קנדידה? אוף

ינוקא1

New member
מבחינתי זה הופך אותך לקדושה

אשכר

New member
מכירה את האמירה "נשארתי עם טעם מר בפה" ?

או "פרצוף חמוץ" ?

רגשות וקונפליקטים משפיעים על החומציות והבסיסיות של הגוף שלנו, ועל היחס המאד עדין של כל היצורים שחיים לנו בגוף ומהווים חלק בלתי נפרד ממנו.

זה די קשה לעשות סדר בחיים של עצמך, אבל כדאי להתחיל מאיפשהו.

* לעשות סדר במושגים שמשתמשים בהם
* ואז לעשות סדר במעגלי האנשים שאנחנו באים איתם בקשר,
* ולהגדיר ולסדר את הגבולות שלנו מול כל דבר וכל אדם וחיה.
* על הדרך אפשר לבדוק את כל הקונפליקטים (נגיד, אם אני אוהב ללכת יחף אבל חושש כי אסרו עלי כשהייתי ילד - זה עלול לפתח קונפליקט)

אני חייב לציין שאף פעם לא היתה לי פטריה בנרתיק, אבל ראיתי כמה.
נדמה לי, אני משער, מעריך, או מדמיין, שהדבר העיקרי שמוציא את הנרתיק מאיזון זה לאו דווקא אוכל אלא ארבע הכוכביות שציינתי קודם.

אני מציע שתבדקי את הכוכביות הנ"ל מנקודת מבט סופר-ביקורתית וסופר עצמאית.
במקביל יכול לעזור למצוא מישהו שיעזור לך לארגן בקרה, היכרות ופיקוח על הדברים הנ"ל (שזה לא אני, אבל אני יודע שיש כמה אנשים כאלה)

בהצלחה

0 אור 0

New member
ועד שהיא תעשה סדר?

4 כוכביות שלך זה תהליכים שלרוב האנשים לוקחים כל החיים,
ובינתיים מה?
סובלים?
מכיוון שאין לך נרתיק, אז אני מציעה שכדי לדמיין קצת את התחושה, תצא לגינה לקטוף קצת סרפדים ותמרח בהם את האשכים ופי הטבעת.
כדאי לחדש מדי פעם כדי ליצור אפקט דומה למציאות של פטריה נרתיקית ....
ואם זה דלקת, אז אפשר אולי להוסיף קצת פלפל חריף ,
(סתם הצעה לכל מי שחושב שטיפול סימפטומטי לא חשוב)

אשכר

New member
כל עוד היא לא תתחיל לעשות סדר,

היא תמשיך במלחמה הסיזיפית נגד עצמה.

כנראה שלא קראת את ההודעה הראשית:
הבחורה התלוננה שזה כל הזמן חוזר ואין לזה סוף.

מוגשת בזאת הצעה לראות את הסוף.

נ.ב. אין לי שום דבר נגד טיפול סימפטומטי, אבל יש לי בעיה כשיש 10-20 תשובות בדיון, וכמעט כולן עוסקות באוכל, יש לנו פה הטיה ברורה לכיוון העיסוק האובססיזיפי בסימפטומים.

0 אור 0

New member
אני בהחלט מסכימה שהדרך הנכונה לטיפול בבעיה

חוזרת ובכלל היא טיפול שורש,
אני גם מסכימה מאד להערה שתזונה זה לא חזות הכל, ויתכן מאד שהגורם העמוק אינו קשור בכלל לתזונה.
אבל אני ממש לא מסכימה לקביעת דרך הטיפול שהמלצת עליה עוד ללא אבחנה,
המסקנה ממה שכתבת במקור היא שצריך לטפל בנושאים אלו ואלו ואז הכל יפתר,
המסקנה מתשובתך אלי היא שצריך להגיע למטפל לאבחון , ואז לטפל במקור הבעיה ולא בסימפטום
התוספת שלי, שאולי הפעם לא השכלתי להבהיר מלכתחילה ולא בדיעבד היא שחשוב לטפל בשני הערוצים במקביל : גם בסימפטומים כדי לאפשר חיים נורמליים ופניות לטיפול העומק, וגם במקור.

ינוקא1

New member
אשכר יקר

תגובתי לדבריך היא - "לא בהכרח".

בדיוק כשם שיש השפעה מהנפש לגוף , קיימת גם השפעה הפוכה מהגוף לנפש.
המזון שאנחנו אוכלים משפיע עלינו גם מהבחינה ה"רוחנית".
וכן , פעמים רבות בעיה נפתרת מהשורש באמצעות שינוי תזונתי \ פיזי בלבד.

