קנייה ב- taobao.com

ozitex

New member
../images/Emo243.gif הפורום אינו במה לעסקים אלא לדיונים.

התקשורת הזאת נפסקת כאן ועכשיו. כל הודעה נוספת שאינה מעניינו של הפורום תיחמק לאלתר. תודה על ההבנה !

ozitex

New member
עבודה עם סוכן

היא לעולם ללא שקיפות. הסיבה מאוד פשוטה והגיונית. הסוכן גובה עמלות עבור התיווך שלו ואתה לא יכול לדעת לעולם מהם הסיכומים שלו עם הספקים המקומיים. הוא יכול למשל לספר לך שהמחיר לסלולרי מסויים הוא 50$ לכמות של 100 יח' ולגבות ממך עמלה של 5% על הקניה אבל מהצד השני הוא לא יספר לך שהוא או סיכם עם המפעל על מחיר יותר נמוך או אחוזים גבוהים יותר של תווך,מגולמים במחיר המוצר, אחד מהשניים, כשאת ההפרש הוא כמובן ישלשל לכיסו. שלא יהיה לך ספק שמתווך סיני יעשה את זה בדיוק כפי שאני מסביר לך עכשיו. מעבר, לכך אני חושב שדווקא זה צריך פחות לעניין אותך, כי אתה תעשה את החישוב שלך האם המחיר הסופי מתאים לך או לא, ועל פי זה תעבוד או שלא. מה שהכי חשוב בתחום הזה של משרדי קניות/סוכנים ולא רק בסין אם כי במיוחד בסין או במזרח הרחוק, הוא אמינות הסוכן- כלומר הוא באמת ובתמים יטפל בהזמנות, באמת יוודא את איכות ותאימות המוצרים שהוזמנו ויוודא שההזמנות יוצאות בזמן ליעדן, ואתה לא תגלה שבעצם גם הספקים וגם הסוכן קשרו קשר לעשות עליך "קופה" ועקיצה רב או חד פעמית.. זהירות היא מילת המפתח. בהצלחה.

generala

New member
ואיך

תודה על התשובה המושקעת! אני מגיע למאגר של סוכנים מהם אני יכול לבחור את הסוכן המתאים לי לפי מה שהם מציעים ? הרי יש איזושהי דרך שגם אתה בחרת לך את הסוכן אני מאמין לא ?

ozitex

New member
ת

ראשית אני לא עובד עם המזרח הרחוק כעיקרון. שנית אני לא עובד דרך סוכנים. שלישית מנסיוני בעולם העסקי טרום עידן האינטרנט שיתוף פעולה עם סוכן מצריך יצירת קשר אישי עם הסוכן, ביקור עסקי, בדיקתו והשתתת פלטפורמה עסקית מסודרת. לו הייתי צריך לבחור לי למשל משרד קניות/סוכן רציני שינהל עבורי מערכת משלוחים מסועפת ורצינית, גם היום, הייתי בודק מספר אפשרויות ונוסע לחו"ל על מנת לסגור את הפינות הללו כמו שצריך, אז גם הייתי יכול לראות איך הכל מתבצע , לבדוק את רצינות הסוכנים ולאמת שאכן מדובר באנשים רציניים ולא בסתם שרלטנים. הבעיה בעידן האינטרנט היא שאנשים רוצים לעשות עסקים מהר וללא השקעה ומאמץ וממילא אלו שלא באו באופן טבעי מעולם המסחר העסקי, לא יודעים בכלל איך צריך להיראות שותף עסקי מהסוג הזה ולכן, אין להם כלים לא לבדוק ולא לסגור הסכמים. מה שנהוג היום הוא להמר, נכנסים למאגרי מידע של סוכנים או חברות או ספקים ופשוט מבצעים בחירה, שמתבררת, כמובן, בחלק לא מועט של המקרים כמופרכת, לא רצינית וכמובן, לא בדוקה ברמה הנאותה. אני רוצה לומר שאני יוצא מתוך נקודת הנחה שכל מי שפעיל בעסק הזה ברמות שאתה מדבר עליהם, סגירת הסכם עם ספקים/סוכנים, זה אומר שאתה רוצה לבסס עסק לטווח ארוך, רציני שיספק פרנסה כמו שצריך. אז, לא ברור לי איך אנשים שרוצים להקים עסק רציני שכזה מוכנים להמר על סוכנים או ספקים בלי לפגוש אותם, או לראות את עסקם ולנהל מולם מו"מ רציני על מנת לבסס שיתוף פעולה לטווח ארוך. הסיבה מדוע עסקי אנטרנט המנסים להתבסס על שיטת הדרופ שיפינג או על בסיס שיתוף פעולה עסקי בשלט רחוק עם ספקים מהמזרח הרחוק נעוצה רק בעובדה שלא נעשו הבדיקות הראויות. לעניין עצמו, איך כ ן למצוא סוכן רציני אני יכול רק להמליץ, אם אתה ממש לא רוצה להתחיל לכתת רגליך בסין, היא לנסות למצוא משרד קניות שכזה בישראל, ויש פרסומים לזה בעיקר דרך מכון הייצוא או לשכת המסחר, שם מצויים מאגרי מידע של משרדים כאלה וכן דרך האינטרנט. הישראלים שהקימו שם משרדי תיווך מהסוג הזה נחשבים די אמינים אם כי גם אותם צריך לבדוק היטב. בהצלחה.

