קניית בית בנילי

קניית בית בנילי

מה דעתכם על הישוב נילי? אני יודעת שזה מעבר לקו הירוק אבל האם זו נראית אופציה שפויה למחירים של מודיעין? בית פרטי עם גינה ב-140000 כשבמחיר הזה בקושי קונים דירת 4 חד' במודיעין?

chili3

New member
דעתי...

אם את מתייחסת לבית כאילו הוא לבדו בעולם
ומעבר לזה לא חשוב כלום
וואלה סבבה בית בנילי
בית עם גינה, בישוב קהילתי, בעלות נמוכה בהרבה ממודיעין

אבל...
בית לדעתי זה לא הכל (ואני עוד מתפרנסת מבתים...)
יש לזכור שנילי זה חור
כל דבר מחייב נסיעה ל'עיר'
כל בילוי זה פרוייקט
אין תחבורה ציבורית והילדים שלך יסעו בלי סוף בטרמפים
אני מכירה אנשים שגרים בנילי, הם מאוד אוהבים את החיים שם, אבל כן הילדים שלהם נוסעים קבוע בטרמפים כי אין דרך אחרת להתנייד בלי סוף כשאין תחבורה ציבורית
לבית ספר הם יגיעו בהסעות ולפגוש חברים אחרי הצהריים זה שוב להתנייד מישוב לישוב
יש מחיר למרחק, וזה לא רק מחיר דירה יותר זולה, זה גם מחיר זמינות ונגישות

כל אחד צריך להגיד לעצמו מה יותר חשוב לו, גודל דירה/ או נגישות

ללא נושא

גם היום אני גרה במושב (שילת) ואת ילדותי העברתי במכבים (עוד לפני שהיתה מודיעין) ככה שאין לי בעיה עם זה. מה גם שהעיר הקרובה נמצאת 5 דק' נסיעה.
יותר מטריד אותי המשמעות של חציית מחסום מבחינת ערך הנכס. או שזה לא אמור לעניין אותי...?

chili3

New member
צר לי, אבל שילת זה ממש לא חור ביחד לנילי

אין בכלל מקום להשוואה לדעתי
ברכב מדובר בנסיעה של 'רק' רבע שעה, אבל נערה בת 16 שצריכה לחזור הביתה ונוסעת בטרמפים... לדעתי זה צריך מאוד מאוד להטריד

ולגבי ערך הדירה מעבר לקו... הרי מראש את קונה שם יותר בזול בגלל שזה מעבר לקו ועוברים מחסום

וגם

חברה שלי עשתה דבר כזה בזמנו והיתה מאוד לא מרוצה (מדובר בישוב לווין ליד עיר גדולה אחרת - לא מודיעין ונילי).
היא אמרה שהיא לא תכללה בחישוב ערך הבית
כמה עולה לנקות בית יותר גדול,
לתחזק גינה
לחמם בית יותר גדול
אני לא זוכרת במדויק אבל יש המון עלויות נלוות לבית גדול צמוד קרקע שלא לוקחים אותם בחשבון.

כמובן דלק - לנסיעות אינסופיות לכל כיוון.

כשיש קטנטנים - כמה קשה למצוא סידור של מטפלת בסביבה (לפעמים כשהישוב מרוחק יש הצע נמוך ומחיר גבוה בהתאם) - האם את מוכנה לאופציה שהם יהיו במסגרות בעיר? וסיבוב דרך העיר בבוקר?
כשיש יותר גדולים - את שירותי הסעות בע"מ

אז שוב, אחותי עושה את זה והיא מרוצה מאוד (והיא שירות הסעות כי היא לא מוכנה שהילדים יסעו בטרמפים)
אבל חייבים לדעת את הדברים מראש כדי לא להתאכזב.

אוריין00

New member
הזכרת לי עוד שיקול...