אני למשל חושב שמה שעזר לי הכי הרבה בחיים , הן עם בעיות הבריאות שהיו לי , והן עם הרגשות וכו' - היה הצ'י גונג.
(כנ"ל גם טיפולי מגע שזכיתי לקבל , כנ"ל גם עצם לימודי הרפואה הסינית , ועוד. אבל הצ'י גונג מעל הכל).

מדבריך נראה שאתה מדבר על סוג די מסוים של עבודה - עבודה מילולית עם מטפל של חשיפת קונפליקטים , יחסי אנוש וכו'.
בדומה לעבודה הנעשית עם פסיכולוגים.
אני חושב שזה חשוב וזה נהדר , ועברתי גם טיפולים כאלו , אך זה ממש לא הפתרון לכל בעיה (גם אם היא חוזרת אלף פעם).

הסיבות לכך הן רבות - למשל יש אנשים שפשוט לא בנויים לעבודה כזו -
כמו כאלו ש"יתחפרו" עוד ועוד בבעיות שלהם , כאלו שהצד המילולי לא מפותח אצלם מספיק , או כאלו שכדי להגיע לדברים שאמרת יקח להם שנים ארוכות של שעות על גבי שעות עם פסיכולוג \ מטפל.

טיפולי מגע למשל , או צ'י גונג , יכולים להיות אפקטיביים לא פחות מטיפולים מילוליים - גם בבעיות נפשיות וגם בבעיות של הגשמה עצמית וכדומה.
החסימות הרגשיות ואחרות מתבטאות גם בגוף , וכאשר החסימה נפתחת בגוף היא נפתחת ברמות נוספות - והמטופל אפילו לא מודע לכך בדרך כלל !

(יש תלמיד שאני היום מלמד צ'י גונג , שבכל פעם עולות לו תובנות לגבי חייו רק כתוצאה מביצוע התנועות ! )

אז בקיצור -
אתה טוען שפתרון אמיתי הוא בכיוון מהנפש אל הגוף.
אני טוען שלפעמים הכיוון הוא גם הפוך מהגוף לנפש , וששינויים בתזונה \ תנועה וכו' שהם דברים פיזיים פותרים בעיות גופניות וגם נפשיות !

לכן מטפל טוב מכבד את שתי הגישות , ויודע להשתמש בשתיהן בעת הצורך.

לטפל בשורש הבעיה ולהקל סימפטומטי איזורי

היי
קיבלת הרבה עצות טובות וטוב לשמוע שהחלטת לקבל טיפול מקצועי, הנה עוד כמה דברים שיוכלו להקל עלייך :)
כמו שאמרו גם לפני חשוב לטפל בשורש הבעיה כי זו בעיה חוזרת ובנוסף להקל עלייך
השורש של קאנדידה הוא לרוב לחות וחום במערכת העיכול והגניטליה - ולכן יש צורך גם לשנות תזונה - בראשונה להוריד את כל הלבנים - לחם לבן, סוכר לבן, קמח לבן ואוכל שומני - קאנדידה אוהבת שמאכילים אותה בזה והיא משגשגת כאשר התזונה מכילה הרבה פחמימות

עוד דרך לטפל בשורש הבעיה היא דרך דיקור וצמחי מרפא ושגם הם מטפלים בלחות ובחום - זהו טיפול בשורש! לא רק סימפטומטי! אם עושה את זה מטפל מקצועי...

בנוסף יש לחזק את מערכת העיכול כדי שלא תווצר הלחות - גם כן דרך תזונה - ירקות כתומים מבושלים, גריסי פנינה מסלקים לחות טוב, כוסמת מייבשת לחות,

חשוב מאוד לשתות הרבה- לשטוף את המערכת ולהוציא החוצה מה שלא שייך שם :)

להוסיף לתזונה פרוביוטיקה - אצידופילוס פמינה הכי טוב לזה (יש גם אפשרות להכין פרוביוטיקה לבד - זו הפרוביוטיקה הכי טובה שיש - אם תרצי מתכון תפני אליי)

מעבר לזה - תחתוני כותנה ולאוורר כמה שיותר - פחות ג'ינסים לוחצים ויותר חצאיות מאווררות, אפשר לטפטף על התחתונים/ תחתונים גרניום - גם כן עוזר לקאנדידה באמת יותר סימפטומטי. לעשות שטיפות עם חומץ תפוחים ומים
ותזכרי שאין פתרונות קסם , הגוף שלך מאותת לך שיש בעיהויש צורך לטפל בה

מקווה שיעזור ותרגישי טוב יותר :) רפואה שלמה
אמילי

אתר www.emilyclinic.com
דף פייסבוק http://www.facebook.com/emily.clinic

למעלה