generala

New member
אני בהחלט אבדוק

ותודה על ההמלצה למקורות. אגב, מדוע כעיקרון אינך עובד עם המזרח הרחוק ?

dolphin14

New member
דעה אישית

אני עובד עם הבחור שהציע את שירותיו פה וזה לאחר שבחנתי מס' סוכנים וביצעתי מחקר מעמיק בנוסף לזה קיבלתי המלצה מחבר שעובד רציף איתם. אני לא משוכנע שהמחיר שלהם הכי זול אולם התקשורת לי אישית נוחה (אנגלית מיקצועית) ובמועד ההזמנה מעדכנים אותי עם יש את המוצרים שאני מזמין במלאי או לא. כהמלצה תאתר לך סוכן שנוח לך לעבוד איתו תבצע הזמנה קטנה כנסיון ואז תמשיך כך לפחות אני התחלתי.

generala

New member
אני

ועוד רבים איתי, נשמח אם תשתף את פרטי הסוכן בפורום. אני שמח שהת'רד יצר הצפה של הנושא וזה חשוב מאוד !

w2s

New member
"אני עובד עם הבחור שהציע את שירותיו פה"

הבחור שיתף את פרטי הסוכן...

generala

New member
האם

השירות שלכם הוא כפי שרשום באתר: 10% מהערך הסופי של ההזמנה – הכולל את עלות המוצרים, משלוח פנימי + משלוח ליעד המזמין. כאשר: 1) האם לכך יש להוסיף בתשלום ב-PP 4% עמלת PP ? 2) מחיר המשלוח הינו לפי ראות הלקוח דואר רגיל \ רשום לבחירתו כאשר מחיר השילוח יהיה המחיר הנקוב (בלבד) באתר הדואר אוויר הסיני הפשוט (כאשר אין צורך ב- EMS או שירות משלוח אקספרס או חיצוני אחר) ?

w2s

New member
תשובות

היי, סעיף 1 - במקרה של תשלום בפייפאל רגיל, יש להוסיף את ה 4% עמלת סליקה. אם יש לך את הסכום בבלנס של חשבון הפייפאל יש לך אפשרות לשלם במאספיי ולחסוך את העמלה הזו. ישנה אפשרות להעברה בנקאית לבנק בישראל. סעיף 2 - מחיר המשלוח הוא לפי תעריפי הדואר, מאחר ואנחנו מציעים אפשרות לשילוח דרך הונג קונג וסינגפור שנחשב לאמין יותר, מהיר יותר וזול יותר, ישנה עמלה לסוכן השילוח שמעביר את החבילות לדואר האויר בסינגפור, אך התעריף יוצא בסופו של דבר אותו דבר כמו הדואר הסיני או טיפה גבוה יותר. סעיף נוסף - ישנה עמלת מינימום של 20 יואן להזמנה. העמלה חלה רק במקרים בהם הסכום הכולל של ההזמנה נמוך מ 30$. בהצלחה,

למעלה