קנטר לא ״מחובר״

popi199

New member
קנטר לא ״מחובר״

ממה זה בעצם נגרם? יש לי סוס בן 14 שכל חיו היה לו קנטר שהוא מרגיש כאילו הסוס בפור ביט אבל הוא לא באמת בשנתיים האחרונות אחרי שקניתי אותו הצלחתי להגיע לקנטר מחובר אבל בחודש האחרון לא יצא לי לעבוד איתו מספיק והקנטר המעפן חזר ואני תוהה ממה זה נגרם כי למשל שקניתי אותו כל הצורה שהוא הלך הייתה מעפנה גם הטרוט אבל עכשיו הטרוט דווקא איכותי, הוא מחזיק את עצמו יפה בסהכ אז למה תמיד זה קורה שוב בקנטר?

בדרכ הרבה עבודה של מעברים מחזירה אותו אחורה ואז אחרי כמה פעמים של עבודה כזו הקנטר משתפר, אם לעוד מישהו יש עצות לתרגילים לשיפור איכות הקנטר אני אשמח.

fliperit

New member
לא ראיתי את הסוס, אז אני מנחשת

נשמע שחסרה לו אנרגיה בתנועה, וזה בהחלט יכול לנבוע מחוסר עבודה בזמן האחרון.

אני רוכבת ווסטרן, וזה בטח קצת שונה, אבל כשיש לי סוס שמפרבט אני אוספת אותו עד שהוא מסדר את התנועה ומשחררת. ברגע שהוא מפרבט שוב אני אוספת שוב. אני מצפה מהסוס תמיד לזוז אסוף ועם אנרגיה בתנועה, וכשהוא עושה את זה הוא לא מפרבט

Half Halt

New member
לא יודע בדיוק על מה מדובר

אבל בגדול הרבה עבודה על קנטרים הפוכים, עוזרת לחזק את הקנטר באופן כללי וכנראה תעזור לך לשפר את הקנטר המכונס...

עדימ

New member
אני לא מנוסה אבל....

אולי עבודה בלונג' עם משוכות צד תעזור, אם אין לך כוח לרכב עליו אבל את עדיין רוצה לעבוד איתו.
באמת נשמע שחסרה אנגריה לסוס.
קטי תמיד מעודדת אותי לשמור על אנרגיה. זה ממש נהייה כבר בילט אין אצלי בנפש כשאני עובדת גם לבד. אני שומעת אותה בראש/את עצמי סופרת בקצב של 4: 1-2-3-4 וחוזר חלילה.
בטרוט זה: 1-2
וקנטר-1-2-3

popi199

New member
תודה לכולם ועדכון

דבר ראשון אני מוכרחה לומר שמשום מה אני לא אוהבת את הלונג עם מושכות צד, אני חושבת שבמושכות צד מאד קל לסוס שלי להפוך להיות דווקא מאוד לא גמיש אלא הוא פשוט ״נתקע״ בפוזיציה ואני אוהבת שבכל זמן נתון בעבודה אני יכולה לשנות קצב בתוך המקצב, שאני יכולה לשחק עם המסגרת שהסוס נמצא. כשעשיתי לו בעבר לונג עם מושכות צד לא הרגשתי שזה נתן לי תוצאות עם הסוס הזה.

לגבי הקאונטר קנטר זה בהחלט משהו שהייתי עושה איתו וזה מאד עזר לו פעם. תודה.

מה שעשיתי היום זה עשיתי מעברים מהליכה לקנטר ומקנטר להליכה וזה סידר לו את הקנטר אבל מן סתם זה לא היה קנטר רצוף אז זה עדיין לא בדיוק הסתדר אבל זה גם משהו.... תודה רבה על העצות!

למעלה