף דולר. לי מוכרת יאכטה כזו שנקנתה חדשה לאחר תערוכה המחיר של 17 אלף דולר לפני כשנתיים.

zina71955

New member
מה שאמר אלכס 33 אכן סביר.

קודם כל תגדיר לעצמך את המטרה לשמה אתה רוצה לרכוש את כלי השייט. אחר כך מנועית או מפרשית. ולפי ההגדרות תוכל להתכוונן. השוק בארץ לא גדול בנושא הזה, אך נמוך ואפשר למצוא בו הפתעות, הן מבחינת הכלים והן מבחינת המחיר. סיבוב במרינות שווה. לכשמצאת משהוא בדוק אותו מן המסד ועד הטפחות.

nadir

New member
זה תלוי

ככל שתוכל להתפשר יותר לכיוון של יאכטה ישנה יותר ומתוחזקת פחות כך יעלה מספר המטרים שתוכל לרכוש בכל מחיר נתון....ולהיפך. אם לדוגמא אתה איש טכני שיכול לבצע עבודות לבד הרי שעלות התיקונים, מלבד זמנך, היא עלות החומרים בלבד. השוק בארץ כרגע ואולי תמיד הוא שוק של קונים אבל נקודת המוצא צריכה להיות, כפי שציין אלכס, הגדרת הצרכים והדרישות שלך מכלי השייט, רק לאחר מכן נכנס התקציב לתמונה.

zina71955

New member
Telling me ?

מה שכתבת אמת ויציב, משלים את דברי. אבל, מי ששואל את השאלה המקורית שנשאלה מחפש כוון משום שאין לו את הרקע שיש לחברי הפורום. אגב, כלי השייט עליו אני משייט נבנה אצלי בחצר Lock, Stock and Barrel ולא בעזרת בעלי מלאכה חיצוניים. מי שיכול לקחת חורבה ולעשות ממנה וילה לא צריך אותנו.

בת ים

New member
לדעתי, צריך להזהר מפני../images/Emo26.gif

הבטחון שאפשר לשפץ סירה לבד. אם מדובר באדם בעל "ידי זהב" בעל רקע, אז אין שום בעיה אבל, לא מעט פעמים נתקלתי במצבים שבהם נקנתה סירה במחיר "טוב" שנזקקה להרבה מאד שיפוץ ובמהלך השיפוץ הקונה הרים ידים והסירה נותרה "בלתי משופצת". חשוב לבדוק את היכולות האמיתיות לשפץ ולא להסתפק בחלום ואמונה.

Alex33

New member
מרינות בארץ מלאות בסירות ישנות...ה

עוברות מיד ליד,סירות שאנשים קונים בזול עם תקוות ל"סדר" אותם אחר כך עם קצת מאמץ וקצת כסף... לעתים קרובות..זה מתגלה כמקסם שוא..זה לרוב עולה יותר במאמצים וכסף..ואז מעבירים את ה"חבילה" לפראייר- או למתחיל התמים- הבא...

zina71955

New member
דברים נכונים.

כולנו אומרים דברים נכונים, אך חוששני שאנחנו מבלבלים את השואל שבמקור. ברור שמי שמנסה לקנות בחצי חינם ולשפץ ואין לו את הידע המקצועי לעשות זאת נופל קורבן לעצמו. ואם הוא יתן את הכלי לשיפוץ לאנשי מקצוע הוא עלול לסיים במחיר שיעלה על קניה של כלי תקין, וזה במקרה הטוב. או אז נפל קורבן לאחרים. צריך לכוון את האיש, לפיכך, קודם כל הגדרות של מאוויים, צרכים, רצונות ויכולות. רק אחרי זה חיפוש של הכלי המתאים לנ"ל, ולבסוף, בדיקת הכלי מן המסד ועד הטפחות. ועל מה שאמרתם קודם אמר מורפי: It is morally wrong to allow suckers to keep their money ואינני מתכוון, חס וחלילה, לשואל המקורי. ולבסוף. אני מקווה שהבחור לא יצא מבולבל לגמרי מכל ההתפלמסות שלנו.

צריך להחליט אם ../images/Emo26.gif

אתה רוצה לשפץ? >מה שלפעמים מביא אותך ליצירת מקום עבודה חדש ולא כלכלי לעצמך! אתה רוצה להפליג > מה שימקסם את הנאותך!

