ת
ראשית אני לא עובד עם המזרח הרחוק כעיקרון. שנית אני לא עובד דרך סוכנים. שלישית מנסיוני בעולם העסקי טרום עידן האינטרנט שיתוף פעולה עם סוכן מצריך יצירת קשר אישי עם הסוכן, ביקור עסקי, בדיקתו והשתתת פלטפורמה עסקית מסודרת. לו הייתי צריך לבחור לי למשל משרד קניות/סוכן רציני שינהל עבורי מערכת משלוחים מסועפת ורצינית, גם היום, הייתי בודק מספר אפשרויות ונוסע לחו"ל על מנת לסגור את הפינות הללו כמו שצריך, אז גם הייתי יכול לראות איך הכל מתבצע , לבדוק את רצינות הסוכנים ולאמת שאכן מדובר באנשים רציניים ולא בסתם שרלטנים. הבעיה בעידן האינטרנט היא שאנשים רוצים לעשות עסקים מהר וללא השקעה ומאמץ וממילא אלו שלא באו באופן טבעי מעולם המסחר העסקי, לא יודעים בכלל איך צריך להיראות שותף עסקי מהסוג הזה ולכן, אין להם כלים לא לבדוק ולא לסגור הסכמים. מה שנהוג היום הוא להמר, נכנסים למאגרי מידע של סוכנים או חברות או ספקים ופשוט מבצעים בחירה, שמתבררת, כמובן, בחלק לא מועט של המקרים כמופרכת, לא רצינית וכמובן, לא בדוקה ברמה הנאותה. אני רוצה לומר שאני יוצא מתוך נקודת הנחה שכל מי שפעיל בעסק הזה ברמות שאתה מדבר עליהם, סגירת הסכם עם ספקים/סוכנים, זה אומר שאתה רוצה לבסס עסק לטווח ארוך, רציני שיספק פרנסה כמו שצריך. אז, לא ברור לי איך אנשים שרוצים להקים עסק רציני שכזה מוכנים להמר על סוכנים או ספקים בלי לפגוש אותם, או לראות את עסקם ולנהל מולם מו"מ רציני על מנת לבסס שיתוף פעולה לטווח ארוך. הסיבה מדוע עסקי אנטרנט המנסים להתבסס על שיטת הדרופ שיפינג או על בסיס שיתוף פעולה עסקי בשלט רחוק עם ספקים מהמזרח הרחוק נעוצה רק בעובדה שלא נעשו הבדיקות הראויות. לעניין עצמו, איך כ ן למצוא סוכן רציני אני יכול רק להמליץ, אם אתה ממש לא רוצה להתחיל לכתת רגליך בסין, היא לנסות למצוא משרד קניות שכזה בישראל, ויש פרסומים לזה בעיקר דרך מכון הייצוא או לשכת המסחר, שם מצויים מאגרי מידע של משרדים כאלה וכן דרך האינטרנט. הישראלים שהקימו שם משרדי תיווך מהסוג הזה נחשבים די אמינים אם כי גם אותם צריך לבדוק היטב. בהצלחה.