העניין של מסגרות לילדים.
נראה לי שבמקום כזה יש מבחר מצומצם עד מצומצם מאוד, ומניסיון שלי עם יישובים קטנים שקהל ההורים שם הוא קהל שבוי (כי ההעדפה היא למטפלת/גן/מסגרת כלשהי בתחומי היישוב) ההתייחסות היא בהתאם.
יודעים שאין לך אופציות ולכן טיב השירות שאת מקבלת - בהתאם...

לא שאני אומרת חלילה שככה זה בנילי - אני לא מכירה! אבל זה חשש שנלקח בחשבון.
במודיעין יש שפע מסגרות וזה הרגיע אותי, לעומת יישוב קטן ומסוגר...

אוריין00

New member
אנחנו היינו שם בתהליכים

כבר לפני שנה, התעניינו בשני הפרוייקטים - של אמנה ושל צ.פ.
האמת שהתאהבנו ביישוב, בנוף וגם ברעיון של בית פרטי במחיר שפוי יחסית.
לנו ממש-ממש לא הפריע ענייני קו ירוק ושות'.
מהמעט שיצא לנו להכיר נראה שמתגוררים ביישוב אנשים נחמדים מאוד, ובכלל - זה סוג מסויים של "אמירה". זה יישוב קהילתי על כל המשתמע מכך...

למה לא סגרנו שם בסוף?
1. כי ההורים התנגדו (זה היה נראה להם ישוב מרוחק והם לא אהבו את עניין המחסום בדרך ואת העובדה שמדובר ביישוב מעבר לקו הירוק... אותם כנראה זה מלחיץ)
2. כי המו"מ על בת יד שנייה לא צלח וגם המו"מ מול אמנה (שידועים כחברה מאוד קשוחה)
3. כי גמר הפרויקט של צ.פ. רחוק מדי בשבילנו ולא רצינו להמשיך לשכור עד שיסתיים.
4. כי אנחנו חוששים שמיישוב קהילתי מצומצם ונחמד יהיו שם יותר מדי הרחבות והיישוב ייאבד מהאופי שלו. יש שם תוכניות לעוד פרוייקטים ועוד הרחבות וזה לא מצא חם בעיננו.
5. כי חששנו להיות מבודדים וחששנו לבודד את הילדים (בגלל המיקום של היישוב והעובדה שאין תחבורה ציבורית תדירה. מה שאומר - הרבה הסעות).

גם במקרה הזה, מאמצת האמרה שאין לירה ב- 80 אג'

דהיינו, המחיר הסביר והשפוי שניתן לרכוש תמורתו בית בנילי, תואם את כל התמונה שיש במגורים
ביישוב קהילתי מעבר לקו הירוק וכו', אך יחד עם זאת, בחירת מיקום מגורים היא בוודאי
אישית ולכן השיקול הוא בעיני המתבונן.
אם במאזן היתרונות מול החסרונות זה נראה לך מתאים - את יודעת הכי טוב לעצמך.

אישית, מעדיפה להצטופף בדירת 4 חד' בעיר, מאשר לחיות ביישוב קהילתי,
גם אם לא מעבר לקו הירוק. לא נראה שאוהב חברה שמטבע הדברים יותר מעורבת בחיי חבריה.
שיהיה לך בהצלחה בכל בחירה!

orrri1

New member
בתור חברה לבחור מהיישוב השכן

נעלה, קצת יותר רחוק מנילי.
הנוף עוצר נשימה, חלומי פשוט.
הדירות בהחלט נמכרות בשכר שפוי, ורובן בסוף גם מקבלות אישור לבנייה נוספת (החבר גר שם מילדותו כשהמבנים היו רק קומת קרקע).
בתור עירונית מיום היוולדי, באמת שמיותר לציין עד כמה נעים השקט, ללא רעש של רכבים משאיות או אוטובוסים.
באמת כיף להרגיש אוויר אמיתי - בחורף אגב זה בהתאם, קר שם נורא!
רוב הבתים מצוידים בקמין ומזגן.. בחורף לשבת למול הקמין שלא חונק בחימומו כשבחוץ קר, כיף אמיתי.
היישוב מתפתח, כך שהיום יש יותר צהרונים ופעוטונים ממה שהיו בעבר (גם בנעלה וגם בנילי).. קראתי פה מישהי שכתבה על כך שבגלל שלהורים אין ברירה רמת הפעוטון בהתאם. אז טעות בידייך, להפך אפילו. לרוב בגלל שזה יישוב, ההורים מכירים כבר את המטפלת. אם התכוונת מבחינת תשלום אז פה באמת יכול להיות הבדל של כמה מאות בתשלום.

