קניה מספק בחו"ל

msheetrit

New member
קניה מספק בחו"ל

שלום חברים
לאחרונה יצרתי קשר עם ספק בחו"ל של מוצרים שאני מתעניין למכור
אנחנו די חדשים באיביי ועד כה כל מה שהיינו מוכרים זה או מוצרים שלנו או מוצרים שארזנו ומכרנו. לא התעסקנו עם ספקים.

בכל אופן הייתי שמח לקבל קצת הכוונה ועזרה בנושא.
אם מביאים מוצרים בכמות קטנה בהתחלה ובהמשך לגדול.
מה צריך לעשות על מנת לא להתקל בקשיים בייבוא לכאן או יותר נכון מה צריך לעשות ? הספק הציע את שיטת הקומסיגנציה לדבריו, מה זה אומר מבחינתי ?

Amiram_e

New member
תשובות

אני עובד מול ספקים בחו"ל כבר יותר משנתיים.
יבוא של מוצרים לפה מיותרת מכמה סיבות:
1. יבוא של כמות נחשב ליבוא מסחרי. (גם אם מדובר ב-20 יחידות) זה מכובן עניין של מזל. יכול להיות שחמש קופסואת יגיעו בלי להיבדק ואחת מהן תתקע במכס. שחרור של מוצרים מהמכס מחייב להיות עוסק מורשה.
2. אתה בעצם משלם משלוח פעמיים. פעם לפה ופעם ללקוח. תעשה לך חישוב כדאיות שמראה לך רווח סופי
מחיר מכירה - עמלה איביי 10 אחוז - עמלה פייפל 4 אחוז - מחיר עלות מוצר - מחיר משלוח.
תראה האם זה שווה לך.
כל הרעיון בלעבוד מול ספק שאתה מפעיל אותו במייל.
3. כשהמוכר הציע קונסיגנציה, אני מניח שזה אומר שתשלם לו עבור המוצר + משלוח רק ברגע המכירה. לא תצטרך לשלם מראש. כדאי שתתאם עם הספק ציפיות לפני שאתה נכנס לעבווד מולו והיית ממליץ לעשות איתו חוזה בכתב.
4. במידה ותצטרך לשלם מראש על המוצרים כדאי לבדוק אפשרות להנחה בקנייה של כמויות. לא היית מתחייב לכמות לפני שהייתי בודק האם המוצר נמכר, בכמה באייבי. האם הוא מוצר עונתי וחלון הזמן למכירה שלו מוגבל?
5. כדאי לבדוק את הספק ולבקש ממנו שישלח דוגמה מכל מוצר שתמכור. לבדוק מה האיכות של המוצרים שלו, איך הוא אורז ומהירות המשלוח.
6. כל זה חשוב לדעת מראש. זה החשבון שלך ואתה לא רוצה לקבל שליליים וקייסים מלקוחות, בטח לא עם חשבון חדש עם עמט פדיבקים.
אם יש לך עוד שאלות אשמח לענות
בהצלחה
עמירם

למעלה