קניית חיפושית

ofir_y

New member
קניית חיפושית

אני מחפש חיפושית בסביבות ה1000 ש"ח (מקסימום) אז אם מישהו יודע\מוכר\מכיר - אני אשמח לדעת. ואשמח לדעת גם אם לדעתכם וניסיונכם ניתן להשיג חיפושית נוסעת ובמצב טוב (יחסית, כמובן) במחיר שציינתי. תודה, אופיר

UrbanDK

New member
אופיר, תראה:

דיברנו על זה כבר בפורום מכוניות, והאמת שלדעתי אין לך מספיק כסף לאוטו, אחי. אני מבין את מצבך, כי גם אני [URL='http://'] מ-ת[/URL] לאוטו, אבל אוטו זה המון כסף (כמו שניסו להסביר לך), וככל שאתה חוסך יותר בקנייה אתה מסתכן בלבזבז יותר אחר-כך בתיקונים ודלק. לדעתי עדיף לך להתרכז בלמצוא עבודה ושתהיה לך הכנסה קבועה ואז תוכל לשרוף אותה על אוטו, אבל לא נראה לי שכדאי לבזבז חסכונות על זה... לי למשל יש איזה 15,000, אבל זה עדיין לא מספיק לקנות אוטו נורמלי (גם חיפושית) וגם לשמור עליה נוסעת לשנה שלמה. זה הכל, רק תחשוב על זה עכשיו, במקום להתאכזב אחר-כך...

ofir_y

New member
המממ

תראה עזוב מה שהלך בפורום מכוניות
בוא נגיד שיש לי 5000 ש"ח ביד, לפני שהתחלתי לעבוד. ועכשיו אני מתחיל לעבוד במשכורת של 140 ש"ח למשמרת. (נגיד אני אעשה ממוצע 3 פעמים בשבוע) אין מצב שאני אוכל לקנות איזה חיפושית נוסעת שלא במצב כזה חרא?

UrbanDK

New member
יכול להיות...

תראה, אם אתה רוצה להשתמש בחסכונות שלך - סבבה, אז יכול להיות שכן. לי אישית אין אוטו משלי אז אין לי מושג כמה בערך עולה לתחזק אותו, אבל תשאל פה בפורום, יש פה אנשים עם חיפושיות שמבינים מצויין, הם בטוח יוכלו לעזור לך... אני מניח שתוכל להחזיק מעמד עם הכסף ההתחלתי והכסף מהעבודה, רק תברר כמה זה יעלה לך (יכול להיות שעדיף משהו שונה מחיפושית - היא קשה לנהיגה לנהגים מתחילים - מנוע אחורי והנעה אחורית - מתכון בטוח להיגוי יתר עצבני...
). תודיע לי מה נסגר איתך... בהצלחה.

ofir_y

New member
../images/Emo10.gif

תודה על התגובה, בינתיים עבודה אין לי... אולי נמצא משהו אחר. אני מחפש משהו לא קבוע, עם משמרות - שיהיה נוח בלימודים.

Speedster

New member
אוקי, תשמע...

אם 5,000, לא ממש תוכל לעשות משהו. שאתה קונה אוטו, אתה צריך כסף גם לתחזוקה. תחזוקה ? טסטים, ביטוח, דלק, טיפולים. בוא נעבור על הכל, רק בשביל שתקבל את התמונה: טסט לשנה: בערך 500 ש"ח (אני לא יודע בדיוק) ביטוח לשנה: בסביבות ה2000 ש"ח (מדובר בביטוח חובה + צד ג´, כלומר אם איזה ערס יחליט שבה לו על הכיסאות\הגה\מכסה מנוע וכ"ו (אני סתם נותן דוגמאות) אז הביטוח לא ישלם לך כלום. עכשיו דלק: דלק זה עסק יקר, ומאוד יקר. סתם כדי להבין, תשאל את ההורים כמה הם משלמים על דלק בשבוע, וכמה הם נוסעים בערך, ככה שתוכל לקבל תמונה. טיפולים במוסך: אתה קונה גרוטאה ב 5000 ש"ח ואתה מצפה שלא יהיו בעיות ? יש המון בעיות. כך בחשבון שהרכב נמצא על הכביש כבר עשרות שנים. אז, הצעה שלי: 1) אל תקנה רכב אם אתה לא יכול לכסות דלק\ביטוח\טסט\טיפולים, כי זה יהיה סתם ביזבוז. אם אין לך מספיק כסף, תרד מזה. נכון שאתה מת לקנות רכב עכשיו, אבל ממש אין טעם להחזיק גרוטאה ולשלם הון תועפות על ביטוח\טסטים\דלק\טיפולים.