אין אפילו מה להשוות בין התשלומים שתושב מודיעין משלם לבין תושב נילי או נעלה..
כי תושב מודיעין משלם הרבה הרבה יותר אפילו עם קיזוז הדלק של ה-15 דק נסיעה.

מבחינת בית ספר הילד ילמד מחוץ לישוב, יש הסעות מאורגנות.

החיסרונות מתחילים לצוץ רק כשהילדים מגיעים לגיל ההתבגרות, ואז הם רוצים ללכת לקניונים ולערים אחרות.. מאוחר יותר רישיון ונסיעות סתמיות לעיר.
וזה באמת קשה, היות ויש אוטובוסים אולי רק 3 פעמים ביום לישוב.
חיסרון נוסף הוא באמת המעבר במחסום.. אומנם מעולם לא עצרו אותנו לבדיקה ואם כן תעודת זהות לשנייה ונגמר הסיפור. תחילה הוא לא נעים (בייחוד לכאלו שלא חוו דבר כזה לפני כמוני), עם הזמן זה נהפך לשטות.
עוד דבר, הוא הדרך נסיעה.. מפותלת מאוד ואותי אישית בהתחלה נורא הפחידה.
הכפרים הערביים מסביב

יתרונות ? העובדה שיש שמירה על הישוב 24 שעות והתושבים שם ערים למצב מסביב ולא נרדמים בשמירה,
ישוב קטן וכל התכונות שמתלוות - שקט, טבע.. אפשר שהילד ילך לשחק ללא חשש שידרס חלילה, מכירים את האנשים בישוב
אוויר הרים צלול כיין ומחירים בהחלט סבירים.
מעבר לכך, וכאן כבר יש דעה קצת פוליטית.. אני יותר משמחה לראות שבאמת אפשר שיחיו ערבים לצד יהודים.. אף אחד לא מפריע לשני וכל אחד הולך לביתו בסופו של יום.

ים יצהר

New member
האם אין חשש ביטחוני?

גם אנחנו נסענו לראות את הישוב ביום שבת לאור הפרסומים לאחרונה על פרויקטי המגורים שם... אין ספק- חלומי ומקסים..

אבל-הנסיעה מהמחסום לנעלה אורכת מספר דקות די מפחידות, שהחזירו אותי לשירות הצבאי באיו"ש.( אז הייתי עם נשק, צעיר וגיבור וטיפש.. נשארתי רק טיפש..
)

כיום אנחנו בתקופה יחסית רגועה, אך מה יקרה אם חלילה יתערער שוב המצב הבטחוני? האם אפשר יהיה לנסוע בבטחה בכביש הזה בלי חשש??

תהייה (ותקווה לשקט ולשלום)

ים

smaak

New member
אנחנו גרנו שם שנתיים ומכרנו

והאמת היא שאנחנו מודים למי שלא יהיה כל יום על כך שהצלחנו למכור את הבית.

קנינו בית חדש בפרוייקט של אמנה. נוף מדהים לגבעות, בימים בהירים אפילו רואים את הים. הבית היה מרווח מאוד, גינה ענקית. מחיר כמובן מצויין.
אשת המכירות של אמנה אגב שאת שמה אני לא זוכרת היתה בהמה מארץ הבהמות. הנציגה שלה מתוך היישוב היתה דורית, שהיא אישה נחמדה מאוד מצד אחד, אבל מצד שני לא היתה לה אפשרות לעמוד מאחורי מילים שאמרה לנו לפני שרכשנו את הבית.
אחרי שעברה שנה היינו צריכים לרדוף אחרי אמנה ולהגיע לאיומים כדי שיבואו לתקן את כל הליקויים שהיו בבית, בעיקר דליפות מים בזמן גשם.
כל פעם שמזג האוויר האפיר או שירד גשם חזק היו בעיות עם זרם החשמל.