GinGordon1

New member
מציע לך בינתיים ..../images/Emo18.gif

עד שיהיה לך תקציב סביר לפחות 30K$ להצטרף לאחד המועדונים שמציעים לך הפלגות על יאכטות חדישות במחיר חודשי נוח. גם אני כמוך חושב על רכישת יאכטה, אך בשל המצב הכלכלי האישי שלי אני ממתין וכרגע חבר במועדון יאכטות. בהצלחה גילי

דגדגים

New member
קניית יאכתה

באמת תודה לכולם. הבנתי שכנראה לא ניתן למצוא ספינה במצב סביר במחיר הזה. ובכל זאת הייתי רוצה לדעת מה הסכום המינימאלי הדרוש לספינה 8-10 מטר מפרשים ומנוע, שלא דורשת שיפוץ רציני. אין לי כוונה להפליג לחו"ל אלא רק שייט חופי בעיקר בשביל הכיף ובשביל "להשתפשף" ולצבור קצת נסיון. האם יש לכם הצעות לגבי יצרנים מועדפים או יותר חשוב יצרנים שצריך להיזהר מהם? איפה מוצאים בעלי מקצוע אמינים שניתן להתייעץ איתם לפני קנייה? תודה, דורון

Alex33

New member
..ובהמשך בנושא...סירה חופית לא יקרה

אני מניח( אבל לא משוכנע..) שאתה מעוניין ביכטת מפרשים עם מנוע עזר.. לצורך הפלגה בחופי הארץ, וגם שתהיה לה נוחיות בסיסית ( שירותים "נורמליים" לא כימיים, מטבחון, 4+ מקומות שינה סבירים,4-6 מקומות ישיבה בקוקפיט, גובה עמידה או כמעט בתוך הקבינה ,סלון + חדר שינה אחד לפחות) ולא פחות חשוב, סירה נעימה ונוחה לתיפעול והפלגה גם שהים קצת עולה. לעניין זה , אתה לא צריך 10 מטר, בעיקר שהתקציב קטן.. 7.5-9 מטר ( 27-30 רגל) להערכתי,זה מספיק לצרכים הנ"ל. אני מעריך שעקב נסיונך המועט שהטוב ביותר לצרכיך תהיה סירת "אמצע הדרך" מבחינת תכונות ועיצוב, פחות סיכוי "ליפול" יותר סיכוי למכור אחר-כך... בגדלים אלה, יש הבדל משמעותי בנוחיות ומרחב פנימי בין סירות ישנות 25+ שנה( ואז הכל קטן,צפוף,צר וחשוך יותר..) לבין סירות 20 שנה מינוס...ועוד יותר כאלה של 10 שנה אחרונות. אישית, הייתי מציע לך להיצמד לסירות "תוצרת"/"פס ייצור" של החברות הידועות והגדולות המשווקות בארץ; הצרפתיות והאמריקאיות בנות 20 שנה לערך , נוחות ובעלות מרחב פנימי גדול יותר מהאנגליות ( למרות שאלה בחלקן "מחזיקות ים" טוב יותר, אבל להפלגה חופית של מספר שעות, הנוחיות וה"פאן" חשובים יותר). התרחק מסירות של פירמות קטנות ולא מוכרות, סירות בעלות עיצוב או תכונות "מיוחדות" ( ="חריגות" הרוב , בעיקר עם השנים, לא לטובה..) :סירות קלות מאד( "תחרותי") עם ונטות דקיקות ,ללא גדר היקפית שלמה שלא נוח או בטיחותי ללכת לחרטום בהפלגה ,בעלות קיל מתקפל/מתרומם או/ו ballast מים בגוף מקום מתכת נמוך למטה.. רצוי - בעיני-סירה בעלת מנוע דיזל פנימי על פני מנוע חיצוני. כמובן לא סירות מעץ, או קבינה מעץ ( ריקבונות, נזילות, תחזוקה). זה בכללי, הרשימה לבדיקה ארוכה, אתה חייב לסירות בגיל זה איש מקצוע מוסמך, עם "קבלות" וכתובת משרד..לא "מומחה מטעם עצמו" ( לא שאין כאלה טובים והגונים, אבל השאלה אם אתה מכיר כאלה..)לבדיקה ורצוי גם חבר.. 1.אמין 2. בעל סירה ושייט עם נסיון, בשביל "דעה נוספת"... נכון, השוק קטן, אין יותר מידי מבחר "נורמלי" וצריך להיזהר מבעלי עניין שיש להם "בדיוק" סירה בשבילך... בהצלחה

zina71955

New member
28 רגל

אלכס כוון לדעתי. אני לא הייתי עולה מעל 28 רגל לצרכים שהגדרת. לך על פיברגלס. לא על מתכת. סירה ישנה מברזל דורשת בדיקת גוף מקצועית מאוד כדי לודא את הפחת בעובי הפלטות. סירות מפס ייצור אמריקאי או צרפתי בנות 15, שנה, לא Racers טובות לצורך הזה. אל תוותר על בדיקת תחתית, גם אם זה "מסבך" קצת את המו"מ. שיהיה בהצלחה.

tiltanit

New member
סירה קטנה לקנייה

לידעתך - סירה חדשה בגודל של 7 מטר עולה בארץ כ 18000 יורו. יצרנים רבים מייבאים דגמים בגדלים אלו, אך מכיוון שזה אינו אתר מסחרי, אני נזהר מלנקוב בשם. בכל מקרה דע לך שתמיד קל יותר לקנות מאשר למכור! לגבי ייעוץ לפני קנייה - במרינה הרצליה גר בחור בשם יפתח, נחמד, ומכור ליים. לי הוא עזר בהמלצות והמון ידע. אז תנסה ליצור איתו קשר. בהצלחה ליאור סופר

למעלה