ofir_y

New member
תגובה

ממה ששמעתי ניתן לקנות חיפושית נורמלית ב2000 ש"ח. התיכנון שלי הוא כזה, כרגע יש לי 4500. 2000 לחיפושית + 500 לבדיקה\בדיקות וכו´. 2000 ביטוח. תיקונים ראשוניים - כסף מההורים, בגדר ההיגיון והתקציב
בצורת הלוואה כנראה (טפו טפו שלא נצטרך!) משכורת חודשית - אני בונה על מינימום (באמת חישבתי הכל בצורה מאוד מינימלית בשביל שזה יהיה ריאליסטי) 800 בחודש. נגיד 800 - מתוך זה 200 על דלק, 300 לקופת חיסכון (תיקונים חס וחלילה למכונית... נקווה שזה רק יצטבר
) 300 ש"ח לבגדים ויציאות. מה רע? העבודה בדרך, הפעלתי את כל הקשרים שאני יכול
אני מתכוון להשקיע למידה בטיפול המכונית לבד, אני אמנם בן 17 וחצי אבל חוש טכני וידיים טובות לא חסר (אני לומד אלקטרוניקה בתיכון, מתעסק בזה מגיל 13 ומתקן מכשירים שונים) אז אני מניח שללמוד איך עובד המנוע פחות או יותר ואיך לעשות לו טיפולים בסיסיים בצורה שתחסוך לי את רוב ההוצאות של האחזקה והטיפולים - אני מניח שזה יעבוד.

Speedster

New member
דבר ראשון, לעולם אבל לעולם את תכננן

על כסף שעדיין לא אצלך. מנסיון, בסוף תמיד קורה משהו. טוב יש עוד אופציה: אתה יכול לנסות למצא חיפושית אספנות (חיפושית בת 30 שנים) ואז אתה משלם ביטוח חובה + צד ג´ - 450 ש"ח וטסט - 147 ש"ח. אבל יש חיסרון (שפוגע במיוחד בתלמידים כמונו) אסור לנסוע ברכב אספנות בין השעות 7:00 (בבוקר) ל 9:000 (גם בבוקר) ורוב התלמידים מתחילים ללמוד ב 8:00 או 7:30 ככה שאי אפשר לנסוע (אם אתה נוסע, זה כיאלו שאתה נוהג בלי ביטוח בכלל) אלא אם יוצאים לפני 7:00 מהבית, ומגיעים לפני 7:00. 4,500 זה מצויין לאספנות, (כולל הכל, חוץ מדלק) אבל כמו שהסברתי, יש את החוק המעצבן הזה.

ofir_y

New member
נשמע כמו אחד מחוקי מרפי... ../images/Emo13.gif

זאת באמת בעיה הרכב אספנות כבר שקלתי את זה... השעות 7-9 זה בדיוק השעות שאני צריך אותו חצי מהזמן
הבעיה שלי שאחרי שקראתי את כל הכתבות באתר החיפושיות הישראלי וראיתי את התמונות.. התאהבתי באוטו, זאת לא אשמתי

Speedster

New member
טוב, אז תחסוך עוד קצת...

ואל תקנה לפני שתהיה לך עבודה קבועה. ושכחת גם דלק. זה עולה הרבה.

chino

New member
רקדן שלא יודע לרקוד...

לפני שאתה מאשים את החיפושיות בכל מיני בעיות, תשאל את עצמך מדוע זה הרכב הנמכר ביותר בעולם.

Speedster

New member
כתבתי הודעה לו הודעה בסיגנון...

אבל היא צונזרה, משום שהתעצבנתי קצת יותר מדיי... טוב, אז UrbanDK אין לך ניסיון על חיפושית, ואתה סתם מבלבל במוח. היגוי יתר עצבני ??? מה זה 911 ??? אתה בכלל יודע על איזה רכב הבחור מדבר ??? זאת חיפושית !! אין סיכוי בכלל שבדרך עירונית הוא יגיע להיגוי יתר, אולי איזו זריקת זנב קלה ביותר, אבל לא יותר מזה ! דרור, אני מקווה שזה יותר טוב...

