קנה תוצרת הארץ!

קנה תוצרת הארץ!

כמי שזה מקרוב בא, אינני יודע אם הנושא הזה כבר נדון כאן. ואם לא, אז מה דעתכם על הרכבת נבחרת גיבורי הרוק הישראלים? רגע, זה לא כך כך פשוט. חכה שניה עם קלפטר ועם שלמה מזרחי... בחמישיה יש מקום רק לגדולים באמת. הדילנים, הקלפטונים, ההנדריקסים ואולי אף הזאפאים הישראלים. גיטריסטים מחוננים וכשרונות שעוד לא התגלו יצטרכו להמתין לרשימה אחרת. וכדי שזה יהיה מעניין, נעשה את זה כך: אני מציג לפניכם רשימה ראשונית של חמישה שחקנים, שהם כרגע הדרים-טים שלי. זו רשימה צפויה ונטול הפתעות, ואתם רשאים לשנות אותה כרצונכם. המפתח הוא שכדי להכניס שחקן לקבוצה, צריך להוציא אחד תחתיו. עם נימוקים כמובן. אז קבלו את: 1. מאיר אריאל. ב"ירוקות" עם להקת קאריזמא חצה אריאל לחלוטין את הגבול אל הרוק ובהצלחה מתוקה. כבר לא רק משורר רוק דגול וטרובדור שמגלגל עם החבר'ה של שלום ואריק. רוקר אמיתי עם טקסטים משובחים, ונגיעות שהמשיכו עד "זרעי קיץ". וחוץ מזה הוא מת ובכלל אין מה להתווכח - מאיר'קה בפנים. 2. שלום חנוך. נראה אתכם מוציאים אותו. 3. שלמה ארצי. לדעתי האישית, הוא תפס מזמן את מקומו של א' אינשטיין בראש פירמידת איקוני הפופ-רוק. לא של כל הזמנים אבל בהחלט החליף איתו משמרת. ארצי - ואפשר להלעיג כמו שרוצים על הטקסטים שלו - הוא אמן אמיתי וטוטאלי, שמעולם לא שוכח את הרוק. גם כשהוא משלהב בנות 21 מפוצעות בקיסריה הוא עדיין רוקר שחבל על הזמן. ראיתי ושמעתי במו איברי. ארצי גם תפס את מקומו של מאיר אריאל בראש מועצת החכמים והאינטלגנטים של הרוק והוא עושה את זה טוב מאוד (לא בשירים, אבל בתוכנית הרדיו האחלאית שלו בגל"צ). אני מכבד את ארצי גם על שהפך לטייקון הראשי של תעשיית המוזיקה בישראל. וחוץ מזה אשתי אומרת שהוא כוסון. אני יודע שהוא ייצא מכאן ראשון אבל מבחינתי הוא כוכב. 4. דני סנדרסון. לא צמחו לנו קלפטונים (שוב, אתה עם הצ'רצ'יל - שב בשקט) וגם לא הנדריקסים (הבנת את זה מזרחי?) אבל יש לנו קצת מזה וקצת מזה בתוך גמד מוכשר כמו שד. סנדרסון סלל, במו מפרטו ומכונת הכתיבה שלו, כבישים רבים בנוף הרוק של ישראל. וכשנגן גיטרה עם ביצים בגודל של סוס מצליח לכתוב שורות כמו "כל התנ"ך אמר תודה והתרגש, אם תרצה להיות מלכנו תתקשר מחר בשש" - מקומו על הפרקט מובטח. 5. שמוליק קראוס. לך תסביר איך הכנסת את קראוס לרשימה... הרי מדובר בפסיכופט שרוב ימיו עברו עליו בדימדומי שפיות. אבל ברגעים המעטים שבהם היה פיכח, זרמו ממנו יצירות מופת רוקיות אחת אחת. בעצם, העובדה שמדובר בדמות טראגית משלימה את תמונת בחירתו להרכב. יאללה פאנטזי ליג!

giba70

New member
ברי סחרוף

לאחר שספג את הרוק והפאנק מכל הכיוונים, השתפשף קצת במסגרות שונות של הרכבים ואז החל ליצור לאורך הקריירה הארוכה והענפה שלו מוזיקה ייחודית ומעניינת שלא שיעממה אף פעם, פורץ דרך אמיתי. אני מוציא את שלמה ארצי. יש לו הרבה שירים מעולים, אבל אני לא מוצא בו שום ערך מוסף, שום תעוזה אמנותית.

Barmelai

New member
אהוד בנאי

היוצר שהכי מרגש אותי והכי ישראלי בעיניי, אם יש בכלל דבר כזה רוק ישראלי. מעולם לא שמעתי ממנו צליל של זיוף גם בשירים שפחות אהבתי. מוציא את קראוס בגלל שרוב השירים שהוא כתב לא לטעמי וגם הפיסטוק חלבי היותר משובח שלו בקושי ממלא שקית של 100 גרם. ומסכים עם החילוף סחרוף
ארצי

melancholy man

New member
או הו עכשיו הסתבכת...

