קניית אופני עיר

קניית אופני עיר

שלום!
אני רוצה לקנות אופניים לרכיבה יומיומית לעבודה וחזרה. רוב הנסיעה תהיה בפארק הירקון וכל הדרך, לכיוון אחד היא 7 ק"מ. המליצו לי על אופני עיר. התעניינתי ברשתות הגדולות וסה"כ נראה לי בסדר מבחינת התקציב.

בעבודה, מישהו הציע לי לקנות אופני הרים יד שניה (TREK, או דגם אחר) ולהחליף את הגלגלים לגלגלים צרים כמו של אופני עיר. ברור שזה זול יותר, השאלה היא אם זה גם רעיון טוב?

תודה!

The Pinky P

New member
זה ממש לא זול יותר...

אין לך שום סיבה שבעולם להתחיל להחליף גלגלים וחלקים ובלאגן.
לשוק היום יש הרבה מה להציע,לכל מטרה וכמעט בכל תקציב.

את צריכה אופני סטוק חדשים עם אחריות ומענה טיפול ותחזוקתי,בלי שידרוגים ובלי חארטות.

נתחיל מהתחלה:
1) תקציב?
2) גובה?
3) דרישות מיוחדות?
4) אזור מגורים?

מעבר לכך - איפה בדקת? מה הציעו לך ומה היה לטעמך?

תשובות

תודה על העזרה!
&nbsp
1. התקציב הוא 1500-2000 שקל.
2. גובה- אני תוהה מה הרלוונטיות? אין לי בעיה לענות כמובן, פשוט מעניין אותי מה זה משנה?
3. דרישות מיוחדות: אני מסתובב במהלך היום עם תיק ששוקל כ 5 קילו. אשמח אם יהיה לי מנשא או מתקן כלשהו שאוכל לשים בו את התיק כדי לא לסחוב אותו על הגב ולתת לגב לנשום.
4. מגורים: תל אביב, צפון ישן.
&nbsp
בדקתי ברוזן ומינץ. הציעו לי אופני עיר עם בולם זעזועים קדמי (ככה קוראים לזה?) גלגלים דקים במשקל של 10 קילו (נדמה לי) ב 1900 שקל. היו שם עוד דגמים, ללא הבדל משמעותי באביזרים או במחיר.

giladt02

New member
מחשבה, המלצה

טוב, רגע לפני שיקפצו עלי בטענה שזה מתאים רק לרוכבים מנוסים - אני מציע לחשוב על האפשרות של לוותר על ההילוכים.
&nbsp
יש כמה וכמה דגמים של אופני עיר עם הילוך יחיד. הויתור על ההילוכים חוסך עלות (אבל לא משמעותית כי לרוב משלמים פרמיה קטנה על רכיבים אחרים וגם קצת על ה"אופנתיות"), חוסך משקל וחוסך הסתבכויות של העברת הילוכים וטיפולים שמערכת הילוכים.
&nbsp
מצד שני - רכיבה באזור תל אביב ממש לא דורשת יותר מדי הילוכים ואפשר לעשות אותה גם בלי להיות רוכבים חזקים ומנוסים.
&nbsp
יש דגמים של "סינגל-ספיד" בלא מעט חנויות מוכרות של יצרנים מוכרים, אבל גם אפשרות למצוא אופניים משופצות או מומרות לס"ס. אני לא רוצה להמליץ או לפרסם אבל לא בעיה למצוא את החנויות שמתעסקות בעיקר בזה.
&nbsp
לגבי התיק - לחלק גדול מאופני ה ס"ס הזולים יותר אפשר להוסיף סבל (בעלות מתאימה), אני רוכב עם תרמיל גב, ואם יש לך לפטופ אז תרמיל גב זה הכי מומלץ לדיסק הקשיח כי אתה בעצם נותן שיכוך זעזועים ללפטופ.

מעניין. דבר אחד מרתיע אותי

אני אצטרך לנסוע בגשר אם המושבות ואני קצת נרתע מלעלות אותו בלי הילוכים
&nbsp
כמובן, יש לי לפטופ בתיק, אבל יש לו SSD וגם זה הלפטופ של העבודה. אם הדיסק יהרס (והוא לא) ממילא הכל מגובה ומחלקת ה IT של העבודה תחליף אותו ללא קושי. מעדיף לא להפוך את הגב היחיד שיש לי לבולם זעזועים.

The Pinky P

New member
תשובות -

סינגל ספיד - תלוי בך, סיכוי גדול מאוד שתתבאס ותקלל את הרגע שבו החלטת ללכת על זה וסיכוי קצת יותר קטן שזה יבוא לך בטוב.

אבל אם תקנה אופניים עם הילוכים - לא הפסדת כלום,רק הרווחת עוד אפשרויות לרמות קושי בפידול,בהתאם לדרך.

לגבי הגובה - מידת האופניים היא אחד הדברים הכי קריטיים בבחירה שלך,
הרבה לפני סוג ספציפי או הרבה לפני בחירת דגם כזה או אחר.
המדד העיקרי לבחירת מידה הוא הגובה, על פי הגובה שלך נוכל להמליץ לך על המידה אותה אתה צריך ולהמליץ לך על הכדאיות שבבחירת גודל גלגל כזה או אחר. (כיום,בשוק יש מבחר גודלי גלגלים)
לצערי, בחלק מהחנויות ישנה סכנה למכירת אופניים שלא מתאימים מבחינת מידה ללקוח מפאת הרצון למכור את מה שיש בחנות כאן ועכשיו או מפאת חוסר במלאי.

לכן, בשביל למנוע זאת ולהכווין אותך לאופניים הכי מתאימים בשבילך - נצטרך לדעת את גובהך.

אני מציע לך ללכת לסיבוב ברחוב החמשונאים, להתרשם בחנויות ממגוון הדגמים שיציעו לך, לבחור לך את שלושת הבולטים ולחזור אלינו להתייעצות נוספת.
(אל תשכך לרשום את שם החברה,הדגם המלא והשנתון)

דווקא אמרו לי להימנע מהחנויות ברחוב החשמונאים

אז שווה בכל זאת?
&nbsp
הגובה שלי הוא 1.70 מטרים. מה מתאים לי? אגב, כמה גבוה אני צריך לשבת? כלומר, אני אמור להגיע עם כל כף הרגל לריצפה או רק עם קצות האצבעות או בכלל לא?
&nbsp
אלך לטייל בחשמונאים, אחזור עם תשובות :)

steiff

New member
הגובה משמעותי למידת השלדה

אבל מה שהכי משמעותי זה הנוחות של הרוכב...
אם האופנים שהציעו לך אצל רוזנמינץ נוחים והתקציב מתאים - זו בחירה סבירה. בשביל המסלולים שאתה מתאר תוכל להסתדר גם עם מזלג קשיח.

למעלה