קניה באינטרנט

LiorElg

New member
קניה באינטרנט

אני מעוניין לקנות באינטרנט. איך אני מוודא שהאתר בטוח?

udicol

New member
בד"כ ניתן לזהות אתר עם הגנה ראויה

בעזרת המנעול שמופיע מצד ימין למטה בנווט. אבל כמובן שום דבר לא בטוח. יכול להיות שבדיוק ברגע ההזמנה לא יצוטטו (למרות שזה דיי קשה ובעייתי לפענח תעבורת מידע מלקוח פרטי ע"י אדם פרטי) לתעבורה שלך עם החברה שממנה אתה מזמין , אבל יכולים לפרוץ לאותו אתר ולשים ידם על כרטיסי אשראי. אני בכל אופן סומך על חנויות מאוד ספציפיות כאן בארץ וקונה ללא חשש.

uzi2

Active member
הכי חשוב

זה לברר עם לקוחות קיימים של החברה הזאת האם הם מרוצים או לא, ולראות האם החברה נהגה בהגינות. סימן המפתח מצביע על כך שהתקשורת מאובטחת וזהותו של השרת מאומתת (פדנטים יגידו שזה רק מתייחס לתקשורת בדיעבד, אבל מכיוון שברגע שנכנסים לתוך session של תקשורת מאובטחת הדפדפן בד"כ מתריע לפני מעבר לתקשורת רגילה, אז זה די שקול). סימן המפתח לא אומר שהשרת מאובטח. הסימן לא אומר שהאינפורמציה מוחזקת בצורה אמינה. סימן המפתח מצביע על תקשורת מאובטחת באופן מסויים (HTTP over SSL or TLS), אבל יש אפשרויות אחרות פחות נפוצות לתקשורת מאובטחת, שבהן אין את סימן המפתח). לכן ראשית יש לוודא שהחברה מוכרת ושעל פי חוות הדעת עליה באינטרנט היא חברה אמינה. אם כן אז אני מניח שאפשר לסמוך עליה כשהיא כותבת שהאינפורמציה עוברת בתקשורת מאובטחת גם אם אין את סימן המפתח. אם החברה לא אמינה, אז סימן המפתח רק אומר שחוליה מסויימת באבטחה עובדת בסדר.

HP900PTW

New member
(LiorElg..) תודה רבה על התגובות

אני אשים לב לסמל של המנעול ואנסה לדבר עם אנשים שמאחסנים שם..

למעלה