לי באופן אישי לא היה נעים לעבור כל בוקר במחסום, לא היה לי נעים לחיות כל הזמן עם הסכנה המהדהדת שמתי שהוא יפנו את היישוב, או שהוא יהיה מאחורי חומת הפרדה.

שנית, ביישוב מאלצים אותך לעבור וועדת קבלה כשבתכלס- לא היה תושב שהם לא קיבלו ליישוב למיטב ידיעתי באותו פרוייקט של כמה עשרות בתים שהם בנו באותו זמן. זה היה בזבוז כסף, זמן, וגם, אם יורשה לי, לא אהבתי את ההתנשאות כאילו מדובר באיזו קבוצת עילית כשזו באמת לא. אני גם זוכרת כל מיני אינטריגות של מקום קטן עם תושבים וותיקים שהסתכלו עלי כאילו מי אני, הגעתי לפני יומיים ליישוב ושאני אסתום את הפה בכלל.

חברים ומשפחה לא רצו להגיע אלינו, או שקדמו לזה כל מיני דיונים ושכנועים של- תבואו זה באמת לא מסוכן וכו'.

ואני די חששתי לנסוע את שלושת הקילומטרים מהמחסום עד ליישוב בלילות.

ואגב, בן הזוג שלי, שאינו ישראלי, ולא היה בצה"ל, היה צריך לקחת חלק בתורנות שמירה (אפשר לדעתי לשלם למישהו שישמור במקומך אם אתם לא רוצים) עם נשק, כשהפעם האחרונה שהחזיק נשק או התאמן בו היתה בערך עשרים שנה לפני כן.

בקיצור, אני חושבת שעדיף לגור בדירה יותר קטנה במודיעין, או להישאר בשילת מאשר לגור בניל"י.

מה לגבי המחירים בלפיד אגב?

אוריין00

New member
אוווו... אני מאוד אוהבת את לפיד

סוג של חלום

מחירים - בין 2 מיליון לשלושה בממוצע.
one day....

לפיד מדהימה(אנחנו תושבי לפיד)

אבל אי אפשר להשוואת את המחירים לנילי.
אנחנו כבר שנים בבריכה בניליואודה ואומר שמעולם לא נסעתי בלילה בכביש הזה כי זה נראה לא נעים

עוד שאלה

תודה על התשובה! האם אפשר לשאול בכמה קניתם ובכמה מכרתם?
אני כל הזמן אומרת לעצמי שתמיד אפשר לעזוב והחשש שלי הוא האם יש מי שיקנה

smaak

New member
אני חושבת

שקנינו בזמנו במאה שישים אלף דולר, ומכרנו במאה חמישים וחמש.

ניסינו למכור את הבית במשך שנה בערך.

גם אני8

New member
אנחנו עברנו לנילי לפני 8 חודשים

גרנו במודיעין 10 שנים, העומס וההתפתחות של מודיעין בשנים האחרונות הכבידה עלינו מאוד
והחלטנו להתרחק ולהשאר קרובים.

קנינו בית, העברנו את הילדים למסגרות בנילי (מעון מושקע ומקסים, ובית ספר איכותי!!)
יש חוגים ופעיליות לילדים ולמבוגרים, אני אוהבת שאני חלק ממשהו ולא נבלעת בתוך ההמון שבעיר....
כשאני צריכה יותר ממכולת מתניעה ויורדת למודיעין..
בהתחלה קצת חששתי ... אבל עם הזמן המרחק והפחד התמוגגו...

לא מצטערים לרגע, מברכים על ההחלטה לשנות ולעשות מעשה.

ולדעתי זאת לא שאלה לפורום כי כל אחד הולך עם הראש והלב וזה ברור שיהיו דעות לכאן ולכאן.
שיהיה בהצלחה..

למעלה