קניית חמוס

אסא10

New member
קניית חמוס

אני רוצה לקנות לבני בן ה10 חמוס ולגדלו באהבה בבית. אני רוצה לקנות ממגדל. איפה אפשר למצוא מגדל אוהב ?
 

Sweet Fantasy

New member
שלום לך

לפני הכל, האם לקחת בחשבון שגידול החמוס "ייפול" עלייך? חמוס זו חיה שלא מתאימה לילדים מכמה סיבות אפשריות ומשתנות. 1. הוא עלול לנשוך נשיכות כואבות מאוד ויש לחנכו (גם אם זה ממגדל מעולה) לא בטוח שילד יסבול זאת או את בתור הורה. 2. ילד לא יכול לכלכל אותו.- אוכל, חול, צעצועים, חיסונים ועלויות רפואיות (בדרכ לצערי אחרי גיל 3 אם הוא זוכה להשאר בבית אחד כן.. הם נוטים לסבול ממחלות כאלו ואחרות) 3. והכי קריטי, בדרכ זו התלהבות חולפת, ואז שוכחים ממנו ועוברים לדבר המאגניב הבא, את תצטרכי לדאוג לחמוס לחברה, ליחס למשחקים לנקיונות ועוד. זה משהו שיש לחשוב עליו שכן רוב החמוסים שנקנים לילדים עוברים אחרי שנה גג לבית אחר וזו טראומה עבורם וחבל אם אפשר למנוע מראש. 4. אם את מודעת לכל אלו ועדיין מעוניינת יש לשבת עם הילד ולקרוא מאמרים בנושא, איך לגדל מה להאכיל איך לשחק ולחנך וכו.. אחרי ששניכם מוכנים במאה אחוז, להמשיך בחיפוש, בהצלחה
 

WTR

New member
מחזקת את מה שכתבה Sweet Fantasy

חמוס זו לא חיה שמומלצת לילדים, ואפילו אומר שגם לא לכל מבוגר
אני בעצמי בכיתי לא מעט כשקיבלתי ביסים מהחמוסה שלי. הם יכולים לנשוך ולא לשחרר, וזה מ-מ-ש כואב.
 

yamg111

New member
חמוס למסירה

שלום לך, לי יש חמוס חמוד בן 5 שנים. יש לו כלוב מרווח, עם אבזור מלא. מחיר החמוס+הכלוב=250 ש"ח. במידה ואתה מעוניין אנא פנה אליי במסרים.
 

Sweet Fantasy

New member
../images/Emo31.gif

מי מוסר חמוס בגיל כזה?? ועוד בעלות, החמוס כבר מבוגר וסביר שיצטרך טיפול רפואי שיעלה הרבה יותר. מה סיבת המסירה????
 

yamg111

New member
הסיבה היא....

מאוד קשה לי למסור אותו, אך אני עולה לכיתה ט' ואני מתחילה להכין את עצמי בזמן החופש הגדול ואני בטוחה שכבר לא יהיה לא יהיה לי זמן לטפל בו עכשיו. ואני רוצה רק את הטוב בשבילו כדי שלא יהיה כלוא בכלוב 24/7 , עם כל האהבה שלי אליו.
 

WTR

New member
תקחי בחשבון שאין לו עוד הרבה שנים..

רוב החמוסים חיים 7-8 שנים, כלומר הוא נחשב כבר מבוגר.. כך שזה מקביל למסירת כלב קטן בגיל 10-12, לדוגמא.
 

yamg111

New member
אני קראתי...

אני קראתי שחמוסים חיים 12 שנה מינימום. וגם אם כן ... אני עולה לכיתה ט' והלחץ רק גובר, כך שגם אם יחיה עוד שנתיים לא אוכל לטפל בו כראוי .
 

Sweet Fantasy

New member
קראת לא נכון

החמוס חי אתכם 5 שנים בשנתיים שנותרו לו עדיף שישאר בבייתו, לחץ של כיתה ט' הוא לא נורא ועדיין אפשר להקדיש לחמוס כמה שעות ביום גם אם את תהיי בבית ותלמדי ניתן יהיה לשחרר אותו, זה לא שאת בחורה עובדת. יותר נורא יהיה למסור אותו בגיל כזה, הוא כבר מבוגר ולא פעיל כמו גור שצריך המון זמן להוצאת אנרגיה אני בטוחה שאת רוב יומו הוא מבלה בלישון גם אם הוא משוחרר. עם כל הכבוד יש לך זמן לטפל בו לפחות עד לגיוס ועם כמה שזה עצוב אני בספק אם הוא יחיה מעבר לכך, תני לו להזדקן בכבוד עם המשפחה שהוא מכיר ואוהב.
 

WTR

New member
../images/Emo45.gifאני הבאתי את החמוס הראשון שלי בכיתה י'

אין סיבה שהוא יפריע ללחץ של הלימודים... תחשבי שיש אנשים שלומדים ועובדים ומגדלים ילדים ויש להם כלב (שזה דורש הרבה יותר מגידול חמוס)
 

yamg111

New member
אין לי רק חמוס..

יש לי בבית גם כלבה ו3 גורי חתולים ודגים שאני מטפלת בהם . ואני גם מתנדבת בפינת חיי אשר לוקח ממני המון זמן פנוי .. והחמוס שלי דווקא לא ישן הרבה כל כך ... הוא נורא פעיל במיוחד בלילה מה שמפריע לי לישון ...
 

Sweet Fantasy

New member
זה נראה כאילו

לא משנה מה נגיד תהייה תגובה מנגד, ואת ההחלטה כבר לקחת. אז את העיצות מאיתנו כבר קיבלת, ואם באמת איכפת לך מהחמוס שגידלת במשך 5 שנים שזה רוב חייו, תעשי מה שהצענו. עם כמה שחשוב להתנדב בפינת חי, החיות שלך בבית קצת יותר חשובות, ואם אין לך זמן פנוי מן הראוי שתוותרי על התנדבות ולא על החיות שיש לך בבית ולקחת עליהן אחריות לגדל ולאהוב אותן עד זקנה. אם החמוס יהיה פעיל ומשוחרר יותר במשך היום ולפני השינה,הוא לא יתעורר בלילה ויפריע. שבת שלום.
 
למעלה