לפורום הזה יש בעיה, יש לו שם מומצא שלא אומר כלום, הרי, מי ששומע מוסיקה קצת יותר ברצינות, ועושה את יותר מ 5 שנים, וכבר לא צריך לדאוג לגבי הכנת שיעורי בית במתמטיקה למחר (ואני אוהב ומכבד את כל מי שכן עושה את הדברים האלה כאן, זו לא הנקודה) יודע שאין דבר כזה באמת "אגדת רוק", אבל יש סוג של מיתולוגיה בעולם הרוק, איזשהו ערך מוסף, מוסיקלי, נוסטלגי, פסיכולוגי (כל אחת מהתשובות בנפרד ושלושתם ביחד) לדמות האמורפית וחסרת ההגדרה של "אגדת הרוק". אם יש אומן ישראלי שיש לו את זה, מבחינת כריזמה, הופעה, כישרון, יכולת להכניס חיים שלמים לתוך לחן וסתם גאונות נטו, זה שמוליק "אני אדפוק לכם גיטרה בראש" קראוס, נכון, המעלית שלו עולה לקומה האחרונה ואין שם אף אחד, נכון, הוא איש אלים מגעיל ודוחה, אבל אם לא היוח קוראים לו שמוליק קראוס, אלא, נגיד, אתור לי, או ג'רי לי לואיס הינו מספרים סיפורים מצאת הלבנה עד צאת הנשמה. אבל מעבר לזה, במה שחשוב שבאמת, שמוליק קראוז, הוא זה שהוסיף את התבלין המאוד מיוחד של גאונות ליצירה של אריק איינשטיין, שלום חנוך ביסס את זה, הצ'רצ'ילים עיבו את זה, מיקי גבריאלוב, יוני רכטר, שם טוב לוי ושאר אנשים מוכשרים ניסו לשמר את זה (מי בהצלחה יותר גדולה ומי קצת פחות) אבל קרואס שם את זה שם, כמעט כל לחן של קראוז נגוע בחיידק הגאון המטורף הזה, האיש שהלחין את השירים של החלונות הגבוהים, אולי פיסת הפופ הכי יפה שעולם העברית ידע אי פעם ומנגד הוציא את מדינת ישראל נגד קראוז שמואל, אולי אלבום הגארז' האמיתי היחיד שעשו כאן, נגע כמעט בהכל ועשה את הכל בכישרון מופתי. בקשר לנבחרת החלמות שלי, שלום בטח שם, יחד שמוליק קראוז, ויסלח לי הקקפטן, אבל קשה לי עם רשימות, ובטח קשה לי להוציא אנשים מרשימות, אבל זה אני או שלא היה שם אריק איינשטיין אחד לרפואה?

ניסיתי וניסיתי, אך לא הצלחתי להרכיב

נבחרת של פחות מ7, שהם לדעתי הגדולים באמת. אז אני מוציא את שלמה ראשון (אני מעריך אותו על כך שמצליח להשאר בצמרת 20 שנה, כי זה באמת כשרון, אך לא מעריך אותו מוזיקלית.) ובמקומו מכניס את האיש החתיך עם הכי הרבה כריזמה על הבמה, האיש עם הגרטש האדומה, הלא הוא ברי סחרוף. מוציא את שמוליק קראוס (ויסלח לי המנהל), ומכניס את האיש שמבחינתי הגדיר מחדש מה זו מוזיקה ישראלית שבאה מהנשמה,מוזיקה אתנית מדהימה, הלא הוא אהוד בנאי. בנוסף אני לא יכול להשאיר בחוץ את פוליקר, שהוא יוצא דגול לדעתי. הבא הוא גידי גוב, שהקול שלו פשוט נוגע בי, פשוט עושה את זה, והדיסק סולו הראשון שלו הוא אחד הדיסקים הכי טובים שנוצרו פה. שאר הנבחרת, כמו שכבר נאמר אצל אחרים- מאיר, שלום, אריק, שעליהם באמת כל מילה מיותרת. הם האבא והאמא שלי.

