קניות רבותי, קניות...

קניות רבותי, קניות...

במסגרת ההחלטה להפסיק להכחיש שזה יקרה גם לנו (הלידה, זאת אומרת), החלטנו להציב את סוכות כיעד לכיתות רגליים וביצוע הזמנת לידה. במהלך החג ערכתי פשיטה על הציוד שממתין לי אצל הורי מזה כשנתיים, עשיתי ספירת מלאי, וכאן באה השאלה. יש שם המווווווווון בגדים, אבל מה, הכל בדיוק הפוך ממועד לידתו של סמי (דצמבר). מה שאומר שבגדים לפצפונים הם בגדי קיץ ובגדי החורף הם לגיל 6 חודשים ומעלה. עלתה במוחי המחשבה לעשות בכל זאת שימוש במלאי האוברולים קצרי השרוול שיש שם, ופשוט לקנות כמות גדולה יותר של חזיות ורגליות שיילבשו מעל לאוברולים הקצרים. נשמע לכם הגיוני? נוח? מספיק לבוש בשביל חורף?

../images/Emo10.gif לא , מצטערת...

חורף הוא חורף ובגדי קיץ לא מתאימים לחורף ולו רק משום שאינם עשויים מאותם בדים ובעלי אותו בידוד. גם אם תלבישי אוברול קצר מעל חזיה ורגלית אין בכך די. צריך אוברול ארוך. החימום צריך להיות גם מאפקט השכבות. לכן - איני אשת בשורות עבורך. אני כשלעצמי לא הייתי משתמשת במלאי הקיים מכיוון שכמו שזה נשמע לי זה פשוט "עולם הפוך" (דהיינו : ההיפך ממה שתזדקקי לו עקב הנסיבות). ענת.

אי אפשר לדעת בדיוק לכן כדאי לקחת

הכל וכשסמי יגיע תהי יותר חכמה. לדוגמא: יש תינוקות שנולדים ממש גדולים אז הבגדים הפצפונים מחזיקים להם בדיוק שבועיים. יש תינוקות שנולדים קטנים (כמו ענבל) ומשתמשים בניו בורן עד גיל 3 חודשים. ההפתעה היתה שענבל היתה גדולה בהערכות המשקל, היא פשוט נולדה מוקדם. אז הבגדים הראשונים היו ממש גדולים עליה. לא קניתי בגדים של פגים, פשוט בחרתי את אלה שנראו קטנים יותר ולאט לאט היא התחילה למלא אותם. בגלל שתמיד יכולות להיות הפתעות (אבל טפו טפו שסמי יגיע בזמן שצריך!) כדאי לקחת הכל. לגבי עניין השכבות, אז ככה. ענבל נולדה בסוף נובמבר, וההמלצה שנתנו לי בביה"ח היתה להלביש אותה עם מכנס אחד ושתי חזיות כשהיא בבית, ובחוץ שכבה אחת מתחת לבגד עבה ליציאות. לפעמים אפילו הלבשתי אותה שתי שכבות מתחת, כי היה מאד קר והיא היתה פחות משלושה קילו. אני מניחה שאם סמי יהיה תינוק גדול הבגדים הפצפונים לא ישמשו אותך יותר מידי זמן. חוצמזה, תמיד עדיף גדול יותר לכן בגדי החורף הגדולים ישמשו לך גם לגיל צעיר יותר משישה חודשים. לדעתי להלביש בגדים קצרים מתחת לחורפיים זה מיותר, מסורבל ולא נוח. גם ככה צריך הרבה שכבות של בגדי חורף. רחל

המשך...

כשענבל היתה בת חודש קיבלנו מתנה בגד מקסים חורפי לגיל 6 חודשים ואני נורא הצטערתי שהיא לא תוכל להשתמש בו. והפלא ופלא, הקטנה הזאת "התנפחה" מספיק ולקראת סוף החורף עדיין היה קר והיא השתמשה בו המון! שורה תחתונה: את בגדי החורף תקחי, את הקטנים רק ליתר בטחון. רחל

לא נראה לי

שאפשר להשתמש בבגדי הקיץ לקטנטנים, בגלל שזה סתם עוד שכבה שלא נותנת לו כלום. תצטרכי להלביש לו 2 שכבות מלמעלה, ובכל מקרה לובשים שתי שכבות, אז זו סתם שכבה מיותרת. בגדי החורף הם לא רק ארוכים, אלא גם מרופדים בפלנל דק שמוסיף חום ובידוד. לגבי הבגדים הגדולים - מי יודע, אולי סמי שלך יהיה כמו שני הנפילים שלי שבגיל 3 חודשים (עדיין חורף) לבשו כבר בגדים של 6 חודשים? בכל מקרה, נראה שתצטרכי לעשות את הקנייה הראשונית, ואת הבגדים לאח"כ ממילא לא קונים מראש, אז תראי מה יהיה.