UrbanDK

New member
צ´ינו, חמוד שלי, אין לי שום דבר נגד

חיפושיות- להיפך, אני בעצמי כבר התאהבתי ברכב, אבל החלטתי שאין לי מספיק כסף וגם לא משתלם לי כרגע (זה לא שאני בפורום חיפושיות כי אני שונא את האוטו - נכון?)... האוטו חמוד ומצויין, ומהווה מופת לייצור בכל העולם, רק שמעתי שיש לו "נטייה" לאיבוד תחת בתנאי גשם וכאלה, עקב המנוע האחורי וההנעה האחורית - דברים שנהג חדש ולא מנוסה אולי לא יוכל לזהות ולתקן בזמן. דרך אגב, הגולף כבר עברה במכירות את החיפושית... זה הכל.

Joe Bugin

New member
אני לא הבנתי מה שניכם

מבלבלים את השכל על עבודה ועיניינים. יש לך 5000 ש"ח ? לך ותיקנה חיפושית ! זה מספיק לחיפושית ולביטוח . ככה אני התחלתי וגם לי לא היה יותר מזה כסף. בשביל הדלק תחפש עבודה זמנית - זה אמור להספיק. חוץ מזה - חיפושית זה רכב מצויין להתחיל נהיגה מכיוון שזה לא רכב מהיר במיוחד (תלוי מה אתה מוציא ממנו) אפשר לסוע איתו כמעט בכל שטח! קל מאד ללמוד לתקן ולעשות טיפולים לבד. מהחיפושית ניתן ללמוד על אומדן מרחקים מהרכב עצמו בחניות (בגלל הכנפיים) וזה שהמנוע אחורי וגם ההנעה אחורית לא גורם לשום בעיית היגוי אל תשכח שיש למנוע של חיפושית עד 52 כ"ס (במצב נורמאלי) חוצמזה זה רכב מדליק שמתאהבים בו מהר מניע בנגיעה (גם בחורף) כמובן שכל הנ"ל זה בתנאי שלא תתפשר ולא תמהר ותמצא חיפושית טובה בהחלט. עד כאן ! יוסי

ofir_y

New member
הסבר

אני לא מבלבל בשכל, אני פשוט רוצה לדעת ממישהו עם ניסיון איך ללכת על זה. אם יש לך ניסיון אני אשמח לדעת איך קנית איפה כמה עלה לך וכו´ וכו´...

Joe Bugin

New member
הסבר...

דבר ראשון אני מתנצל אם נפגעת! שנית - כל מה שנאמר בפורום המכוניות שחברנו הזכיר - לא נכון לגבי החיפושית. לחיפושית אין מספיק כוח כדי שיהיו בעיות של תת היגוי. אפשר לזרוק איתה תחת פה ושם אבל זה לא משהו שקורה ללא שליטה (בד"כ). רצוי שתהיה לך סבלנות כאשר אתה קונה רכב, כלומר: אם תמהר לקנות אתה לא תשים לב לדברים קטנים שיכולים לגרום לבעיות בהמשך שיעלו לך כסף , מתכוון לקנות אבל אני חושב שידידנו מפורום "מכוניות" קצת הגזים ש15000 ש"ח לא יספיקו לו לקנות חיפושית ולסוע איתה שנה שלמה. כמובן שתוכל למצוא חיפושיות שיעלו גם יותר מזה אבל בתור התחלה ובתור רכב ראשון ורכב טוב ואמין שישרת אותך נאמנה (במידה וזה יהיה הדדי!) אין כמו חיפושית. תוכל למצוא חיפושית טובה ב-2000 ש"ח וכשאני כותב טובה אני מתכוון למכאני ולמצב פחחות טוב (בלי חלודות מיותרות). לחיפושית כזו בד"כ לא נוזל שמן ואין חופשים בקרנק והיא לא משופרת בכלל כלומר חיפושית טיבעית ללא ניתוחים והגדלות. אחרי שתתאהב ברכב ותחליט להשאר איתו תוכל להתחיל לחפש שיפורים וכמובן גם קוסמטיקה. תרצה לדבר עוד? - כתוב לי בדוא"ל - אם לא מצאת אותו פה תוכל לשלוח דרך אתר החיפושיות הישראלי. עד כאן בינתיים יוסי

ofir_y

New member
המממ

לא נפגעתי
תודה על התגובה... שלחתי אימייל ל"הכה את המומחה" עוד לפני שאמרת לי, האם זה האימייל שלך? לא היה לי שמץ בכל מקרה..

למעלה