קניון אכזיב

limoravr

New member
קניון אכזיב

כדי לא לנבור עמוק בארכיון, הנה שוב תמונה של קניון אכזיב כפי שנראה בעיני הסונר.

sysyv

New member
../images/Emo22.gifוזה מה שאני מוציא מהסונר הזה

אחרי מבט ראשון כשאני מנסה לפענח משהו אני מגלה סביבה מוכרת. הנה כל קו החוף הצפוני של ישראל - חוף הכרמל וההר הירוק ממזרח לו. אותו הכרמל עומד כחומה מעל עמק עכו והלאה אחרי מפרץ חיפה שמסתיים בעיר עכו, המשך קו החוף בואכה ראש הנקרה. רכסי הגליל המערבי מטפסים במקביל מזרחה. אכן זוית לא שגרתית, אבל לא זו הכווונה נכון? מטרת הסונר בוודאי להציג את המתרחש בעומק הים. אם לשפוט לפי העומק של ה"קניון" (ואם אין עיוות) הרי שהוא עמוק בהרבה מגובה ההרים ביבשה הקרובה. אז קדימה מי שמבין - ספרו לנו מה זה באמת.

limoravr

New member
קניון אכזיב

נכון, הזוית נועדה בדיוק בשביל לקבל תגובות כאלה! היא פשוט זוית טובה כדי לעשות רושם... א ב ל, הקניון באמת מרשים! אני כגיאוגרפית בושה ונכלמת שאינני יודעת מה גובהם של ההרים ביבשה הקרובה, אולם על הקניון בים אני יכולה לומר שהוא מתחיל להתעמק מעומק של כ-50 מטרים והולך ומעמיק לעומק של כ-800 (!!!) מטרים. כן, גם אנחנו נדהמנו לראותו כך. אפילו למכשיר היו קטעים שקצת "התפקשש" בגלל ההתעמקות ויותר מזאת, בגלל שכשמדדנו שם לא היינו יותר מידי בעלי ניסיון עם הסונר. היום היינו מודדים שם אחרת(וייתכן שנעשה זאת שוב). למי שיש עניין, המכשיר הוא סונר רב-אלומה (multibeam), שלהבדיל מסונר חד-אלומה המוכר (single beam) ששולח אלומת קול אחת בכל פעם, המולטיבים שולח 111 אלומות!! מה שנותן כיסוי מלא ויפה של הקרקעית. המדידות נעשות במסגרת פרוייקט משותף של המכון הגיאולוגי, המכון לחקר מים ואגמים והמרכז למיפוי ישראל - "פרוייקט המיפוי הבתימטרי הלאומי של המים הטריטוריאלים של ישראל", נועד לתת מענה לצרכים ההולכים וגדלים של כל מי שקשור בדרך זו או אחרת לים! הפרוייקט יצא לדרך בתחילת שנת 2001. את ההתנסות עשינו במפרץ חיפה ואח"כ התחלנו למפות מאיזור הצפון. היום יש נתונים רבים באזורים ראש הנקרה, עכו, אשקלון ובלוק גדול מהרצליה צפונה ודרומה. יש כ"כ הרבה דברים שאפשר להפיק מן הנתונים האלו...ויש עוד המון מה לעשות... אני מצרפת עוד תמונה מאזור אשקלון...

limoravr

New member
../images/Emo21.gif

גם אני שאלתי את עצמי את אותה שאלה.... מסתבר.... תשב בבקשה... ש א י ן שם מקדונלדס! בההההה!!

למעלה