מקבלת את עצתכן ומוסיפה

אם כך, מה לדעתכן הכמות המומלצת לרכישה ראשונה של חזיות, רגליות ואוברולים? זה אמנם לא יקר, אפילו בשילב, אבל אני לא רוצה "להיתקע" עם מלאי עצום, אם סמי יגדל בקצב אדיר, ומצד שני שלא יהיה מצב שצריך להזעיק את אמא לעזור עם הכביסה

אני גיליתי שצריך פחות או יותר

את הכמות שרשומה בקטלוג של שילב. כמובן שהכוונה היא לחזיות, רגליות ואוברולים בלבד. כל השאר - חכי קצת. גם תקבלי כמתנות וגם אם תחכי שלושה שבועות מהלידה תראי איך הוא גדל וממלא יפה את הבגדים, במקום שיישפכו ממנו מכל הכיוונים. אני קניתי שני אוברולים מקסימים מפליז ליציאה מביה"ח וזה היה ממש ענק (מידה 0-3). יכולתי להכניס את שניהם באותו אוברול (והבנים לא היו קטנים במיוחד). הכי טובים הם האוברולים הפשוטים יחסית במידה NB.

אני קניתי בשלשלות: 3 אוברולים ו-3

סטים של חזיות ורגליות. את תקבלי המון אז חבל לקנות יותר.

לא כדאי לך....

בתור אמא ליליד דצמבר, אז אוורולים קצרים ומעליהם חזיות ומכנסים זה לא מספיק. אני הלבשתי להדר חזיה, מעליה את האוורול הארוך ומעל האוורול את המכנסים. ביום לפעמים הייתי מורידה את המכנסיים ומשאירה אותו רק בחזייה ואוורול. לכן כדאי שתקני בגדי חורף, ובטח גם תקבלי. וגם עידוד, לגבי הבגדים של גיל חצי שנה, עפ"ר הם גדלים נורא מהר ובגדי החורף של גיל חצי שנה בוודאי ישמשו אותך גם לחורף זה.

Navva

New member
בגדי החורף הקטטנטנים

מתן נולד בתחילת ינואר. אנחנו לא כללנו את הביגוד הראשוני בהזמנת הלידה. זה היה התפקיד של אמא שלי. היא קנתה את הבגדים בחנות שמתמחה בבגדי תנוקות וילדים (את ה"פושטים") ובסריגמיש. היא כבסה את הכל, ככה ששי הגיע לבית החולים לשחרור עם בגדים מכובסים. ובבית בשידה היו מקופלים בגדים חדשים ונקיים. קנית הביגוד כללה: מכנסים עם רגליות וחזיות (שתים לכל מכנס), סרבל פליס(מיותר) וחליפת מגבת קטיפה (של סריגמיש) כולל קפושון. בחליפה עשינו שימוש רב. במשך הזמן עשינו השלמות. השיקולים היו "להפיל את התיק" על אמא שלי: הראשון ברדיוס של פחות מקילומטר יש אצלנו מס´ חניות לביגוד תנוקות וילדים(כולל סריגמיש), השני שהבגדים יהיו אצל אמא שלי ישר לכביסה מבלי לרוץ ולחפש את שי. מקווה שהועלתי נאוה

../images/Emo36.gifתופסת טרמפ ורוצה לשאול|../images/Emo26.gif

אני מהפורום השכן הריון לאחר טיפולים (אני בהריון שבוע 33). למה צריך לכבס את הבגדים של התינוק לפני שמלבישים אותו. לאחיות שלי יש ילדים והם מכבסות כל בגד חדש שהן קונות וגם אמרו לי שעלי לנהוג כך. אני אמרתי להם שלא בא לכבס לא בגלל עצלנות אני רוצה להלביש חדש מהאריזה בלי כביסה מוקדמת וכו´. בשביל מה זה טוב לכבס לפני ההלבשה
אשמח לשמוע הצעות שיאירו את עיני.

מהסיבה הפשוטה - שגם בגדים שלי

אני מכבסת לפני שאני לובשת אותם בפעם הראשונה. נשמע טיפשי? אני לא יכולה לסבול את המחשבה שמישהו מדד את הבגד הזה על גופו ודבק בו ריח בושם או ריח גוף של מישהו אחר; שהבגד ישב על המדף/הקולב ימים-שבועות-וחודשים לפני שקניתי אותו וצבר אבק, או אפילו באריזת פלסטיק. יש לזה ריח נוראי (אין כמו ריח של מרכך כביסה...).

וגם בגלל שבגד חדש מכיל לפעמים

חומרים שעשויים להיות אלרגניים לתינוקות רכים וצריך להיפטר מהם בכביסה (עם אבקת כביסה ומרכך היפואלרגניים).

ligo

New member
ואפרופו כביסות- עד איזה גיל כדאי

להשתמש באבקת כביסה לתינוקות? קורה לפעמים שאנחנו מכבסים בגדים של מאי אצל ההורים באבקה רגילה, ולא קורה כלום, אז אפשר לעבור לאבקה רגילה?

אם מאי לא רגישה אין בעיה לעבור

לאבקת ומרכך נורמלים. יש תינוקות שרגישים לביו ויש כאלה שבכלל לא. אני מכבסת את כל הכביסה ביחד ואין לשיר שום בעיה.

אומרים עד גיל שלושה חודשים

אבל אני מופרעת ועדיין משתמשת בהם. בכל מקרה, החלטתי בשבוע שעבר על חיסול המלאי שיש בבית. אח"כ אנחנו חוזרים לאבקת כביסה ומרכך רגילים.

ligo

New member
OK, אז נסתובב עוד חודש עם בגדים

בריח תינוקלין...

או, הנה התלבטות אחת שחסכתי לעצמי

מאחר שאנחנו כל הזמן משתמשים באבקת כביסה של תינוקות

למעלה