John Barleycorn

New member
הוי ארצי.... הר טרשים קרח

שני שלומואים ישנם - זה אשר חיפש מלוכה, וזה שמצא אתונות. הראשון שייך לשנות השבעים. עד סופן חיפש דרך מוזיקאלית, והחיפוש הזה היה מעניין. לפעמים יפה, לפעמים משונה, אבל כל הזמן יצירתי. ארצי עשה אז פופ טוב, בהתחלה בעזרת החברים המוכשרים של "גברת תפוח", בהמשך עם חברים מוזיקאים בני התקופה. הוא גם גילה כשרונות לא הרבה יותר צעירים ממנו ועזר להם ולהן להצליח. ובעיקר הוא הלחין יפה, לו ולאחרים. "יופיה אינו ידוע" של נתן הוא לחן (ועיבוד) זך הגובל לדעתי בגאונות - אחר, יצירתי, מקורי, ולא מפסיק להפתיע גם לאחר כל השנים. זה ארצי שאני אוהב. בסוף שנות השבעים הוא מצא את הנוסחה המצליחה והמביכה. שם הנחתי אותו לאחרונה והוא נמצא במהרה על ידי ההמונים. תרגם את זה יפה giba: שום תעוזה אמנותית. שלמה (חתולים כחולים עולים ויורדים) ארצי לא נכלל לפיכך בנבחרת שלי. פחות או יותר, הצגתי אותה ביום העצמאות האחרון (זה כמעט היום היחידי בשנה שנזכרים פה ברוק עברי, כבוד לביפהארט). בכל הרכב היא כוללת, בנוסף לכמה שהוזכרו כאן, את איינשטיין, כספי, גרוניך, (ש"ט) לוי ורכטר (כן, לא כולם ולא תמיד רוקרים). ותמיד גם את אלברשטיין - אגדת פולק יחידה תמימה בדורותיה, מהסוג שלא ידובר בהן כאן. עוד רציתי לשאול - מי השתלט לברמל על המקלדת והחל לחבוט עמה פיסטוקים. אבל מאחר ואינני יודע מה חמור יותר, הלעזת השמוליק או קילוס השלמה - אחריש.

Barmelai

New member
שקית פיסטוקים קולנית

לא בעיה ולא כיף לחבוט בשלמה ארצי, מאז גבר הולך לאיבוד ודרכים הוא הציף את המדינה בשירים שאינם מעלים או מורידים דבר. קראוס זה משהו אחר. יש לו משהו מהדבר הזה שבכמות הנכונה מהוה חומר גלם לאגדת רוק, מסכים, ואיל אף מנה את תרומתו באריכות יתרה
רק שלדעתי היה לקראוס מעט מדי מזה, ולמרות שאני אוהב כמה משיריו ויש איזשהו גרעין מחוספס של איש רוק באישיות המוסיקלית שלו, זה לא מספיק. קראוס בעיני הוא סיפור טוב, לא אגדה. אולי אגדרדלה.

שמוליק חייב לחזור

מצטער חברים אבל נראה שמעמדו של קראוס בחמישיה אינו מוטל עוד בספק (דברו פה עם אחד הבוסים, בחור עם פרצוף עצוב). כפי שניחשתי, ארצי יעורר כאן תגובות לכאן ולכאן ובסוף יעוף. אך האם אני יכול להסיק עד כאן (יום רביעי, 27 דצמבר) כי סנדרסון, אריאל וחנוך מבוצרים ואין קורא עליהם תיגר? ואיך זה שלא התקיימה הפגנה בעד אריק א'?

wawadhani

New member
דווקא יצאתי לרחוב להפגין

בעד אריק, אבל בגלל הקור והגשם, מצאתי את עצמי מפגינה לבד... (אתם יודעים, עף נופל ביער וכו'...) בהחלט צריך את אריק שם והייתי מוסיפה גם את קלפטר, אבל יש לי בעיה עם להעיף, לא מסוגלת מצפונית. אז פשוט הוספתי עוד שניים. האמת שיש עוד, אבל אם אני רק מוסיפה בלי להוציא, הרשימה תהיה ארוכה מדיי...

Liorking

New member
שלמה ארצי בחוץ

אולי הוא יהיה שחקן החלפה... אבל ממתי משחקים פה כדורסל?! למה לא משחקים כדורגל? יאללה, עוד 6. אני שם את אריק איינשטיין במקום שלמה ארצי. אריק אמנם לא כותב את השירים שלו, אבל הוא הפרפורמר הכי טוב בארץ והוא זמר ענק.

Abbe Faria

New member
Shir Shehalamti Al Prag..

Well, as I am at the moment in prag, just came to check E/mail and took a look here, so I will do it shortly, no real explanations... but... Arzi - no doubt, he's out.. even if it was top 15, 25, or 50 he would probably be out on my count... Sanderson - Also out... I love him, I really do, but as you will notice in a minute, I have hard problems already, so there's no choice... And the ones I add: Inbal Perlmuter - The witches is, to my count, the best israeli band ever (Putting collaborations between 2 great artists aside) So the goddess is definitely in... Fortis - #1 musician in Israel ever... no arguements accepted sorry... And now for my problems... Obviously I can't say Meir Ariel or Shalom Hanoch out... can't also say Shmulik Kraus out... but then again, I can't really avoid saying Arik Einstein in... So I will stick to 6 and hope no1 notices...

למעלה